Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 19 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
De accountant aanspreken op ‘Eerlijke Producten.’ Interview Michiel Werkhoven, voorzitter Accountantskamer
Het is vooral de MKB-accountant die moet verschijnen voor de Accountantskamer. Het toezicht op de OOB-kantoren en de niet-OOB-kantoren ligt hoofdzakelijk bij de AFM. En daar komen veel minder tuchtrechtzaken uit voort. Het MKB is de core business van de accountant en daarmee ook core business van de Accountantskamer. De MKB-accountant zou weleens baat kunnen […]
Lees meer
 
 
PCAOB legt fikse boete op aan Deloitte
De Amerikaanse toezichthouder op accountantsorganisaties (PCAOB) legt Deloitte Nederland een fikse boete van $300.000,-  op wegens het schenden van de PCAOB-regels voor kwaliteitscontrole en onafhankelijkheid.
Lees meer
 
Checklist voor een geslaagd klantevent Advertorial

De winst van een geslaagd klantevent? Steviger klantenbinding, klantenloyaliteit en de mogelijkheid dat je klanten ambassadeurs voor je kantoor worden. Dat vraagt dus om een professionele aanpak. In deze checklist helpen we je op weg!

Download gratis checklist >

 
Belastingadviseur rekent garage onterecht tot ondernemersvermogen
Een eigenaar van een administratie- en belastingadvieskantoor (eenmanszaak) is in beroep gegaan tegen de vermogensetikettering van de inspecteur van de Belastingdienst, maar wordt in het ongelijk gesteld.
Lees meer
 
 
Rijksoverheid kan e-facturen ontvangen in SI-UBL formaat
In de afgelopen periode is aangetoond dat de Rijksoverheid e-facturen van leveranciers via het Simplerinvoicing netwerk kan ontvangen. Leveranciers kunnen nu naast de bestaande voorzieningen Digipoort en het leveranciersportaal van de Rijksoverheid ook e-facturen indienen vanuit (boekhoud)software pakketten die meedoen met het Simplerinvoicing netwerk.
Lees meer
 
Digitaal PDF en SBR stukken ondertekenen: de standaard Advertorial

De digitalisering zorgt ervoor dat papieren rapportages, zoals de jaarrekening of kredietrapportage, verdwijnen. Ditzelfde geldt voor de ‘natte’ handtekening op deze stukken. Hoe gaat u in de toekomst de jaarrekening en kredietrapportages ondertekenen? Het NBA voert een nieuw SBR-beleid en biedt daarbij een SBR Assurance oplossing. In deze Whitepaper leest u hoe u als accountant kunt voldoen aan dit nieuwe SBR-beleid.

Lees meer =>

 
Privacywetgeving en Europese bemoeienis bepalen toekomst financiële sector
In hoeverre mogen financiële instellingen in de toekomst klantgegevens aan elkaar doorspelen en verhandelen? Privacywetgeving en de Europese bemoeienis hieromtrent bepalen de toekomst van de financiële sector. Het Centraal Planbureau (CPB) schets vier scenario’s in het rapport ‘De toekomst van de Nederlandse financiële sector’.
Lees meer
 
 
FEE wordt Accountancy Europe
De Federation of European Accountants (FEE) verandert haar naam in Accountancy Europe. De Europese koepel van beroepsorganisaties van accountants acht het, na dertig jaar, tijd om op de gelegde fundamenten een nieuwe weg in te slaan. Met de naamsverandering introduceert de organisatie ook een nieuwe huisstijl, een nieuwe website en een nieuw motto: ‘Because people […]
Lees meer
 
 
KPMG: Cultuur breekt door in Corporate Governance Code
De Monitoring Commissie Corporate Governance Code heeft onlangs de herziening op de corporate governance code gepresenteerd. KPMG stelt dat bestuurders en commissarissen van ’s lands grootste ondernemingen hierin voor het eerst in 13 jaar direct worden aangesproken op de interne bedrijfscultuur. Volgens KPMG is dat een wereldwijde primeur.
Lees meer
 
 
Grootscheepse controle: Belastingdienst int € 76.000
De belastingdienst heeft donderdagavond tijdens een grootscheepse controle aan de A1 beslag gelegd op 17 voertuigen en € 76.000 openstaande schulden geïnd, aldus de Stentor.
Lees meer
 
 
Jan Maarten Slagter nieuwe CEO van IBFD
Sam van der Feltz draagt per 1 januari 2017 als CEO van het International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD) de teugels over aan Jan Maarten Slagter. Wegens deze benoeming legt Jan Maarten Slagter zijn functie neer als commissaris bij KPMG Nederland. IBFD is de afgelopen jaren onder leiding van Van der Feltz gegroeid als een […]
Lees meer
 
 
Dalende uitstoot broeikasgassen ondanks economische groei
Ondanks het feit dat de Nederlandse economie in de periode 1990-2015 met 64% groeide, daalde de uitstoot van broeikasgassen (lachgas, methaan en fluorgassen) met bijna 3%.  De CO2-uitstoot nam echter toe met bijna 13%. Met deze cijfers komt het CBS.
Lees meer
 
Hallo SBR, vaarwel papieren jaarrekeningen Contentpartner
Vanaf 2017 (boekjaar 2016) is het zover. Jaarrekeningen kunnen alleen nog maar via Standard Business Reporting worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Tenminste, voor rechtspersonen in bedrijfsklasse klein. Maar weet u wat dit precies inhoudt, hoe u dit moet inrichten en wat voor consequenties dit voor u heeft? Kortom: bent u SBR-ready?
 
Coming soon Opleiding
De ontwikkelingen voor komend jaar *Beroepseed* December is traditioneel de maand van bezinning en voornemens. Wat biedt het nieuwe jaar ons en wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen? In dit seminar delen sprekers van formaat hun visie op de ontwikkelingen voor komend jaar. Niet de regelgeving maar de impact van diverse maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen […]
 
Medewerker zorgadministratie Vacature
Bedrijfsomschrijving Ziekenhuis Amstelland is een aangename plek om te werken. We werken professioneel, zijn gastvrij en collegiaal. Onze patiënten waarderen dat. Voor onze medewerkers is er een open, sociale omgangsvorm en is er ruimte voor eigen initiatief. Je persoonlijke, vakmatige ontwikkeling staat bij ons voorop. Net als het continu verbeteren van de zorg. Er wordt […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn