ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-09-2023
Interview | Jorrel Hato: "Ik verwacht dat ik me ga bewijzen bij Jong Oranje"

Jorrel Hato is voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. De Ajax-verdediger hoopt zich tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Moldavië en Noord-Macedonië te kunnen tonen aan de nieuwe bondscoach Michael Reiziger.


lees verder
Volledig transferoverzicht Eredivisie en Eerste Divisie zomer 2023

De transfermarkt is nu echt dicht. In Nederland konden clubs tot en met 1 september spelers kopen en verkopen. In landen als België, Kroatië en Saudi-Arabië was de window nog tot en met donderdagavond geopend. Nu mogen clubs in Europa tot medio oktober enkel transfervrije spelers vastleggen.

lees verder
Jan Jongbloed, een kwartet aan records: "Nog altijd de pest in over twee verloren WK-finales"

Hij is de enige Nederlandse doelman die twee WK-finales keepte. Jan Jongbloed hield tevens het langst de nul in Oranje, is de oudste speler in de Eredivisie en werkte de meeste wedstrijden af in het betaald voetbal. Vorige week bereikte ons het droevige bericht dat de Amsterdamse icoon op 82-jarige leeftijd is overleden. In de Recordspecial van ELF Voetbal, uitgebracht in juni 2020, vertelde hij trots te zijn. Daarbij bleef het ook. "Voor de populariteit van mijn sigarenzaak was het handig, maar eigenlijk hoefde die bekendheid van mij niet."

lees verder
Transfers Tweede en Derde Divisie na afronding Nationale Voetbalgids 2023

De transferwindow voor het betaald voetbal gold ook voor de clubs in de Tweede en Derde Divisie. Zij mochten ook tot en met 31 augustus spelers vastleggen. Daarvan heeft ruim een kwart van de clubs ook daadwerkelijk gebruik gemaakt.

lees verder
AZ-talenten Schouten en Owusu-Oduro staan te trappelen: "Je groeit vanzelf mee met die jongens"

Generatiegenoten Wouter Goes, Ernest Poku en Mexx Meerdink maakten afgelopen seizoen hun debuut in het eerste elftal van AZ. Het zal niet lang duren voordat nieuwe talenten vanuit de Alkmaarse jeugdopleiding hetzelfde ervaren. Zoals middenvelder Lewis Schouten en keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro. Ze maken sinds dit seizoen officieel deel uit van de selectie van trainer Pascal Jansen. "Achter alles zit een plan in de AZ-jeugd en dat betaalt zich uit."

lees verder
WIN: De nieuwe biografie 'Xavi' van Leo Oldenburger

Het verhaal van Xavi: het wonderkind met de gouden krullen, een van de meest veelbelovende voetballers van dit moment. ELF Voetbal mag opnieuw een mooi boek weggeven. Dit keer het boek 'Xavi' van Leo Oldenburger. Beantwoord de prijsvraag onderaan het artikel om kans te maken! 

lees verder
Million Manhoef: "Ik had wel verwacht dat ik er weer bij zou zitten"

Na een goede start bij Vitesse is Million Manhoef opnieuw geselecteerd voor Jong Oranje. De buitenspeler maakte vorig seizoen indruk bij zowel zijn club als bij Jong Oranje. Hij blikt positief vooruit op de komende periode onder de nieuwe bondscoach Michael Reiziger. "Ik heb de trainer nog niet gesproken, maar heb zin om met hem aan de slag te gaan."

lees verder
Deze spelers maken kans op de Ballon d'Or 2023

De dertig genomineerden voor de Ballon d'Or 2023 zijn bekend! De grote favorieten Erling Haaland en Lionel Messi zitten er natuurlijk tussen, terwijl Cristiano Ronaldo niet op het lijstje staat voor het eerst sinds 2003. 

lees verder
ELF Voetbal nummer 9, 2023: met Frenkie, Quilindschy, Branco, Erik Falkenburg en Bruno Varela

De nieuwe leider van FC Barcelona. Die status heeft Frenkie de Jong dit seizoen afgedwongen bij de landskampioen van Spanje. Te lezen in de nieuwe editie van ELF Voetbal. In nummer 9 zijn ook interviews te lezen met Quilindschy Hartman, Bruno Varela, Erik Falkenburg, Marco Boogers en Raymond Atteveld.

lees verder