ELF Voetbal nieuwsbrief van 01-07-2020
Interview met Wessel Rietveld, handelaar in bijzondere voetbalschoenen

In zijn jeugdjaren speelde Wessel Rietveld regelmatig tegen spelers als Frenkie de Jong en Steven Bergwijn. Waar zijn directe tegenstanders van toen inmiddels zijn uitgegroeid tot supersterren heeft Rietveld op een compleet andere wijze van voetbal zijn werk gemaakt. Via zijn Instagrampagina @Dutch_Boot_Collector handelt de 23-jarige Utrechter in bijzondere voetbalschoenen. Zo bijzonder dat zelfs Premier League-spelers bij hem aankloppen om een paar schoenen te kunnen bemachtigen. ELF Voetbal sprak met Rietveld over zijn speciale business.


Lees verder
Een finale achter gesloten deuren, hoe gaat dat?

Het bezoeken van play-offinales is heilig. Idealiter is het een kleine club die nog nooit op dit niveau is gekomen tegen eentje die een grootse historie heeft, maar afgleed en nu weer terug wil krabbelen. Dat scenario deed zich in Duitsland voor. De finale tussen SC Verl en Lokomotive Leipzig werd dinsdagmiddag in Bielefeld beslist na een 2-2 in de heenwedstrijd. ELF Voetbal was erbij.

Lees verder
PANNA! Vakantie Doeboek boordevol tips, quizzen, spelletjes en strips

Het PANNA! Vakantie Doeboek is er weer! Natuurlijk weer super dik en boordevol leuke verhalen, weetjes, quizzen, puzzels, kleurplaten, spellen, strips en de leukste moppen. Extra handig nu de zomervakantie bijna aanbreekt.

Lees verder
Prachtige play-offfinales: wat vooraf ging

Alles dat voetbal zo verschrikkelijk mooi maakt, is terug te leiden tot play-offfinales. Natuurlijk zie je het beste voetbal in Champions League-finales, maar daar staan ieder jaar weer dezelfde ploegen in. Grote wedstrijden zijn het leukste als de supporters eigenlijk geen idee (meer) hebben om ermee om te gaan. Later vandaag het bericht uit Duitsland over SC Verl – Dynamo Dresden, want daar zijn we aanwezig. Om op te warmen: een paar lekkere play-offverhalen van uw verslaggever.

Lees verder
ELF Voetbal 5 met Ajax-aankoop Antony, AZ-parel Boadu, Bergwijn over Bergwijn, Mido en Reis

Wie is Antony, de nieuwe miljoenenaankoop van Ajax? Hoe zag de jeugd van Myron Boadu eruit? Die van Steven Bergwijn? En hoe gaat het met Mido? Dat, plus interviews met onder meer Ludovit Reis en Giorgi Gakhokidze, is te lezen in de nieuwe editie van ELF Voetbal. Nummer 5 ligt vanaf nu in de winkelschappen.

Lees verder
Elia terug naar Enschede? Zo verliep zijn carrière na FC Twente

FC Twente heeft zich officieel gemeld voor Eljero Elia. De inmiddels 33-jarige dribbelaar stond tussen 2007 en 2009 al onder contract in Enschede en begon sindsdien aan een voetbalreis van formaat. Zo verging het Elia sinds zijn vertrek uit de Eredivisie. 

Lees verder
Speel de Nourdin Boukhari Quiz!

Het was gisteren de verjaardag van niemand minder dan Nourdin Boukhari, die tijdens zijn loopbaan onder meer voor Sparta Rotterdam, Ajax, NAC Breda en de nationale ploeg van Marokko speelde. Weet jij alle vragen over Boukhari goed te beantwoorden? Test snel je kennis!

Lees verder