ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-06-2020
Interview Maarten Martens: "Van Gaal maakte elke speler bij AZ tactisch beter"

Hoe was de carrière van Maarten Martens verlopen als het blessurespook achterwege was gebleven? De nu 35-jarige Vlaming kan er geen antwoord op geven. De technicus brak door bij RKC Waalwijk, speelde een hoofdrol in het kampioensjaar van AZ en onderging de chaos en euforie in het Griekse voetbal. Nu timmert Martens als jeugdtrainer hard aan de weg bij Club Brugge. "Op termijn wil ik als hoofdtrainer aan de slag."


Lees verder
De Dries Mertens Quiz!

Dries Mertens is vandaag jarig en mag een flink aantal kaarsjes uitblazen. Hoe oud hij is geworden, gaan we niet verklappen. Dat is namelijk de eerste vraag van een quiz over de Belg, die door ELF Voetbal is samengesteld. De vragen leiden je door de hele loopbaan van Napoli's topscorer aller tijden. Heel veel succes!

Lees verder
Interview Tininho: "Kampioenschap van Feyenoord is mijn hoogtepunt"

Over zijn hoogtepunt hoeft hij nauwelijks na te denken: het kampioenschap van Feyenoord in 1999. Negen jaar was Tininho actief in de Eredivisie. De Braziliaan stond bekend als een hardwerkende offensieve linksback die later uitgroeide tot linkshalf. Nu is hij huisvader. "Over enkele jaren wil ik mijn dochter graag het land laten zien waar papa woonde en voetbalde."

Lees verder
Hoe een Duitse televisiezender de Eredivisie wil afmaken

Wat als.. is in het voetbal meestal een zinloze discussie achteraf, omdat sport van nature een uitkomst heeft. Daarom raken we ook danig in de war als die wetmatigheid doorbroken wordt. Nu de titelstrijd in de Eredivisie dit seizoen werd stilgelegd op het moment dat het verschil tussen Ajax en AZ amper kleiner kon, is het discussiëren tot we blauw zien. Nu doen zelfs de Duitsers een duit in het zakje!

Lees verder
Scorende keeper Eric Viscaal: "Op de training stond ik ook in het doel"

Eerst in de ultieme slotfase een penalty stoppen. Een minuut later een strafschop benutten. Het unieke gegeven staat op het conto van Eric Viscaal. In dienst van KAA Gent sleepte onze landgenoot daarmee nog een punt uit het vuur in het competitietreffen met Cercle Brugge.

Lees verder
Clubmarktwaarde vs de stand in de competitie: de tops en flops in de Bundesliga

De Bundesliga is inmiddels alweer een aantal weken onderweg en het einde van het seizoen komt steeds dichterbij. ELF Voetbal maakt de balans op. Welke ploegen verrasten tot dusver en welke ploegen stelden teleur? 

Lees verder
Interview Sebastien Sansoni: "Spijt van mijn vertrek bij Vitesse"

Als hij heel eerlijk is, heeft hij een beetje spijt van zijn vertrek bij Vitesse. Veel beter is het er niet op geworden in de voetbalcarrière van Sébastien Sansoni, die in GelreDome een heldenstatus verwierf. Hoe het nu met hem gaat, lees je in de Vergeten Helden Special van ELF Voetbal!

Lees verder