ELF Voetbal nieuwsbrief van 04-04-2020
Interview Michael Verrips: "Ik wilde over drie jaar in de Premier League keepen"

Sheffield United is dit seizoen de sensatie van de Premier League. De nieuwkomer sluipt richting de plekken die recht geven op deelname aan de Champions League en in de FA Cup overleefde de club tot dusver elke ronde. Michael Verrips maakt het van dichtbij mee. "Zolang we prijzen kunnen pakken, gaan we daarvoor."


Lees verder
MVV-tweeling Shermar en Shermaine Martina: "Op 1 april wisselden we stiekem op de basisschool"

Als twee druppels water lijken ze op elkaar. Tot frustratie van docenten, voetbaltrainers en zelfs geliefden. Zelfs hun voornamen komen bijna overeen. MVV'ers Shermar en Shermaine Martina (23) spelen al hun hele leven samen en debuteerden tegelijk in de nationale ploeg van Curaçao. "Slechts een handjevol mensen kan ons uit elkaar houden."

Lees verder
Schrijf je in voor de PANNA! Football Experience!

Wil jij ook ervaren hoe het is om te leven als een echte profvoetballer? Schrijf je dan nu in voor de PANNA! Football Experience en ontvang 15% vroegboekkorting op dit geweldige voetbalkamp!

Lees verder
De grootste transferflops van dit seizoen in de Premier League

Zelf zullen de miskopen van dit seizoen vinden dat ze door de huidige omstandigheden onvoldoende tijd hebben gekregen om zich te bewijzen. In de realiteit kwamen ze simpelweg tekort om hun prijskaartje uit te betalen in goals, assists of clean sheets. De volgende spelers ontwikkelden zich in dit Premier League-seizoen van nieuweling tot transferflop. 

Lees verder
Giggs, Ramsey, Bale... Williams? De opmars van een Liverpool-supertalent

Vorig jaar rond deze tijd speelde Neco Williams nog bij Liverpool voor spelers onder de 18 jaar. Inmiddels heeft de verdediger vijf duels voor het eerste elftal achter zijn naam staan. Williams moet zijn negentiende verjaardag nog vieren. Een nieuw supertalent uit Wales dient zich overduidelijk aan.

Lees verder
Het seizoen van... AZ

Of het nu tot 28 april, 1 juni of zelfs langer duurt, de Eredivisie ligt hoe dan ook voorlopig stil. Een goed moment om de balans op te maken. ELF Voetbal blikt per Eredivisieclub terug op het seizoen tot dusver. In dit deel komt AZ als huidige nummer twee aan bod.

Lees verder
Het seizoen van... Ajax

Of het nu tot 28 april, 1 juni of zelfs langer duurt, de Eredivisie ligt hoe dan ook voorlopig stil. Een goed moment om de balans op te maken. ELF Voetbal blikt per Eredivisieclub terug op het seizoen tot dusver. In dit laatste deel komt Ajax als huidige koploper aan bod.

Lees verder
Hoe routinier Ryan Donk zich nog altijd staande houdt in de Süper Lig

Deze week vierde niemand minder dan Ryan Donk zijn 34e verjaardag. De centrumverdediger is alweer ruim tien jaar van de Nederlandse velden verdwenen. Donk speelde de afgelopen jaren in vijf verschillende landen, al is hij inmiddels een bekende naam bij Galatasaray SK.

Lees verder
Waarom de uitzending van Spanje - Nederland precies op tijd kwam voor Ron Vlaar

Voor wie nog twijfelde over de staat van dienst van Ron Vlaar, zei de uitzending van de historische Spanje tegen Nederland afgelopen zondag voldoende. De verdediger heeft een aflopende verbintenis bij AZ en weet nog niet of hij komend jaar ook in Alkmaar speelt. Dat zal niet alleen afhangen van zijn staat van dienst. Toch kwam de uitzending van Spanje - Nederland door NOS precies op tijd.

Lees verder