ELF Voetbal nieuwsbrief van 07-08-2020
Interview oud-Feyenoorder Hans Venneker, Klassiekerkoning: "Ik kreeg de ballen op een presenteerblaadje"

Hans Venneker maakte op 29 november 1964 liefst vijf doelpunten in De Klassieker. Ajax werd in De Kuip met 9-4 vernederd. De toenmalige aanvaller van Feyenoord stond ruim een jaar eerder nog onder de lat. "Per toeval werd ik spits." Al haalde hij het Nederlands elftal als rechtsback.


Lees verder
Interview Frank Ross: “Zo warm, ik wilde huilen”

Bericht uit Schotland op een zondagmiddag. Primeurtje: Frank Ross komt op proef bij Go Ahead Eagles. Da’s het voordeel van goede banden met het land van whisky en Andy Robertson. Een dorpsgenoot van een voetballer kan je nog eens wat vertellen. De 22-jarige aanvallende middenvelder had het door blessures niet gemaakt bij Aberdeen en probeert het nu in Nederland.

Lees verder
Interview FC Twente-pechvogel Freddy ten Caat: "Ik speelde zonder kruisband"

De beelden heeft hij nooit meer teruggekeken. Freddy ten Caat is niet trots op zijn record. In de Eredivisie raakte nooit iemand sneller geblesseerd na het eerste fluitsignaal dan hij. Na exact vijftien seconden. "Ik speelde in die tijd zonder kruisband."

Lees verder
Interview Patrick Pothuizen, record gele kaarten: "Nou, dacht ik, laat ik dat dan maar doen"

Als voetbal een stierengevecht was, dan was Patrick Pothuizen de stier. Al was zijn lap niet rood, maar geel. Bij Vitesse, NEC en FC Twente sprokkelde hij 84 kaarten in de Eredivisie bij elkaar. "Als je een record kunt pakken, moet je dat doen!"

Lees verder
Interview Gregoor van Dijk: "Dom, daarvoor was slechts één persoon verantwoordelijk: ik"

Nog dagelijks trapt Gregoor van Dijk tegen een bal. De nu 38-jarige ex-prof speelt padbol. In Portugal exploiteert hij een hal waarin de opkomende sport wordt beoefend. "Ik beschik nu over een betere techniek dan in mijn actieve carrière", aldus de recordhouder op het gebied van de meeste rode kaarten in de Eredivisie.

Lees verder
Top 10: Deze spelers zagen hun marktwaarde in het afgelopen jaar het hardste stijgen

Welke spelers zagen volgens transfermarkt.nl hun marktwaarde in het afgelopen jaar het hardste toenemen? ELF Voetbal zet de top 10 voor je op een rij.

Lees verder
Waar zijn ze nu? De Afrikaanse talenten van het jaar

Afrikaanse talenten timmeren weer flink aan de weg in Europa. Zo maakte Victor Osimhen onlangs de overstap naat Napoli en vertrok het Ghanese toptalent Mohammed Kudus naar Ajax. Hoe is het nu met de Afrikaanse talenten die in de afgelopen jaren door de CAF werden uitgeroepen tot de meest veelbelovende speler?

Lees verder