ELF Voetbal nieuwsbrief van 31-07-2021
Interview Mark-Jan Fledderus: "Je begint met de belangrijkste bouwstenen"

Enigszins gechargeerd was het beeld van het technisch directeurschap er een van oudere mannen in maatpakken. Tegenwoordig wordt het technisch beleid bij Eredivisie-clubs veelal bepaald door eind dertigers en begin veertigers. Zoals Mark-Jan Fledderus bij FC Groningen. "Je bent op zoveel borden tegelijk aan het schaken."


lees verder
Patrik Schick maakt mooiste goal EURO 2020; winnares Lola Flohr mag prijs overhandigen

De namen zijn bekend. Patrik Schick heeft het mooiste doelpunt van EURO 2020 gemaakt. De international van Tsjechië ontvangt daarvoor een unieke trofee, die beschikbaar is gesteld door Gazprom. De winnaar werd gekozen door een internationale sportjury bestaande uit jonge journalisten uit de elf landen, die als gastheer dienden van het afgelopen EK. De deelnemende kinderen tussen twaalf en veertien jaar volbrachten diverse journalistieke activiteiten. De winnaar van elk land mag naar Zwitserland om de trofee persoonlijk aan Schick te overhandigen. Ook de Nederlandse winnaar dus: Lola Flohr.

lees verder
Interview Tim Gilissen: "Ik dacht niet meteen: ik word technisch directeur"

Enigszins gechargeerd was het beeld van het technisch directeurschap er een van oudere mannen in maatpakken. Tegenwoordig wordt het technisch beleid bij Eredivisie-clubs veelal bepaald door eind dertigers en begin veertigers. Zoals Tim Gilissen bij Heracles Almelo. "Vroeger dacht ik: wat doet een technisch directeur nou eigenlijk?"

lees verder
Deze oefenwedstrijden maken je weekend extra leuk

Het is weer weekend en omdat het nieuwe seizoen nog niet officieel begonnen is, is het voor de voetballiefhebbers toch een beetje behelpen met oefenwedstrijden. Dit weekend staan er echter wel een aantal erg aantrekkelijke oefenwedstrijden op de rol: zo spelen  Ajax en AZ tegen prestigieuze Duitse tegenstanders en nemen ploegen uit de Eredivisie het alvast tegen elkaar op.

lees verder
Interview Apollonius Konijnenburg: "Als Silvio Berlusconi me zag, moest hij lachen"

Michel van de Korput naar Torino was de eerste. Ruud Krol van Napoli, voor wie hij de sponsorcontracten ging regelen, de tweede. Gevolgd door een karrenvracht aan spelers die hij onderbracht in de Italiaanse Serie A. Met het trio Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard als paradepaardjes. Daarna richtte hij zich meer en meer op zijn kunst- en muziekliefde. Nu is de extraverte Hagenaar 82 jaar en geniet hij in Italië van de laatste fase van zijn leven. "Als Silvio Berlusconi me zag, moest hij lachen. 'Dat kost me weer een paar centen'."

lees verder
Narsingh, Leemans en meer: deze ex-Eredivisionisten zijn nog transfervrij

De maand juli zit er bijna op. Dat betekent ook dat het nieuwe Eredivisie-seizoen weer voor de deur staat. Hoog tijd voor transfervrije spelers om zich aan te sluiten bij een nieuwe club. De volgende namen stonden vorig seizoen nog onder contract in de Eredivisie, maar zijn momenteel werkloos. 

lees verder
Interview OranjeLeeuwin en superspits Vivianne Miedema: "Records zijn om verbroken te worden"

Ze vierde twee weken geleden haar 25e verjaardag. Vivianne Miedema kan echter nu al een erelijst overleggen die uitpuilt met prijzen en records. Komende week wil ze daar op de Olympische Spelen graag nog een grote prijs aan toevoegen. Dan moet er straks gewonnen worden van de Verenigde Staten, haar honderdste (!) interland. Bovendien wil de spits van Arsenal haar alltime doelpuntenrecord in Oranje scherper stellen. "Maar eigenlijk kijk ik nooit naar mijn persoonlijke records. Alleen naar de gewonnen prijzen met mijn teams."

lees verder
Deze Eredivisieclubs zijn tot dusver nog ongeslagen in de voorbereiding

De Eredivisie is zich aan het voorbereiden op het komende seizoen. Afgelopen weken werd er al geoefend in Eredivisiestadions, op amateurvelden en in het buitenland. Vijf Eredivisieploegen verloren tot dusver nog geen enkel duel. ELF Voetbal zette ze voor je op een rij. 

lees verder
Interview Jordy Zuidam: "Via een arts van het consultatiebureau ging het balletje rollen"

Enigszins gechargeerd was het beeld van het technisch directeurschap er een van oudere mannen in maatpakken. Tegenwoordig wordt het technisch beleid bij Eredivisie-clubs veelal bepaald door eind dertigers en begin veertigers. Zoals Jordy Zuidam bij FC Utrecht. "De arts van het consultatiebureau bleek de zus van Frans van Seumeren."

lees verder