ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-02-2022
Interview Johan Zuidema: "Na dat jaar bij SC Cambuur wilden diverse clubs me aantrekken"

Op zijn vijftiende blonk hij al uit in het eerste elftal van V.V. Zwaagwesteinde. Johan Zuidema (73) speelde zich op de radar van sc Heerenveen en SC Cambuur, maar hield de boot aanvankelijk nog drie jaar af. Hij koos voor Leeuwarden om zijn profcarrière te lanceren, kroonde zich er tot topscorer van de Eerste Divisie en verdiende een transfer naar FC Twente. Als speler van Ajax sloeg het noodlot toe voor de tweevoudig Oranje-international. "Ik probeerde nog terug te komen als profvoetballer, maar dat zat er niet meer in."


lees verder
Knock-outs Europese toernooien van starten: deze wedstrijden mag je niet missen

De Champions League, Europa League en Conference League gaan deze week eindelijk weer van start. De voetballiefhebber kan zijn hart ophalen en genieten van heerlijke voetbalwedstrijden. In de werkweek staan er ook spannende wedstrijden op het programma voor de Nederlandse clubs. Deze wedstrijden mag je echt niet missen.

lees verder
Nieuwe ELF Voetbal met de man van honderd miljoen, Feyenoord-aanwinst Walemark en Anwar El Ghazi

De man van honderd miljoen van Ajax, de verrassende Zweedse topaanwinst van Feyenoord en een buitenspeler die switchte binnen de Premier League. Eentje met interlandervaring in Oranje. Het is een handjevol van de onderwerpen in de nieuwe ELF Voetbal. Nummer 2 van 2022 is uit! En kent ook interviews met Gyrano Kerk (Lokomotiv Moskou), Paulos Abraham (FC Groningen) en Rami Kaib (sc Heerenveen), reportages met Daan Rots (FC Twente) en Cas Odentahl (NEC) en een verhaal over Europese organisatieflaters. En nog veel meer!

lees verder
Deze Europese teams maken nog kans op een historisch kampioenschap

Welke ploegen liggen in Europa op koers om een historisch titel te veroveren. ELF Voetbal zette vier ploegen voor je op een rij die na een droogte van minstens dan dertig jaar na de laatste titel op koers liggen om een nieuw kampioenschap te veroveren.

lees verder
Deze clubs uit de Eerste Divisie maakten een vliegende start in 2022

Voor enkele ploegen in de Eerste Divisie heeft 2022 al veel goeds gebracht. Sterker nog, enkele ploegen zijn na zes speelrondes nog altijd ongeslagen in 2022 op het tweede niveau. Deze teams kenden een vliegende start.

lees verder
De aanstaande leegloop die bij Vitesse dreigt

Voor de winterstop kon Vitesse haar geluk niet op. Tottenham Hotspur werd verslagen in de Conference League en de Arnhemmers overleefden de winter in Europa. Nu, twee maanden later, ziet de wereld er een stuk minder rooskleurig uit.

lees verder
Interview Rami Kaib, sc Heerenveen-linksback: "Lucas is elke aanval, tackle of elk luchtduel bij me"

Ze waren de beste vrienden. Voetbalden in hetzelfde team, trokken veelvuldig op met elkaar en logeerden bij elkaar. Nadat Lucas een einde aan zijn leven maakte, vloeiden er tranen uit de ogen van Rami Kaib. Nog altijd draagt de 24-jarige linksback van sc Heerenveen zijn maatje elke wedstrijd bij zich. "Zijn vader is nu mijn tweede vader. Vooral nadat mijn eigen vader uit mijn leven is verdwenen."

lees verder
Samenvatting Chelsea - Palmeiras (2-1)

Chelsea heeft de wereldbeker weten te winnen. De finale met Palmeiras leverde een erg spannende wedstrijd op die pas in de slotminuten van de verlenging werd beslist door een strafschop van Kai Havertz. Hakim Ziyech kreeg ook speeltijd en was erg belangrijk in de overwinning.

lees verder
Haller jaagt op topscorerstitel bij Ajax

Sébastien Haller is geweldig op dreef dit seizoen. Met 25 goals in 26 wedstrijden is de Ivoriaan hard op weg om records te gaan verbreken dit seizoen. De Eredivisie is pas net over de helft en Ajax speelt nog mee in KNVB Beker en de Champions League. Genoeg wedstrijden dus om zijn doelpuntentotaal dit seizoen omhoog te tillen. Hier volgen de spelers op wie Haller jaagt met de meeste goals ooit voor Ajax in één seizoen.

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Arsenal FC - Leicester City12-03-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Chelsea FC - Newcastle United12-03-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Everton FC - Wolverhampton Wanderers12-03-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
Manchester United - Tottenham Hotspur12-03-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
West Ham United - Aston Villa12-03-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
  
Bekijk alle voetbalreizen