ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-12-2021
Interview Marcos Senesi: "In Nederland mag je geen nee zeggen tegen een stuk taart"

Marcos Senesi is zo Argentijns als Argentijnen kunnen zijn. Het liefst slurpt de 24-jarige verdediger van Feyenoord maté, roostert hij geheel volgens Argentijns gebruik kilo's vlees op zijn barbecue en slaapt hij in een shirt van de nationale ploeg. Toch lijkt zijn integratie in Nederland geslaagd. "Dit land is ontzettend goed georganiseerd."


lees verder
Samenvatting Manchester City - Leicester City (6-3)

Boxing Day in de Premier League levert altijd spektakel op. Ook dit seizoen was het weer raak in Engeland, met het duel tussen Manchester City en Leicester City als hoogtepunt. Bekijk hier de samenvatting van de knotsgekke kerstwedstrijd. 

lees verder
Vijf deadline-day transfers bij FC Groningen: Paniekaankopen of buitenkansjes?

Mark-Jan Fledderus had als technisch directeur een volle zomer bij FC Groningen. Toppers als Gabriel Gudmundsson, Azor Matusiwa en Ahmed El Messaoudi vertrokken allen waardoor Fledderus op zoek moest naar aanwinsten. Die kwamen er ook. Dertien spelers vonden hun weg naar Groningen, waarvan vijf op deadline-day. Tot nu toe brachten die last-minute transfers nog niet heel veel succes.

lees verder
Hoe doen de huurlingen van Feyenoord het?

Feyenoord stuurde afgelopen zomer vier spelers op huurbasis weg. Twee spelers moeten in Duitsland ervaring op doen, terwijl ook twee talenten binnen Nederland speeltijd krijgen. Hoe gaat het nu met de Feyenoord-huurlingen?

lees verder
Interview Jan Stekelenburg en zoons Maarten, Jeroen en Milan: "Allemaal hebben we eens in een inspreekhokje geslapen"

Een enkele keer realiseert Jan Stekelenburg (80) het zich. Het unieke gegeven dat zijn drie zoons allemaal in de voetsporen van de voormalig presentator en commentator van NOS Studio Sport zijn getreden en bekend zijn bij het voetbalpubliek. Oudste zoon Maarten (48) als voetbaltrainer en (assistent-)bondscoach, middelste zoon Jeroen (47) als Oranje-volger en verslaggever van de NOS en jongste zoon Milan van Dongen (33) als presentator en tevens reporter van ESPN.

lees verder
Hoe presteren de hoog aangeschreven Eredivisie-nieuwelingen?

Kort voor de start van het seizoen verschijnt er traditiegetrouw een artikel waarin we vooruitblikken op nieuwelingen waarvan we verwachten dat ze indruk gaan maken in de Eredivisie. Op de helft van het seizoen maken we de balans op en kijken we hoe de spelers tot dusver presteren. 

lees verder
Nederlandse clubs succesvol in Europa: dit waren de mooiste wedstrijden per club

De eerste seizoenshelft zit er op en dus is het tijd om de balans op te maken. Het seizoen 2021/22 kan tot dusver vooral gezien worden als een droomjaar als het gaat om de coëfficiënten punten. De Nederlandse clubs presteerden allemaal geweldig in Europa en om dat te vieren blikken we in dit artikel terug op de mooiste Europese wedstrijden per club.

lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer uit de Eredivisie vertrokken? [5]

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het laatste van een vijfdelige serie.

lees verder
Benjamin van Leer wil het allerhoogste met zijn bedrijf Happy Taste

Naast keeper van Sparta Rotterdam en toekomstig man van Lieke Martens is Benjamin van Leer de oprichter van Happy Taste, dat gezonde maaltijdboxen bezorgt voor mensen die een broertje dood hebben aan koken. 

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Barcelona FC - Rayo Vallecano19-01-2022
Number 1 Voetbalreizen
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
P1 Travel
 
Valencia CF - Sevilla FC19-01-2022
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
 
Atlético Madrid - Levante UD19-01-2022
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
P1 Travel
Number 1 Voetbalreizen
  
Crystal Palace - Liverpool FC22-01-2022
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
Chelsea FC - Tottenham Hotspur22-01-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
 
Bekijk alle voetbalreizen