ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-04-2020
Interview Menno Koch: 'Ik had direct een heel goed gevoel bij KAS Eupen'

Menno Koch is dit seizoen bij het Belgische KAS Eupen bezig aan zijn eerste avontuur in het buitenland. ELF Voetbal besloot de 25-jarige verdediger te bellen. Over de coronacrisis in België, de plannen met de competitie, een mengelmoes van culturen en zijn eerste voetbaljaar in de Jupiler Pro League.


Lees verder
Interview Jop van der Linden: "Al met al was het verstandiger te stoppen"

Jop van der Linden (29) moest afgelopen zomer noodgedwongen stoppen als profvoetballer. Een carrière die hem in Nederland langs onder meer Go Ahead Eagles, AZ en Willem II leidde, werd afgesloten bij FC Sydney. Tegenwoordig is hij terug bij de club waar hij als kind ooit begon: Columbia Apeldoorn.

Lees verder
Win een halfjaarabonnement met deze enquête!

Een halfjaarabonnement op PANNA! of ELF Voetbal winnen? Beantwoord de vragen in onze enquête!

Lees verder
De vijf mooiste bekerfinales van deze eeuw

Het had zondag de dag van de bekerfinale moeten zijn. In De Kuip hadden FC Utrecht en Feyenoord uit moeten vechten wie er met de 'dennenappel' vandoor zou gaan. ELF Voetbal blikt terug op de afgelopen negentien bekerfinales en zette de mooiste vijf voor je op een rij.

Lees verder
De vijf sterspelers in het kampioensjaar van AZ

Het was zondag op de dag af elf jaar geleden dat AZ voor het laatst kampioen van Nederland was. Ook dit seizoen waren de Alkmaarders er dichtbij, maar dat lijkt door corona niet door te gaan. Daarom blikken we in dit artikel terug op de spelers die de club voor het laatst de schaal wisten te bezorgen.

Lees verder
Het bizarre seizoen van Memphis Depay

Memphis Depay ligt opnieuw onder vuur nadat hij vrijdag opnieuw met een lijgerwelp posseerde. Alle aandacht die dat genereert past precies in het seizoen van de Nederlandse superster. Het was namelijk een voetbaljaar van uitersten voor Memphis. Van de Champions League-held van Lyon tot een zware blessure.

Lees verder
Deze topspelers werden grootgebracht bij: Southampton

Door de gehele wereld breken talenten door bij clubs. De ene club koopt deze talenten graag op, terwijl de andere club naam maakt als talentenfabriek. In deze serie neemt ELF Voetbal de laatstegenoemde categorie onder de loep. In dit negende deel: de talenten die doorbraken of groot werden gebracht bij Southampton.

Lees verder
De Rivaldo Quiz!

Rivaldo was zondag jarig en mocht een flink aantal kaarsjes uitblazen. Hoe oud hij is geworden, gaan we niet verklappen. Dat is namelijk de eerste vraag van een quiz over de Braziliaan die door ELF Voetbal is samengesteld. De vragen leiden je door het hele leven van de voormalig topvoetballer. Heel veel succes!

Lees verder
Met deze Ajacieden hoopt FC Barcelona zich deze zomer te versterken

Het seizoen lijkt afgelopen vanwege de coronacrisis en dus zijn veel clubs op de achtergrond al bezig met het volgende. FC Barcelona doet dat door interesse te tonen in spelers. Volgens El Mundo Deportivo en Sport gaat het daarbij om meerdere Ajacieden.

Lees verder