ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-04-2020
Interview Kelle Roos: 'Ik wil fit en sterk uit deze lastige periode komen'

Kelle Roos is bezig aan zijn zevende seizoen op Engelse bodem, waar onder contract staat bij Derby County. ELF Voetbal besloot de 27-jarige goalie te bellen. Over onder meer het coronavirus in Engeland, het uitspelen van de Championship en werken met grote namen als Lampard en Rooney.


Lees verder
Schrijf je in voor de PANNA! Football Experience!

Wil jij ook ervaren hoe het is om te leven als een echte profvoetballer? Schrijf je dan nu in voor de PANNA! Football Experience en ontvang 15% vroegboekkorting op dit geweldige voetbalkamp!

Lees verder
Quiz: ken jij de Nederlandse EK-selecties van 2008 en 2012?

Het kan verkeren. We zouden dit jaar eindelijk weer meedoen aan een eindtoernooi, maar dat kan niet doorgaan. Nostalgisch als we zijn kijken we graag terug naar tijden waarin het beter ging met Oranje. Bij deze quiz richten we ons op de laatste EK's waar we wél aan meededen, die van 2008 en 2012. Weet jij nog wie tijdens die toernooien in de selectie zaten?

Lees verder
De vijf meest waardevolle spelers met een aflopend contract

Wellicht niet het afscheid waarop ze hadden gehoopt. Door het coronavirus hebben veel spelers met een aflopend contract hun laatste wedstrijd voor hun elftal mogelijk al gespeeld. ELF Voetbal licht de vijf meest waardevolle spelers uit die hun club transfervrij kunnen verlaten.

Lees verder
Interview Tim Peters: "Het was geen optie om al te stoppen"

Tim Peters (34) voetbalt al jarenlang voor Scheveningen. Hoewel hij meer en meer nadenkt over een leven zonder voetbal verlengde hij eerder dit jaar gewoon zijn contract met één seizoen. Met de kennis van nu is hij extra blij met zijn contractverlenging. “Als ik op deze manier had moeten stoppen dan was dat verschrikkelijk geweest.”

Lees verder
Interview Danny Koevermans: "Ik kan mijn werk bij PSV goed combineren"

Sinds mei vorig jaar is Danny Koevermans actief als assistent-trainer van het dameselftal van PSV. De voormalig topschutter van de Eindhovenaren is gelukkig dat hij met zijn verleden als prof een rol speelt bij een team op topniveau. "Maar mensen moeten stoppen met het maken van de vergelijking met mannen."

Lees verder
Interview Michael Verrips: "Ik wilde over drie jaar in de Premier League keepen"

Sheffield United is dit seizoen de sensatie van de Premier League. De nieuwkomer sluipt richting de plekken die recht geven op deelname aan de Champions League en in de FA Cup overleefde de club tot dusver elke ronde. Michael Verrips maakt het van dichtbij mee. "Zolang we prijzen kunnen pakken, gaan we daarvoor."

Lees verder
Ontdekker Aziz Doufikar: "Hakim Ziyech presteert omdat hij iets graag wil"

Nog drie maanden. Dan sluit Hakim Ziyech zijn tijdperk bij Ajax af. De aanvallende middenvelder loopt straks met opgeheven hoofd en de borst vooruit de Johan Cruijff Arena uit. "Het werkt niet om tegen Hakim te zeggen dat hij dingen moet doen."

Lees verder
MVV-tweeling Shermar en Shermaine Martina: "Op 1 april wisselden we stiekem op de basisschool"

Als twee druppels water lijken ze op elkaar. Tot frustratie van docenten, voetbaltrainers en zelfs geliefden. Zelfs hun voornamen komen bijna overeen. MVV'ers Shermar en Shermaine Martina (23) spelen al hun hele leven samen en debuteerden tegelijk in de nationale ploeg van Curaçao. "Slechts een handjevol mensen kan ons uit elkaar houden."

Lees verder