ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-08-2020
Interview Jur Driessen: "Slovenië een mooi podium om te laten zien"

Een mooi buitenlands avontuur. En een mooi podium om zich te laten zien. Jur Driessen is tevreden. Hij tekende vorige week een eenjarig contract bij NK Fuzinar. Bovendien bedong de Sloveense club een optie voor nog een seizoen op de twintigjarige verdediger. "De club speelt op zijn Nederlands."


Lees verder
Ken jij de duurste verkopen van Ajax?

Matthijs de Ligt blies (nou ja, puft) deze week 21 kaarsjes uit. Een paar rood-witte slingers heeft de jongeling wel verdiend van zijn ex-club Ajax, want hij spekte de Amsterdamse clubkas vorige zomer flink. Weet jij de 21 duurst verkochte spelers n de Ajax-clubhistorie op te noemen? Laat maar zien!

Lees verder
Wie is Ajax-target Jackson Porozo?

Hoewel Ajax een lichting eigen talent heeft om van te likkebaarden, houden de Amsterdammers hun ogen voor talenten van buitenaf open. Een van die talenten is Jackson Porozo. Wie is de loeisterke verdediger uit Ecuador waar Ajax interesse in zou hebben?

Lees verder
Interview Gregoor van Dijk: "Dom, daarvoor was slechts één persoon verantwoordelijk: ik"

Nog dagelijks trapt Gregoor van Dijk tegen een bal. De nu 38-jarige ex-prof speelt padbol. In Portugal exploiteert hij een hal waarin de opkomende sport wordt beoefend. "Ik beschik nu over een betere techniek dan in mijn actieve carrière", aldus de recordhouder op het gebied van de meeste rode kaarten in de Eredivisie.

Lees verder
Interview FC Twente-pechvogel Freddy ten Caat: "Ik speelde zonder kruisband"

De beelden heeft hij nooit meer teruggekeken. Freddy ten Caat is niet trots op zijn record. In de Eredivisie raakte nooit iemand sneller geblesseerd na het eerste fluitsignaal dan hij. Na exact vijftien seconden. "Ik speelde in die tijd zonder kruisband."

Lees verder
Waar zijn ze nu? De Afrikaanse talenten van het jaar

Afrikaanse talenten timmeren weer flink aan de weg in Europa. Zo maakte Victor Osimhen onlangs de overstap naat Napoli en vertrok het Ghanese toptalent Mohammed Kudus naar Ajax. Hoe is het nu met de Afrikaanse talenten die in de afgelopen jaren door de CAF werden uitgeroepen tot de meest veelbelovende speler?

Lees verder
Voorstelrondje: Fulham Football Club, traditie aan de Theems

Zijn ze weer! De promotiefinale van dinsdagavond tussen Fulham en Brentford voelde surrealistisch aan. Zo’n wedstrijd voor een angstig leeg Wembley, een stadion waar pakweg heel Heerlen kan plaatsnemen, het was zo’n bizar scenario dat beide ploegen er een waardeloze wedstrijd van maakten. In de verlenging was Fulham de gelukkigste en won met 2-0. Zo is de ploeg terug in de Premier League. Dus moeten we Fulham nog eens voorstellen.  

Lees verder