ELF Voetbal nieuwsbrief van 25-12-2020
Interview Joey Pelupessy: "Nu voelt Boxing Day als normale speeldag"

Kerstmis betekent traditioneel een gezellige tijd doorbrengen met familie en naasten. In Engeland rolt de bal eind december jaarlijks door. Al zal Boxing Day door de coronacrisis deze keer anders aanvoelen, bevestigt Joey Pelupessy. “Ik zie de bewuste wedstrijd morgen (zaterdag, red.) nu als een normale wedstrijd.”


Lees verder
Win het boek 'Je leven is pas begonnen, als je een award hebt gewonnen!'

Verkiezingen zijn er in allerlei soorten en maten. Van Televizier Ring tot Top 2000. Van Nobelprijs tot Miss Nederland. En natuurlijk de Ballon d'Or. Het is eigenlijk niet normaal hoeveel verkiezingen er zijn! Hoe komt dat? Waarom wordt er massaal gestemd?

Lees verder
Interview Teun Wilke Braams: 'Ik ben dankbaar dat ik voor Mexico mag uitkomen'

Teun Wilke Braams maakte tweeënhalf jaar geleden de bijzondere stap vanuit Mexico naar Nederland. ELF Voetbal besloot de talentvolle spits te bellen. Over zijn jeugd in Mexico, voetballen bij Chivas Guadalajara en Querétaro FC, een ontmoeting met wereldster Ronaldinho, zijn eerste jaren bij sc Heerenveen, de grote stap van Querétaro naar Friesland, een eventuele keuze tussen Los Tricolores en Oranje, mooie avonturen als jeugdinternational van Mexico en dromen voor de toekomst.

Lees verder
Wintertitel geen garantie op de schaal

Het rond kerst altijd een onderwerp. De winterkampioen. Maar hoe vaak worden winterkampioenen ook landskampioen? We hebben de laatste tien winterkampioenen voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
Interview Dick Jol: "Toen had ik graag een varretje gehad"

Volgens Dick Jol doet de KNVB er verstandig aan een beroep te doen op oud-scheidsrechters in de rol als VAR. De 64-jarige Jol ziet dat jonge scheidsrechters angstig zijn om een Kuipers of Makkelie te overrulen. "Ze zitten bij wijze van nog aan de borstvoeding van hun scheidsrechterscarrière."

Lees verder
Deze Nederlanders gingen Dost onlangs voor bij Club Brugge

Bas Dost vertrekt naar Club Brugge. De boomlange aanvaller tekent een contract voor anderhalf jaar bij de regerend kampioen van België. Dost zou niet de eerste Nederlander zijn in dienst van Club. Deze landgenoten passeerden in het afgelopen decennium de revue.  

Lees verder
Interview Ralf en Jesper Seuntjens: "Ik dacht dat ik een dood kind in mijn armen had"

De tweeling Ralf en Jesper Seuntjens groeide op in een gezin met niet één, maar twee tweelingen. Ralf is nu al ruim twaalf jaar profvoetballer, sinds vorig seizoen bij De Graafschap. Jesper werkt als vuilnisman. De twee broers bewandelen totaal verschillende wegen, die beide naar geluk leidden. Ieder met zijn eigen valkuilen, wegopbrekingen en omleidingen. "Ik dacht dat ik een dood kind in mijn armen had."

Lees verder
De cel als succesformule: de les die Quincy Promes kan leren van Ruben Semedo

Hoewel nog veel zaken onduidelijk zijn omtrent de situatie van Quincy Promes, heeft de Ajax-aanvaller zelf in ieder geval een strohalm om aan vast te klampen. Ruben Semedo, verdediger van Olympiakos, behaalde zijn grootste successen als voetballer nadat hij vijf maanden in een Spaanse gevangenis zat.

Lees verder
Interview George Cox: "Bij veel Engelse spelers heerst een arrogante mindset"

George Cox is dit seizoen een van de positieve verrassingen in de ploeg van Fortuna Sittard. De linksback is tevens bijna dagelijks te vinden op de Brunssumerheide. In het natuurgebied op een steenworp afstand van de Duitse grens laat hij zijn twee honden uit. "Als ze niet luistert naar haar naam, roepen we 'tree'. Dat werkt."

Lees verder