ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-06-2022
Interview Nathan Aké: "Josep Guardiola de beste manager onder wie ik in clubverband heb gespeeld"

Nog twee keer komt Oranje in actie voordat ook de internationals aan een welverdiende zomervakantie kunnen beginnen. Eerst wacht zaterdagavond om 20.45 uur Polen in Stadion De Kuip in Rotterdam, gevolgd door een ontmoeting met Wales in hetzelfde stadion. Nathan Aké hoopt weer als een van de drie centrale verdedigers zijn opwachting te maken in de basis. "Of ik daarin geloof? Natuurlijk. Maar dat geldt ook voor een basisplek in het systeem met vier verdedigers."


lees verder
De laatste keren dat Nederland tegen Polen speelde

Na overwinningen op België en Wales treedt het Nederlands elftal vanavond tegen Polen aan. Het is zeker niet de eerste keer dat Oranje tegen het land uit Oost-Europa aantreed, want in de recente historie hebben beide landen regelmatig de degens gekruist. Dat gebeurde onder andere in de Nations League, maar ook in een cruciaal WK-kwalifiactieduel. 

lees verder
Deze Nations League-wedstrijden bezorgen je een heerlijke weekend

Dit is het laatste voetbalweekend van het seizoen 2021/22. De topvoetballers kunnen eindelijk bijna op vakantie, maar deze dagen worden er nog een aantal prachtige wedstrijden gespeeld. Het derde seizoen van de Nations League is namelijk in volle gang. We zetten de leukste duels van dit weekend voor je op een rij.

lees verder
Interview Hans en Wout Westerhof: "Niet normaal hoeveel trammelant we hebben gehad met Chucky"

Een middag met Hans en Wout Westerhof staat al snel in het teken van twee dingen: voetbal en Mexico. Vader en zoon lopen allebei al jaren rond in het Mexicaanse voetbal en vormen de schakel met Nederlandse clubs als Ajax en PSV. "Als Mexicanen vanuit hier direct naar Real Madrid gaan, redden ze het nooit."

lees verder
Interview Robin Pröpper: "Carles Puyol vond ik altijd een echte leider"

Met de aanvoerdersband bij FC Twente om de bovenarm groeide Robin Pröpper dit seizoen uit tot een steunpilaar bij de Tukkers. En dat in zijn eerste seizoen in de Grolsch Veste, na een overstap van streekrivaal Heracles Almelo. Daar was de 28-jarige centrale verdediger, net als bij De Graafschap, ook al captain. "Ik kijk ook naar andere aanvoerders. Niet om ze te kopiëren, maar ik steek er wel iets van op."

lees verder
FC Transfervrij: spelers die op dit moment gratis zijn op te pikken

De transferperiode is aangebroken. Spelers tekenen bij een nieuwe club voor enorme bedragen. Er zijn ook spelers die gratis zijn op te pikken. Wij stellen een elftal vol transfervrije spelers op. Waar moeten deze sterren tekenen? 

lees verder
PANNA! 66 over de gekke transferzomer, Koning Karim, Feyenoord-talent Benita, Royalistiq en EK-koorts met de OranjeLeeuwinnen

De voetbalwereld is een soort op hol geslagen carrousel: hij stopt nooit met draaien. Zelfs als de bal stilligt op de Nederlandse velden is er genoeg om je op te verheugen. Transfergekte bijvoorbeeld! In PANNA! 66 blikken we al vooruit op de hete transferzomer. En natuurlijk op het EK. De OranjeLeeuwinnen gaan in Engeland hun Europese titel verdedigen. Daarnaast interviews met Feyenoord-talent Mimeirhel Benita, Fortnite-legend Royalistiq over Ajax en een portret over Karim Benzema.

lees verder
Brian Brobbey over keuze Van Gaal: "Ze bellen niet iederéén"

Deze week neemt Jong Oranje het op tegen de leeftijdsgenoten van Gibraltar en Wales. Bij twee zeges is Nederland verzekerd van groepswinst en dus een ticket voor het het EK. In gesprek met spits Brian Brobbey blikken we vooruit op de komende kwalificatiewedstrijden.

lees verder
Interview Jeffrey Neral: "Enige waar ik spijt van heb, is dat ik niet naar Chelsea ben gegaan"

Een buitenlands avontuur prijkte bovenaan de bucketlist van Jeffrey Neral. Hij was de jongste jeugdinternational van Nederland, wees een aanbieding van Chelsea af en debuteerde op zijn zeventiende in de Eerste Divisie. De afgelopen twee seizoenen voetbalde hij bij Ergotelis op Kreta. "De Verenigde Staten zouden me nog erg leuk vinden."

lees verder