ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-06-2020
Interview Mido: "Ik besef nu dat ik het Koeman moeilijk heb gemaakt"

Hij kwam in de zomer van 2001 als achttienjarige bij Ajax en hoopte via Amsterdam Europa en de wereld te veroveren. Ahmed Hussein Abdelhamid Hossam, oftewel Mido, wilde ook buiten Egypte een heldenstatus bereiken, maar zijn gedroomde carrière pakte iets anders uit met vijftien clubs in veertien jaar. "Het is mijn droom om ooit bij Ajax trainer te worden."


Lees verder
Ode aan het programmaboekje: “Het heeft een zekere cultstatus”

Een paar maanden geleden besteedden we in ons blad aandacht aan het edele programmaboekje. De papieren voorbeschouwing op een wedstrijd raakte hier ten lande ietwat in onbruik, maar bij verschillende clubs heeft het concept van de Voetbaldrukker aangeslagen zodat de aanhang toch weer iets te lezen heeft. Dat zullen ze bij de gespecialiseerde website Stadionheft.de ook goed nieuws vinden. ELF Voetbal belde met Marcel Dussling!

Lees verder
ELF Voetbal 5 met Ajax-aankoop Antony, AZ-parel Boadu, Bergwijn over Bergwijn, Mido en Reis

Wie is Antony, de nieuwe miljoenenaankoop van Ajax? Hoe zag de jeugd van Myron Boadu eruit? Die van Steven Bergwijn? En hoe gaat het met Mido? Dat, plus interviews met onder meer Ludovit Reis en Giorgi Gakhokidze, is te lezen in de nieuwe editie van ELF Voetbal. Nummer 5 ligt vanaf nu in de winkelschappen.

Lees verder
De top 10 Nederlanders in het buitenland met een aflopend contract

Nu de Eredivisie is beëindigd zullen de eerste clubs alvast de opties op de transfermarkt gaan verkennen. Welke transfervrije Nederlanders zouden deze zomer zomaar eens terug kunnen gaan keren op de Nederlandse velden?

Lees verder
Johan Cruijff was nooit bondscoach geworden in 1990

In veel landen wordt deze maand met veel plezier teruggedacht aan het WK 1990 dat dertig jaar geleden werd gespeeld. In Nederland blijft die zomer in Italië al decennialang een mysterie. Af en toe wordt het in een interview of biografie met een van de betrokkenen weer even aangeroerd, het blijft echter altijd aan de oppervlakte.

Lees verder
Interview Ludovit Reis: "Met Frenkie de Jong spreek ik gewoon Nederlands"

Sla interviews met Ludovit Reis sinds mei 2019 erop na en één ding valt op: het duurt nooit lang voordat het woord 'jongensdroom'valt. Ruim een jaar geleden ruilde de nu negentienjarige middenvelder FC Groningen in voor FC Barcelona. Tijd om de balans op te maken. "Ik heb nog genoeg dromen over."

Lees verder
Portret Myron Boadu: Snelle Jelle van AZ

Myron Boadu (19) geldt jarenlang als de meest sprankelende diamant in de AZ-slijperij. Het was eerder regel dan uitzondering dat hij meerdere lichtingen oversloeg. Door zijn eveneens snelle opmars in de Eredivisie zou je haast vergeten dat de geboren Amsterdammer afgelopen seizoen officieel nog A-junior was. ELF Voetbal ging op zoek naar het verhaal van het toptalent dat aanpassen aan een hoger niveau tot kunst heeft verheven.

Lees verder