ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-01-2021
Interview Michel Kramer: "Voor mijzelf is het nooit onrustig geweest"

Met de grootste moeite versloeg AZ zaterdagavond ADO Den Haag met 2-1. Michiel Kramer bracht de gasten in Alkmaar nog op voorsprong. Maar het bleek niet voldoende voor drie, laat staan één punt. "Het is zonde dat we geen beloning hebben gekregen voor al het werk dat we leverden."


Lees verder
Samenvatting: Barcelona-Bilbao (2-3)

De finale van de Supercopa was voor de neutrale voetballiefhebber om van te smullen, maar Barcelona-trainer Ronald Koeman zal er minder van hebben geslapen. Bilbao ging met de prijs aan de haal. 

Lees verder
Top 10: Deze Eerste Divisie-spelers waren bij de meeste doelpunten betrokken

De eerste seizoenshelft in de Eerste Divisie zit er inmiddels op. Welke spelers waren in de afgelopen maanden bij de meeste doelpunten betrokken? Wie waren de meest productieve spelers? Wij zetten de spelers met de meeste doelpunten én assists voor je op een rij.

Lees verder
Dit zijn de ELF slechtst presterende Eredivisiespelers volgens de cijfers van Whoscored

Teun Koopmeiners, Steven Berghuis en Dusan Tadic waren tot dusver de beste spelers in het huidige Eredivisieseizoen als we de cijfers van 'WhoScored' moeten geloven. De website kent elke speler een cijfer toe aan de hand van alle denkbare statistieken. Welke spelers komen tot dusver echt tekort volgens de cijfers van Whoscored?

Lees verder
'Paniekaankopen' als degradatiekandidaat nummer één: werkt dat?

Het is crisis in Emmen. De ploeg van Dick Lukkien staat hopeloos laatste en wacht nog altijd op zijn eerste overwinning. Om het tij te keren werden er deze winter al vier nieuwe aanwinsten gepresenteerd. Jari Vlak, Elias Frei, Kerim Frei en Jean-Pierre Rhyner moeten FC Emmen behouden voor degradatie. Maar werkte het aantrekken van een hoop onbekende spelers als nummer laatst in de Eredivisie in het verleden wel? 

Lees verder
Dit was het laatste elftal van Manchester United dat koploper was

Sinds dinsdagavond is Manchester United de koploper van de Premier League. Zonder de mitsen en maren van inhaalwedstrijden die concurrenten nog moeten spelen. Het is voor het eerst sinds 19 mei 2013 dat The Red Devils lijstaanvoerder zijn. Dat zijn 2795 dagen zonder koppositie! Destijds stond Sir Alex Ferguson nog aan het roer.

Lees verder
Hoe gekker, hoe beter: voetbalshirts in strijd met de norm

Hoewel er in de voetbalshirtbranche behoorlijk sprake is van een oligopolie proberen de grote merken nog steeds alles om zich te onderscheiden van hun concurrentie. Dat voorbeelden in de sport, en daarmee ook talloze kinderen, zo nu en dan compleet voor gek lopen is daarbij uiteraard van ondergeschikt belang. Zie hier een greep uit de bizarre shirtcollectie van 2021.

Lees verder
Gerijpt als een goede wijn: de oudste spelers uit Europa’s topcompetities

Waar het anno 2021 steeds normaler wordt dat profvoetballers van begin dertig al voor een carrièreswitch kiezen, is er gelukkig ook nog een handjevol spelers dat wekelijks de ouderdomsgrens een beetje meer opzoekt. Lees hier wie zijn lichamelijke overgave aan de topsport tot nu toe het langst heeft weten uit te stellen.

Lees verder
Hoe vergaat het Ajax-target Fosu-Mensah sinds zijn vertrek uit Nederland?

Ajax en Bayer Leverkusen zijn verwikkeld in een strijd om de handtekening van Timothy Fosu-Mensah, zo meldt het AD. De drievoudig international is de laatste jaren helaas steeds minder op de velden te zien. Hoe gaat het met de verdediger sinds zijn vertrek bij Ajax in 2014?

Lees verder