ELF Voetbal nieuwsbrief van 24-10-2020
Interview Jip Molenaar: "Matthijs de Ligt en ik kwamen tot dertig kernkwaliteiten"

Vader Keje Molenaar speelde als verdediger bij FC Volendam, Ajax en Feyenoord. Zus Annekee Molenaar heeft een relatie met Matthijs de Ligt. Jip Molenaar keerde afgelopen zomer van Eintracht Frankfurt terug naar FC Volendam. Nu heeft hij nieuwe doelen geformuleerd. "Als verdediger wil ik Oranje halen."


Lees verder
Magische Musa en VAR-ontsnapping: dit zijn de laatste vijf duelsVVV-Venlo en Ajax

Ajax is onderweg naar Venlo voor het treffen met VVV. De Amsterdammers spelen namelijk om 16.30 uur tegen de ploeg van Hans de Koning. Om een beetje in de stemming te komen blikken we in dit artikel terug op de laatste vijf ontmoetingen tussen beide ploegen. Ajax heeft het namelijk bijna altijd lastig in Venlo. 

Lees verder
PANNA! 52 met de nieuwe smaakmakers van de Eredivisie, De Roon, Bozenik en Akkamist

Wat een feest. De nieuwe FIFA 21 is net verschenen en nu is ook PANNA! 52 uit! Het Kidsmagazine, broertje van ELF Voetbal, met de leukste verhalen. Wat dacht je deze keer van een interview met Marten de Roon, een gesprek met Feyenoord-aanvaller Róbert Bozenik, we gingen op bezoek bij Akkamist, speelden een potje FIFA 21 met PSV eSporter Ali Riza en natuurlijk weer veel feitjes, weetjes en prijsvragen.

Lees verder
Met deze Nederlanders werkte de jarige Wayne Rooney samen

Wayne Rooney viert vandaag zijn 35e verjaardag en is nog altijd profvoetballer. Bij Derby County werkt hij samen met de Nederlanders Phillip Cocu, Kelle Roos en Mike ter Wierik. Maar het zijn zeker niet de eerste Nederlandse ploeggenoten van Rooney. Hij werkte onder andere samen met Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie en Louis van Gaal

Lees verder
Interview Jan Boskamp: "Ik heb vanaf mijn vijftiende nooit meer een dag gewerkt"

Jan Boskamp heeft nooit één dag in zijn leven hoeven werken. Zo vat de authentieke analist zijn lange carrière in het voetbal samen. Je zou bijna vergeten dat de rasechte Rotterdammer naast de nationale knuffelbeer van Veronica Inside ooit een verdienstelijk voetballer en trainer was. "Bij Feyenoord werd alles gezegd, zeker als je iets verkeerd doet."

Lees verder
Tien jaar geleden: de keer dat PSV Feyenoord met 10-0 vernederde

Het is anno 2020 nog moeilijk voor te stellen, maar tien jaar geleden kreeg Feyenoord één van de grootste vernederingen uit de historie te verwerken. PSV wist de Rotterdammers namelijk met 10-0 te verslaan en het zorgde voor tranen bij trainer Mario Been. Bekijk nog één keer de samenvatting van dit bizarre duel.

Lees verder
Interview Brem Soumaoro: "Speeltijd staat voor mij nu voorop"

In het shirt van FC Den Bosch miste hij dit seizoen geen minuut. Voor Brem Soumaoro een prettig gevoel, maar ook een bijzonder gevoel. Niet alleen speelt de 24-jarige Twent op een andere positie. De oud-speler van FC Twente, Go Ahead Eagles en Livorno voetbalt tevens op amateurbasis. "Elke wedstrijd spelen, fitter worden, beter worden. Dat is nu het belangrijkst."

Lees verder
Interview Berkay Sezer: 'Ik had nooit durven dromen dat ik ooit voor Trabzonspor zou spelen'

Berkay Sezer greep in 2017 de kans om profvoetballer te worden in Turkije. ELF Voetbal besloot de twintigjarige aanvaller te bellen. Over de coronacrisis in de voetbalwereld, zijn jeugd bij CVV Vriendenschaar in Culemborg, hoe hij terechtkwam bij de Turkse topclub Trabzonspor, zijn avontuur bij 1461 Trabzon, een nieuwe uitdaging bij Yomraspor, de verschillen tussen voetbal in Nederland en Turkije, zijn indruk van de TFF 3. Lig en mooie plannen voor de toekomst.

Lees verder
Interview Sanharib Malki: "Met mij in de ploeg was Roda JC erin gebleven"

Zijn tijd bij Roda JC noemt Sanharib Malki de beste periode uit zijn carrière. De voormalige spits komt nog vaak in Limburg, maar niet meer als voetballer. Tegenwoordig is de voormalige international van Syrië vooral familieman. "Met mij in de ploeg was Roda erin gebleven."

Lees verder