ELF Voetbal nieuwsbrief van 09-06-2020
Interview Kevin Diks: “Ik heb een tijdlang flinke struggles gehad”

Kevin Diks (23) heeft mede door blessureleed een moeilijke tijd achter de rug. De rechtsback van Aarhus GF is echter weer helemaal op de weg terug en kan zich woensdag met zijn club plaatsen voor de Deense bekerfinale. Een monoloog over het niveau van de Deense competitie, adviezen van Stefan de Vrij en een cappuccino van zeven euro.


Lees verder
Lewandowski heeft jacht op ESM Gouden Schoen heropend

De knoop is doorgehakt. Er komt dit jaar toch een winnaar in het klassement van de ESM Gouden Schoen. De strijd gaat door. Robert Lewandowski leidt de dans als Europees topscorer op dit moment.

Lees verder
Interview Kees de Boer: 'Erg goed gevoel gekregen bij ADO Den Haag'

Kees de Boer verruilt Swansea City AFC deze zomer voor ADO Den Haag. ELF Voetbal besloot de talentvolle middenvelder te bellen. Over zijn keuze voor de Hagenaars, zijn verwachtingen van de Eredivisie, wat hij toe kan voegen aan de ploeg van Aleksandar Rankovic en zijn periode in Wales.

Lees verder
Interview Tininho: "Kampioenschap van Feyenoord is mijn hoogtepunt"

Over zijn hoogtepunt hoeft hij nauwelijks na te denken: het kampioenschap van Feyenoord in 1999. Negen jaar was Tininho actief in de Eredivisie. De Braziliaan stond bekend als een hardwerkende offensieve linksback die later uitgroeide tot linkshalf. Nu is hij huisvader. "Over enkele jaren wil ik mijn dochter graag het land laten zien waar papa woonde en voetbalde."

Lees verder
De verrassende opmars van... Thibaut Courtois

In de serie ‘de verrassende opmars van’ zoomt ELF Voetbal in op spelers die zich in het seizoen 2019/20 hebben teruggevochten. Door velen afgeschreven en vervolgens plots terug op de toppen van zijn kunnen. In dit deel komt Thibaut Courtois aan bod, de doelman die kan terugblikken op een uitstekend jaar bij Real Madrid. 

Lees verder
Van der Vaart passeert Ajacieden en wereldtoppers in droomelftal

Rafael van der Vaart is inmiddels alweer twee jaar gestopt met voetballen en daarom kijkt hij regelmatig terug op zijn loopbaan. In gesprek met The Daily Mail kijkt hij samen met Peter Crouch terug naar zijn droomelftal. Daarin zitten enkele opvallende keuzes, zo hebben een aantal wereldtoppers geen plekje in zijn team.

Lees verder
Interview Maarten Martens: "Van Gaal maakte elke speler bij AZ tactisch beter"

Hoe was de carrière van Maarten Martens verlopen als het blessurespook achterwege was gebleven? De nu 35-jarige Vlaming kan er geen antwoord op geven. De technicus brak door bij RKC Waalwijk, speelde een hoofdrol in het kampioensjaar van AZ en onderging de chaos en euforie in het Griekse voetbal. Nu timmert Martens als jeugdtrainer hard aan de weg bij Club Brugge. "Op termijn wil ik als hoofdtrainer aan de slag."

Lees verder