ELF Voetbal nieuwsbrief van 03-04-2021
Interview Joël Veltman: "Vermoed dat Sjaak Swart opgelucht ademhaalde toen ik bij Ajax vertrok"

Na negentien jaar was het wel even wennen. Niet meer in een Ajax-shirt het veld op. 246 officiële wedstrijden speelde Joël Veltman voor Ajax. De wens om een nieuw avontuur aan te gaan, kwam afgelopen zomer uit. Hij vertrok naar Brighton & Hove Albion. "Ik kon hier echt met een schone lei beginnen, heerlijk."


Lees verder
Superzaterdag in het buitenland: deze wedstrijden mag je echt niet missen

Deze zaterdag kunnen we met recht een superzaterdag noemen, want er staan in de verschillende topcompetities vijf heerlijke toppers op het programma. De voetballiefhebber mag zich gaan verheugen op onderlinge duels om de koppositie en een heuse bekerfinale.

Lees verder
PANNA! 56 met de MVP's van de Eredivisie, tips van Doekhi, helden van Koopmeiners en baltovenaars Jack en Sterre

Steven Berghuis, Giorgos Giakoumakis, Donyell Malen en Dusan Tadic. Dit viertal blinkt niet alleen wekelijks uit. Ze zijn dit seizoen ook de MVP's van de Eredivisie en sieren de cover van PANNA! 57. Daarin spraken we ook Teun Koopmeiners, Joël Veltman, Uros Spajic, krijg je tips van Danilho Doekhi, komen baltovenaars Jack Downer en Sterre Kroezen aan het woord en nog veel meer!

Lees verder
Interview Yuri Nikiforov: "Ik kende PSV eigenlijk helemaal niet"

Robuust, stoïcijns, een blok beton, keihard als het moest, maar bovenal degelijk: Yuri Nikiforov was een verdediger van het type dat spitsen vrezen. Van 1998 tot 2002 bezorgde de nu vijftigjarige Rus in het shirt van PSV menig aanvaller een nachtmerrie. Al scheelde het weinig of hij had nooit voor de Eindhovense trots gespeeld. "De avond voor ons vertrek belde mijn zaakwaarnemer dat we niet naar Turkije vlogen."

Lees verder
ELF Voetbal nummer 3 vol dankbare verhalen: Koopmeiners, Kramer, Rashford, Veltman en meer

Voetballers niet maatschappelijk betrokken? Wie hieraan nog twijfelt bij de huidige generatie profvoetballers, ziet die scepsis bij het lezen van de nieuwe uitgave van ELF Voetbal geleidelijk maar gestaag verdampen. Teun Koopmeiners staat te trappelen om zijn podium in te zetten voor de samenleving. Michiel Kramer zet zich in zijn vrije tijd in voor de gehandicaptensport en Marcus Rashford kreeg de Britse regering op de knieën om arme kinderen te helpen.

Lees verder
Lewandowski unaniem verkozen tot ESM Speler van de Maand Maart

Een klein doekje voor het bloeden. Robert Lewandowski is door de ESM uitgeroepen tot Speler van de Maand Maart. De Poolse international kreeg alle dertien mogelijke stemmen van de leden. Voor het eerst dit seizoen dat een dergelijke speler unaniem werd verkozen.

Lees verder
Interview Richard Knopper: "Ik kijk niet naar leeftijd, maar naar kwaliteit"

Na Ruben Schaken kan ELF Voetbal ook de tweede trainer van het PANNA! Sterrenteam onthullen. Richard Knopper gaat Jongens Onder 10 begeleiden. Het PANNA! Sterrenteam is gelieerd aan PANNA!, het broertje van ELF Voetbal, en bestaat uit talentvolle spelers en speelsters die via de PANNA! Sterrenteamdagen worden geselecteerd. Een jaar lang zijn ze gegarandeerd van vele leuke activiteiten.

Lees verder
De vijf meest waardevolle Eredivisie spelers met een aflopend contract

Nu de ontknoping van de Eredivisie in zicht is richten sommige clubs zich reeds op volgend seizoen. Zo werd laatst bekend dat Michael de Leeuw aankomend seizoen terugkeert bij FC Groningen. Hij beschikte bij FC Emmen over een aflopend contract. De Leeuw is niet de enige speler die aankomend seizoen transfervrij kan overstappen naar een nieuwe club. ELF voetbal zet de vijf meest waardevolle Eredivisie spelers met een aflopend contract op een rij.

Lees verder
Interview Yoëll van Nieff: “Ze lopen hier achter op Nederland”

Als een speler een transfer naar een relatief onbekende buitenlandse club maakt, wordt wel eens lacherig gezegd dat hij vroeger in een pyjama van die club sliep. De kans dat Yoëll van Nieff vroeger een pyjama van Puskás Akadémia in zijn kast had liggen is nihil. De club bestaat namelijk pas sinds 2005 en is – hoe kan het ook anders – vernoemd naar de Hongaarse oud-topspits Ferenc Puskás. Een gesprek met Van Nieff over het leven in Hongarije.

Lees verder