ELF Voetbal nieuwsbrief van 28-05-2021
Interview NOS-analist Leonne Stentler: "Ik begreep de voorselectie van El Ghazi niet"

"Frank de Boer heeft wel ballen." Het is de eerste gedachte die woensdagmiddag door het hoofd ging bij Leonne Stentler toen de bondscoach van het Nederlands elftal de selectie voor het komende EK bekendmaakte. De voormalige OranjeLeeuwin zal tijdens de Europese titelstrijd haast dagelijks bij de NOS aanschuiven als analist. "Oranje is geen favoriet."


Lees verder
Win 'Het laatste seizoen', de biografie van Johan Cruijff

Op zondag 13 mei 1984 speelde Johan Cruijff zijn allerlaatste competitiewedstrijd. Hij nam afscheid in een shirt van Feyenoord, waarmee hij in het seizoen 1983/84 de landstitel en de KNVB Beker won. Cruijff was niet langer welkom bij Ajax, de club van zijn jeugd, waar zijn moeder ooit werkte als schoonmaakster en waar hijzelf groot was geworden.

Lees verder
Extra dikke EK Special ELF Voetbal is uit: alles over Oranje en de 23 andere deelnemers

Nog maar een paar weken wachten en dan barst het spektakel los: het EK! Officieel EURO 2020. Na 2.528 dagen is Oranje weer actief op een eindtoernooi. Ruim 361 weken na de bronzen medaille op het WK van 2014 staat de ploeg van bondscoach Frank de Boer voor een nieuwe uitdaging. Alles daarover en over de 23 andere deelnemers is te lezen in de extra dikke EK Special van ELF Voetbal.

Lees verder
Wie zijn de sterkhouders van Holstein Kiel?

Holstein Kiel staat met één been in de Bundesliga. Na de 0-1 zege op 1. FC Köln woensdagavond moeten ze het in eigen huis zien af te maken. Wie zijn de sterkhouders van de landskampioen van 1912?

Lees verder
Interview Wilco van Schaik: "NEC stapje voor stapje Eredivisieproof maken"

Vier jaar geleden stapte hij in op het moment dat NEC net was gedegradeerd. Zondag keerde de Nijmeegse trots via de Play-Offs terug op het hoogste niveau. Het besef bij algemeen directeur Wilco van Schaik moet nog komen, maar trots is hij zeker. Tegelijk ook bescheiden. "Normaal loop ik bij een feestje voorop in de polonaise, maar nu verdienden andere mensen die eer."

Lees verder
De weg naar de Champions League-finale van Manchester City en Chelsea

De apotheose van het Europese clubvoetbal vindt komende zaterdag plaats in Porto. De Champions League-finale wordt gespeeld in het Estádio do Dragao. In eerste instantie zou het in Istanboel plaatsvinden, maar de coronasituatie in Turkije liet dit niet toe. Hoe kwamen de beide Engelse teams tot de finale?

Lees verder
Interview Pim Balkestein: "Brentford in de Premier League is een kwestie van tijd"

Pim Balkestein speelde tussen 2009 en 2012 in het shirt van Brentford FC, dat nu hoopt te promoveren naar de Premier League. ELF Voetbal besloot de 34-jarige centrumverdediger te bellen. Over zijn tijd bij het ambitieuze Brentford, de finale van de nacompetitie tegen Swansea City, het iconische stadion Griffin Park, de ongekende opmars van The Bees in de afgelopen jaren, de intense manier waarop het voetbal wordt beleefd in Engeland en zijn keuze om er nog een jaar aan vast te plakken bij De Treffers.

Lees verder
Nathan Aké: voorbeeldprof op en naast het veld

Na een omweg is Nathan Aké (25) sinds deze zomer op het niveau waarvan hij als kleine jongen droomde: de Europese top. Bij Manchester City samenwerken met Pep Guardiola ziet de geboren Hagenaar als een mooie bonus. Vier jeugdtrainers die Aké hebben meegemaakt verzekeren dat werken met de voetballer zelf ook een feest is. “Nathan is het schoolvoorbeeld van een modelspeler.”

Lees verder
Dit zijn de Franse sterren die Jong Oranje tegenkomt in de kwartfinale van het jeugd-EK

Jong Oranje is afgelopen maandag begonnen met de voorbereidingen op het restant van het jeugd-EK. Op 31 mei nemen Erwin van de Looi en zijn mannen het op tegen Jong Frankrijk. De Fransen hebben over talent niets te klagen. ELF Voetbal licht de belangrijkste namen uit de Franse selectie uit. 

Lees verder