ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-12-2020
Interview Loïs Openda: "Ik zou nooit twintig meter kunnen sprinten"

Aan de start van het parcours vertellen doktoren hem dat hij nooit op hoog niveau kan sporten. Onderweg overwint hij obstakels, maar de finish haalt Vitessenaar Loïs Openda nooit zonder zijn familie. "Mijn moeder had het moeilijk in haar eentje."  


Lees verder
Samenvatting: RB Leipzig - Manchester United

Manchester United had genoeg aan een punt voor de volgende ronde. RB Leipzig moest winnen om in de Champions League te blijven. Het werd een waar spektakelstuk in Leipzig.  

Lees verder
Interview Kees de Boer: “Rankovic en Brood verschillen niet heel veel”

Had je Kees de Boer en ADO Den Haag zondagochtend bij vertrek een puntje aangeboden, dan was hun spelersbus allicht nooit naar de Galgenwaard vertrokken. Net die mindset vormde het voornaamste kritiekpunt voor de Haagse formatie: want had er tegen tien man van FC Utrecht in het slot niet stiekem nog meer ingezeten? We bespraken het na afloop met De Boer.

Lees verder
Deze clubiconen hebben een stadion naar zich vernoemd gekregen

Het is het ultieme eerbetoon voor een overleden voetballegende of clubheld: een stadion dat naar je vernoemd wordt. Het heeft net wat meer dan een kille sponsornaam. Diego Maradona had al een stadion naar zich vernoemd gekregen in Argentinië en daar komt zeer waarschijnlijk de voetbaltempel van SSC Napoli bij.

Lees verder
Interview Ryan Gravenberch: "Vroeger deed ik niet aan omschakelen"

De wereld ligt aan zijn talentvolle voeten, terwijl Ryan Gravenberch (18) in de voetsporen van iedere middenvelder kan treden. Zijn tien voorbeelden en inspiratiebronnen samengesteld door het toptalent van Ajax zelf. 

Lees verder
De kortste weg naar Europa: De beboete recordzege van MVV

Voorpublicatie uit het boek ‘De kortste weg naar Europa’, dat in het voorjaar van 2021 verschijnt. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal alvast een voorproefje, met een serie voorpublicaties. Deel 10: Het MVV-record met een bittere nasmaak.

Lees verder
Speciaal decembernummer ELF Voetbal met Ryan Gravenberch, Joao Teixeira, Wereldkampioen Ajax en Alphonso Davies

Het speciale decembernummer van ELF Voetbal is uit. De laatste editie van dit kalenderjaar is weer een bijzondere editie. Interviews met talenten Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee en Loïs Openda, met Feyenoord-aanwinst Joao Teixeira, enkele hoofdrolspelers van toen blikken terug op de gewonnen Wereldbeker van Ajax in 1995 en nog veel meer.

Lees verder
Interview Joao Carlos Teixeira, Feyenoord-aanwinst: "Van Deco kon ik echt genieten"

Een fijnbesnaarde middenvelder. Vol technische bagage, souplesse, inzicht en gezegend met een fluwelen rechterbeen: Joao Carlos Teixeira in het kort. Sinds dit seizoen etaleert de Portugees zijn kwaliteiten in het shirt van Feyenoord. Hij is blij met zijn keuze voor Rotterdam. "Meer spelers uit Portugal zouden de stap naar de Eredivisie moeten maken."

Lees verder
Interview Ivan Cvetkov, laatste buitenlandse KKD-topscorer: "Hechtte daar toen weinig waarde aan"

Zijn naam staat vereeuwigd in de annalen van de Eerste Divisie. In het shirt van BV Veendam schoot en kopte Ivan Cvetkov in het seizoen 2001/02 22 keer raak. Daarmee is hij nog altijd de laatste buitenlander die de topscorerstitel op het tweede niveau pakte. De voormalig Bulgaars international reist tegenwoordig de hele wereld rond. "Het is altijd prettig om terug te keren in Nederland."

Lees verder