ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-10-2022
Interview Karim El Ahmadi: "Ajax-trainer Marco van Basten wilde eerst een vervanger voor John Heitinga"

Een luxepositie. Na zijn definitieve doorbraak bij FC Twente had Karim El Ahmadi keuzes te over. Ajax, PSV, AZ en Feyenoord stonden in de zomer van 2008 in de rij voor de middenvelder. De keuze viel op de Rotterdamse volksclub. "Van Geel wilde me overtuigen namens Ajax, maar Van Basten wilde eerst een vervanger voor John Heitinga."


lees verder
Niek Vossebelt: Tuinman in Rodashirt

Niek Vossebelt (31) jaagt al drie seizoenen de boel aan op het middenveld van Roda JC en heeft het naar zijn zin in Kerkrade. De nuchtere voetballer geniet iets zuidelijker met volle teugen van het Limburgse leven, maar wordt in het veld een sluwe vos. Misschien leerde hij dat wel thuis in Tilburg. Want zoals zijn ouders hem bij brachten: “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.”

lees verder
Interview FC Groningen-duo Van Gelderen en Musampa: "Dacht bij Ajax vaak: wie is dat?"

Ze staan aan het begin van hun carrière, maar Liam van Gelderen en Nordin Musampa kennen elkaar al bijna zeven jaar. Ze voetbalden samen in Oranje Onder 15, debuteerden tegelijkertijd voor Jong Ajax en transfereerden afgelopen zomer beiden naar FC Groningen. "Ik dacht bij Ajax vaak: wie is dat?"

lees verder
Simons, Maignan & Mendy: Het waanzinnige ELFtal dat Paris Saint-Germain gewoon liet vertrekken

Paris Saint-Germain smijt al jaren met miljoenen. Dat lijkt echter flink ten koste te gaan van de eigen jeugd. Het ene na het andere toptalent mag gratis de deur uitlopen bij de Franse koploper. Daar kun je inmiddels een prima elftal mee bouwen. Aan deze elf spelers verdiende Paris Saint-Germain in totaal minder dan twintig miljoen euro.

lees verder
Interview Mees Hilgers, FC Twente-verdediger: "Mijn tatoeages laten zien waar ik voor sta"

Een tatoeage in zijn gezicht? Dat gaat never nooit gebeuren, vertelt Mees Hilgers. De verdediger van FC Twente heeft vooralsnog alleen zijn linkerarm vol staan. Toch wil hij snel meer huidschilderingen. "Eerst op mijn rechterarm, dan op mijn schouders en daarna op mijn rug." Waar de grens ligt? "Ik vind het vooral belangrijk dat ze bij elkaar en bij mij passen."

lees verder
Interview Willem II-middenvelder Thijs Oosting: "Nala begreep niet wat er met me was gebeurd"

Sinds 24 februari 2022 zorgt Nala ervoor dat Thijs Oosting niet de hele dag aan revalideren denkt. De labradoodle van de aanvallende middenvelder van Willem II vormt een grote steun in zijn strijd om weer volledig fit te worden na een afgescheurde kruisband. "Ze is weleens mee geweest naar een oefenwedstrijd. Dan trekt ze bijna de hele tijd sprintjes op het naastgelegen veld."

lees verder
ELF Voetbal 10 over dertig jaar Champions League en El Ahmadi, Van Ginkel, Ocampos, Hilgers en meer

De eerste winnaar was Olympique Marseille. De meest recente Real Madrid. De Champions League bestaat dit jaar dertig jaar. Een mijlpaal die uitvoerig wordt belicht in ELF Voetbal nummer 10. De editie die vanaf nu verkrijgbaar is. Ook interviews met Karim El Ahmadi, de twee Toulouse FC-zomeraanwinsten Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal en het FC Groningen-duo Liam van Gelderen en Nordin Musampa. We speelden De Slimste Met... Marco van Ginkel van PSV, tekenden het bijzondere levensverhaal van Anthonie Blanker op, Mees Hilgers van FC Twente komt aan bod in de rubriek Inktverhalen en we lieten de hond uit met Thijs Oosting.

lees verder
Nieuwe sponsor BetCity prijkt op shirts VVV-Venlo

BetCity heeft zich voor drie jaar aan VVV-Venlo verbonden. Het bedrijf stapt per direct in. Tot medio 2015 prijkt de naam van de aanbieder van online sportweddenschappen en casinospellen op de achterkant van de shirts. Komende vrijdag is de naam in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht voor het eerst te zien.

lees verder
PANNA! 69 met Matthijs de Ligt, Daphne van Domselaar, Team Gullit en gratis Panini WK 2022 Stickeralbum

Boemshakalak! Niet alleen FIFA 23 is uit. Ook de nieuwe PANNA! In nummer 69 een superinterview met Matthijs de Ligt. We gingen op pad met doelvrouwe Daphne van Domselaar van de OranjeLeeuwinnen, team Gullit geeft tips over FIFA 23, wereldkampioen Tafelvoetbal Twan Hermans over zijn sport en alle Nederlandse kampioenen uit de geschiedenis zijn in kaart gebracht. En gratis het Panini WK 2022 Stickeralbum met zes gratis stickers!

lees verder