ELF Voetbal nieuwsbrief van 22-09-2020
Interview Istvan Bakx: “Zou een boek over Zuid-Afrika kunnen schrijven”

Voor ELF Voetbal zijn we bezig met een verhaal over voetballers in den vreemde. Istvan Bakx was een prachtige toevoeging aan het verhaal geweest met zijn dienstverband bij Ajax Cape Town. Wás, want tussentijds werd bekend de Zeeuwse middenvelder terugkeert naar de club het voor hem begon: HSV Hoek. Omdat het verhaal toch te mooi was om onverteld te laten: slotsom van een Zuid-Afrikaans jaar, verteld door een man die zijn koffers aan ’t pakken is.


Lees verder
De kortste weg naar Europa: KNVB helpt Feyenoord een handje

Voorpublicatie uit het boek ‘De kortste weg naar Europa’, dat in het voorjaar van 2021 verschijnt. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal alvast een voorproefje, met een serie voorpublicaties. Deel 2: KNVB helpt Feyenoord een handje tegen Ajax in 1969.

Lees verder
Nationale Voetbalgids 2020/21: zes competities, honderd clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids 2020/21. Zes competities, in totaal honderd clubs. Teamfoto's, programma's, transfers, voorbeschouwingen, sterspelers, trainersportretten en statistieken. Kortom alles wat je van een club wilt lezen. En dat voor 6,99 euro!

Lees verder
Dure spelers in de top: miskoop of trage start?

In het hedendaagse voetbal gaat enorm veel geld rond, dat is algemeen bekend. Spelers worden voor krankzinnige bedragen gekocht, maar garantie dat zij daarwerkelijk presteren heb je vooraf nooit. Welke spelers vallen onder de noemer 'miskoop'?

Lees verder
Wie is PSV-opponent NŠ Mura?

Donderdag begint PSV in navolging van AZ en Willem II ook aan zijn Europese campagne. Met NŠ Mura is de tegenstander geen aansprekende naam, maar dat neemt niet weg dat van onderschatting geen sprake mag zijn.

Lees verder
ELF Voetbal Opinie: ‘Gewoon je bek houden’

Lacherig reageerde voetbalminnend Nederland op het politieke decreet rondom de terugkeer van supporters in onze stadions, meer specifiek de bepaling dat er niet gezongen zou mogen worden. Het populaire Twitteraccount @ermaggezongenworden zat met een flink probleem. Het zangverbod was kansloos, voorspelde iedereen. Zo geschiedde ook. Er werd voorzichtig gezongen. Omdat er bij Feyenoord de meeste mensen zaten, klonk het daar het luidst en werd de ophef daar geboren.

Lees verder
Chelsea – Liverpool, lessen van een topper in twee delen

De eerste échte topwedstrijd van 2020-21 stond gepland op Stamford Bridge. Chelsea, dat de voorhoede had versterkt voor ongeveer de waarde van het BBP van een willekeurig middelgroot Afrikaans land, tegen het Liverpool dat al twee jaar oppermachtig over de Engelse velden raast. Opnieuw kwam de ploeg van Jürgen Klopp als winnaar uit de bus. Wat hebben we ervan geleerd?

Lees verder
Interview ADO Den Haag-spits Michiel Kramer: "Natuurlijk moet het nog beter"

Twee wedstrijden gespeeld, nul treffers. Aanvallers van ADO Den Haag zijn deze dagen niet te benijden. Al laat Michiel Kramer zijn hoofd niet hangen. "De inzet en energie die we vandaag (zondag, red.) toonden, was er bijvoorbeeld vorige week niet."

Lees verder
Interview Danny Buijs: "Natuurlijk moesten we ADO eerder genadeslag toebrengen"

Tussen 2008 en 2011 droeg Danny Buijs in 55 officiële wedstrijden het shirt van ADO Den Haag. Daarin maakte hij negen doelpunten. Zondag kwam hij als trainer van FC Groningen op bezoek in het Cars Jeans Stadion en stapte hij met een 0-1 overwinning in de bus. "We hadden ADO Den Haag eerder de genadeslag moeten toebrengen."

Lees verder