ELF Voetbal nieuwsbrief van 29-01-2021
Interview Kenny Tete: "Spel in de Premier League is me op het lijf geschreven"

Als kind zat hij vaak op het puntje van zijn stoel voor de televisie. Kenny Tete volgde de Premier League op de voet. Dit seizoen komt de 25-jarige rechtsback zelf uit in het Engelse voetbalwalhalla. "Het spel is me op het lijf geschreven."


Lees verder
Het bijzondere verhaal van Bobby Adekanye, nieuweling bij ADO

Vergeleken bij het leven van Bobby Adekanye was zelfs het presidentschap van Donald Trump een voortkabbelend beekje. Op zijn twaalfde verhuisde hij moederziel alleen van Alphen aan den Rijn naar Barcelona. Hij werd de jongste speler in La Masía. Donderdag werd hij gepresenteerd bij ADO Den Haag. Dit is het wonderlijke verhaal van Bobby Adekanye, van begin tot eind verteld door de 21-jarige aanvaller zelf, zoals het in april 2020 verscheen in ELF Voetbal Magazine.

Lees verder
PANNA! 54 is uit: met Gakpo & Teze, Giakoumakis, Kerk, Matusiwa, Van Bergen en Noah Zeeuw

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe editie van PANNA!, ons Kidsmagazine. Nummer 54 is uit. Daarin weer de mooiste posters, de coolste interviews en de leukste weetjes. De dikste, de beste en de grappigste. Deze keer lees je interviews met Jordan Teze en Cody Gakpo, verklapt Mitchell van Bergen het geheim van zijn snelheid, speelt Azor Matusiwa de stofzuigerquiz en geeft Eredivisietopscorer Giorgos Giakoumakis je omhaaltips! En nog veel meer zoals vier XXL Superposters!

Lees verder
Interview Mounir El Hamdaoui: "Met lid worden van een voetbalclub hield ik me niet bezig"

Het was tien minuten naar de eindbestemming: de Honingerdijk in Rotterdam-Kralingen. Mounir El Hamdaoui liep haast dagelijks samen met zijn jeugdvriendjes Robin van Persie en Saïd Boutahar naar het jeugdcomplex van SBV Excelsior. "Maar juist toen ik lid werd, vertrokken zij allebei naar Feyenoord."

Lees verder
Extra dikke Made in Holland ELF Voetbal is uit: 50 clubs, 50 interviews!

Onze voetbalcultuur behoort tot ons nationaal cultureel erfgoed. In de nieuwe speciale uitgave van ELF Voetbal staat datgene wat het Nederlands voetbal zo Nederlands maakt centraal: onze opleidingen en de parels die zij voortbrachten. Coaches, bestuurders en (oud-)spelers van alle clubs van de Eredivisie tot aan de Tweede Divisie komen aan bod. Vijftig clubs, vijftig interviews.

Lees verder
Dilema’s voor de bondscoaches: wie mag er naar (Jong) Oranje in maart?

Begin maart staat de poulefase van het EK voor mannen onder de 21 jaar op het programma. In de praktijk ligt deze leeftijdsgrens voor deelname twee jaar hoger, waardoor een groot aantal Oranje-internationals ook nog mag uitkomen voor de beloftenploeg. In dit overzicht lees je over welke spelers Frank de Boer en Erwin van de Looi nog mogen discussiëren.

Lees verder
Interview Joe van der Sar: "Het voelde als thuiskomen"

Twee carrières in spiegelbeeld. De een begonnen bij VV Noordwijk en geëindigd bij Manchester United, met een tussenstop bij onder meer Ajax. De ander bewandelde hetzelfde pad in omgekeerde richting: begonnen in Manchester en via Ajax nu actief in Noordwijk. Joe van der Sar (22) en Edwin van der Sar (50) delen een passie voor VV Noordwijk. Joe: “Bij wedstrijden zitten pa en opa trots naast elkaar.”

Lees verder
De Duarte-broers: een ander pad, hetzelfde reisdoel

Vanaf het moment dat ze konden lopen deelden Laros (23) en Deroy Duarte (21) door de passie van hun vader een droom: profvoetballer worden. Beiden legden hun eigen pad af, maar verblijven momenteel op dezelfde bestemming: Sparta Rotterdam. De Duarte-broers zien het als een plaats op doorreis, want ze dromen van meer.

Lees verder
Welke Eredivisie-spelers zagen hun marktwaarde dit seizoen instorten?

Elk jaar zakken Eredivisie-spelers onverhoopt door het ijs. Ook dit seizoen ziet Transfermarkt.de in de Nederlandse competitie enkele uitschieters in negatieve zin. De volgende spelers zagen hun marktwaarde flink dalen sinds de start van het seizoen 2020/21. 

Lees verder