ELF Voetbal nieuwsbrief van 05-08-2020
Interview Hans Kraay jr., snelste gele kaart: "John de Wolf lag op de grond van het lachen"

Tijdens zijn actieve voetballoopbaan stond Hans Kraay jr. niet bekend om zijn verfijnde techniek, fraaie passeerbewegingen of levensgevaarlijke vrije trappen. Strijd, inzet en duelleren luidden zijn kenmerken. Zijn record sluit daarbij aan: de snelste gele kaart in de Eredivisie. Na drie seconden was het raak: "Jef van Vliet, de scheidsrechter, is daar nog steeds apetrots op."


Lees verder
Op deze positie zijn Eredivisieclubs op zoek naar versterking (3/3)

Eredivisieclubs zijn al hard bezig geweest met het zoeken naar versterking, maar de technisch directeurs houden hun ogen uiteraard open. Wie kan waar nog wel een speler gebruiken? Een overzicht (3/3).

Lees verder
Waar zijn ze nu? De Afrikaanse talenten van het jaar

Afrikaanse talenten timmeren weer flink aan de weg in Europa. Zo maakte Victor Osimhen onlangs de overstap naat Napoli en vertrok het Ghanese toptalent Mohammed Kudus naar Ajax. Hoe is het nu met de Afrikaanse talenten die in de afgelopen jaren door de CAF werden uitgeroepen tot de meest veelbelovende speler?

Lees verder
Interview Roel Janssen: "Fortuna Sittard zit echt in de lift"

Roel Janssen (30) maakte deze zomer de overstap van VVV-Venlo naar Fortuna Sittard. Met de transfer keert de verdediger terug op het nest dat hij vier jaar geleden verliet. In die tijd veranderde er veel in Sittard. “De structuur binnen de club ten opzichte van toen is een wereld van verschil.”

Lees verder
Interview Pim Bouwman: 'Op Cyprus maak je natuurlijk gekke dingen mee'

Pim Bouwman is in Nederland vooral bekend uit zijn tijd bij NAC Breda, maar inmiddels gaat hij alweer beginnen aan zijn negende seizoen in het buitenland. ELF Voetbal besloot de 29-jarige middenvelder te bellen. Over een lockdown op Cyprus, zijn periode in het Rat Verlegh Stadion, een telefoontje van Danijel Pranjic, avonturen in de Veikkausliiga en A Divizion, een wereldgoal tegen FC Twente en zijn huidige werkgever Cappellen FC.

Lees verder
Deze Nederlanders zijn nog van de partij in de Europa League

Het is augustus en dat betekent dat we eindelijk weer kunnen gaan genieten van voetbal in de Europa League. Tussen woensdag 5 augustus en vrijdag 21 augustus worden de resterende wedstrijden afgewerkt. Natuurlijk is er een nog een aantal Nederlandse spelers in de race voor de eindzege.

Lees verder
Deze Nederlanders zijn nog van de partij in de Champions League

Het is augustus en dat betekent dat we eindelijk weer kunnen gaan genieten van voetbal in de Champions League. Tussen vrijdag 7 augustus en zondag 23 augustus worden de resterende wedstrijden afgewerkt. Natuurlijk is er een nog een aantal Nederlandse spelers in de race voor de eindzege.

Lees verder