ELF Voetbal nieuwsbrief van 17-09-2022
Interview Joshua Zirkzee: "Graziano Pellè voelde als mijn grote broer"

Spits ben je vanaf je geboorte, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Joshua Zirkzee maakte zijn doelpunten in de jeugd van Feyenoord, voor Bayern München, FC Parma, vorig seizoen RSC Anderlecht en in de huidige jaargang voor FC Bologna. Maar van wie leerde hij de kneepjes van het vak? "Graziano Pellè voelde als mijn grote broer."


lees verder
Deze wedstrijden bezorgen je een schitterend weekend

Het is weer weekend en dus kunnen de voetballiefhebbers zich weer gaan verheugen op flink wat mooie wedstrijden in de buitenlandse topcompetities. Het is een weekend met weinig wedstrijden in de Premier League vanwege het overlijden van Queen Elizabeth, maar de anders competities bieden genoeg soelaas.   

lees verder
Hij is er: de Champions League Special van PANNA!

De mooiste trucs. De beste passes. De grootste talenten, stadions en spanning. De Champions League is het neusje van de zalm. De crème de la crème. De Champions League is de beste reden om je ouders te vragen of je langer mag opblijven. Om alvast in de stemming te komen is er nu de extra dikke Champions League Special van PANNA! Volgepropt met alle informatie die je nodig hebt om genieten van de Champions League naar een nóg hoger niveau te tillen.

lees verder
Interview Fabian Sporkslede: "Bnei Sakhnin is de grootste Arabische club in Israël"

Afgelopen winter verruilde Fabian Sporkslede de Georgische competitie voor die van Israël. Met Bnei Sakhnin FC dong hij voor het eerst sinds jaren een plekje in de play-offs af en na vier wedstrijden in de huidige jaargang is de club terug te vinden op plek vier. De nu 29-jarige rechtsback is weer bijna fit na een knieblessure en hoopt na de interlandbreak weer te vlammen. "Technisch vind ik het niveau hier goed."

lees verder
Superelf Dwight Tiendalli, betrouwbare Amsterdamse back

In 2010 stond Dwight Tiendalli als landskampioen op het bordes van het stadhuis van Enschede. Met FC Twente won de nu 36-jarige Amsterdammer ook de KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. De vleugelverdediger, opgeleid bij Ajax, speelde drie jaar in de Premier League bij Swansea City en droeg de shirts van FC Utrecht, Feyenoord en Sparta. Met Oranje Onder 21 werd hij Europees kampioen en onder bondscoach Louis van Gaal speelde hij twee keer voor Oranje. Tegenwoordig is Tiendalli actief als spelersbegeleider. Voor ELF Voetbal stelde hij zijn Superelf samen. Te lezen in nummer 3 van dit jaar.

lees verder
De ongelooflijke cijfers van Mohammed Kudus dit seizoen

Mohammed Kudus is on fire. De laatste weken wordt hij door Ajax-trainer Alfred Schreuder in de spits gezet, als een soort valse nummer negen. Dat gaat ten koste van Brian Brobbey, die deze zomer met veel bombarie werd teruggekocht van RB Leipzig. Maar het Kudus-experiment van Schreuder blijkt te werken: de cijfers van de 22-jarige Ghanees zijn zéker om over naar huis te schrijven. Lang verhaal kort: hij scoorde dit seizoen in negen wedstrijden vaker (zes keer) dan in de twee seizoenen - in totaal 42 wedstrijden - hiervoor (vijf goals).

lees verder
Velázquez naar Sittard: Zo verging het de trainers zonder enige affiniteit met Nederland in de Eredivisie

Julio Velázquez is begonnen aan zijn missie in Fortuna Sittard. De Spaanse oefenmeester moet rust brengen in de Limburgse chaos. Zoals zoveel keuzes in Sittard dit seizoen is het aanstellen van Velázquez opvallend. De trainer heeft geen enkele connectie met Nederland en coachte tot dusver alleen in Italië en Spanje. Het gebeurt niet vaak dat zo'n trainer in de Eredivisie belandt. Zo verging het zijn voorgangers.

lees verder
De perfecte score: Deze Europese teams wonnen tot dusver alles

Voor vijf Europese clubs kon het seizoen niet beter beginnen. Tot dusver sloten zij alle duels winnend af. Zowel in Europa als in eigen land. ELF Voetbal zet de clubs voor je op een rij.

lees verder
Interview Milan van Ewijk, sc Heerenveen-rechtsback: "Met tatoeages op mijn benen heb ik niet zoveel"

Milan van Ewijk was achttien jaar toen hij bij Tattoo Bob in Rotterdam zijn eerste tatoeage liet zetten. Sindsdien is het lichaam van de 21-jarige verdediger van sc Heerenveen uitgegroeid tot een levend kunstwerk. "Alles heeft een betekenis."

lees verder