ELF Voetbal nieuwsbrief van 25-03-2023
Interview Jasper Schendelaar: "Er lag bij PEC Zwolle een duidelijk plan voor mij op tafel"

Bowie was voorbestemd als hulphond. De mini labradoodle, vernoemd naar popicoon David, heeft sinds afgelopen zomer echter Jasper Schendelaar als baasje. De doelman die een geweldig seizoen beleeft met PEC Zwolle en in zijn jeugd AZ verkoos boven Arsenal. De viervoeter zorgt ervoor dat de voormalig jeugdinternational elke dag met een fris hoofd start. "'s Ochtends rond half acht, acht uur maak ik de eerste wandeling. Heerlijk."


lees verder
Deze interlands mag je dit weekend niet missen!

De topcompetities zijn bijna aangekomen bij de eindfases en dus wordt het steeds interessanter. Nu wordt het opeens ruw onderbroken door interlandvoetbal. Weinig voetballiefhebbers zitten daar op te wachten, maar dit weekend staat er wel een aantal erg mooie interlands op het programma. 

lees verder
Oud-ploeggenoten over Martin Ödegaard: "Van de veertien dagen vakantie was hij tien dagen aan het trainen"

De laatste tien jaar hebben de nodige pareltjes de Nederlandse velden betoverd. Een van die goudklompjes was Martin Ödegaard. De Noorse middenvelder, die nu wekelijks uitblinkt bij Arsenal, kwam anderhalf jaar uit voor sc Heerenveen en twaalf maanden droeg hij het shirt van Vitesse. "Van de veertien dagen vakantie was hij tien dagen aan het trainen."

lees verder
Interview Wiljan Vloet: "Ik werk altijd met een stip aan de horizon"

Twintig jaar was Wiljan Vloet een vast gezicht in het profvoetbal. Hij werkte bij zeven betaald voetbalclubs als trainer, algemeen en/of technisch directeur of hoofd jeugdopleiding. Uitdagingen bij clubs als Ajax en Chelsea ketsten na een goed gesprek af. De zestigjarige Brabander zegde de voetbalwereld in 2018 vaarwel en tracht als operationeel directeur nu de Westerschelde Ferry nadrukkelijker in de markt te zetten. "In beide werelden draait het om de fanbeleving."

lees verder
Bjorn Meijer breekt door: “Ik wil de Champions League en het WK winnen”

Na een reeks goede wedstrijden bij Club Brugge werd Bjorn Meijer veel getipt voor het Nederlands elftal. Voor een plek in de selectie van Ronald Koeman bleek het nog te vroeg, maar Meijer (20) sluit wel opnieuw aan bij Jong Oranje. Op het persmoment kijkt hij terug naar een stormachtig eerste deel van het seizoen en blikt hij vooruit op zijn toekomst. 

lees verder
Spannendste degradatiestrijd ooit in de Premier League? Deze clubs hebben de grootste kans op degradatie

Crystal Palace, Wolves, Leeds, Everton, Nottingham Forest, Leicester, West Ham, Bournemouth en Southampton zijn verwikkeld in misschien wel de spannendste degradatiestrijd die de Engelsen deze eeuw hebben gezien. De negen teams staan slechts vier punten van elkaar verwijderd. Het gat tussen de twintigste en de twaalfde plaats is nihil. Voor negen ploegen dreigt dus degradatie naar de Champions League. Sommige ploegen moeten zich volgens de statistiekenbureaus echter nog iets meer zorgen maken dan de anderen.

lees verder
Interview cultspits Antti Sumiala: "Ik vierde mijn doelpunten altijd met de fans"

Antti Sumiala was een karakter- en cultspeler ineen. Sleurend en strijdend kroonde de Fin met de lange manen zich tot clubtopscorer bij Emmen, NEC en FC Twente. Ook in acht andere landen toonde hij zich een trefzekere aanvaller. In zijn vrije tijd was en is hij gitarist van de mentalband Territory. Daarnaast is Sumiala druk met het opzetten van een eigen voetbalacademie. "Ik kan elke speler individueel beter maken."

lees verder
De kleinste steden met een voetbalteam op het hoogste niveau in Europa

In Zweden heeft Mjällby dit weekend de finale van de beker weten te halen. Dat is niet alleen opmerkelijk doordat de ploeg dit seizoen pas nieuw is op het hoogste niveau van Zweden, maar voornamelijk doordat Mjällby de voetbalclub van Hällevik is: een plaatsje met slechts 1.500 inwoners. Ironisch genoeg is er in het stadion van Mjällby plaats voor 6.500 supporters. het Zweedse dorpje spant de kroon in Europa. In geen enkel land speelt een team uit zo'n klein dorp op het hoogste niveau. Deze dorpen komen in de buurt.

lees verder
Micky van de Ven over Jong Oranje en een belangrijke periode bij VfL Wolfsburg

Micky van de Ven heeft zichzelf ontpopt tot een vaste kracht bij de huidige nummer zeven van de Bundesliga. Hij miste dit seizoen nog geen minuut bij VfL Wolfsburg. Nu de interlandperiode is aangebroken verruilt Van de Ven het groen van Die Wölfe voor het oranje van het Nederlands elftal. In Spanje werkt Jong Oranje deze week twee vriendschappelijke wedstrijden af tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen en Tsjechië. 

lees verder