ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-07-2021
Interview OranjeLeeuwin en superspits Vivianne Miedema: "Records zijn om verbroken te worden"

Ze vierde twee weken geleden haar 25e verjaardag. Vivianne Miedema kan echter nu al een erelijst overleggen die uitpuilt met prijzen en records. Komende week wil ze daar op de Olympische Spelen graag nog een grote prijs aan toevoegen. Dan moet er straks gewonnen worden van de Verenigde Staten, haar honderdste (!) interland. Bovendien wil de spits van Arsenal haar alltime doelpuntenrecord in Oranje scherper stellen. "Maar eigenlijk kijk ik nooit naar mijn persoonlijke records. Alleen naar de gewonnen prijzen met mijn teams."


lees verder
Oranje Leeuwinnen in de kwartfinale: de geschiedenis spreekt tegen, maar de VS is kwetsbaar

Vrijdagmiddag staat de druk erop bij de Oranje Leeuwinnen. Na een knotsgekke groepsfase moet de ploeg van Sarina Wiegman er nu echt staan in de knock-out fase. Makkelijk gaat het niet worden, want topfavoriet Verenigde Staten is de tegenstander. Toch lijken er opeens kansen te liggen.

lees verder
Interview Mark-Jan Fledderus: "Je begint met de belangrijkste bouwstenen"

Enigszins gechargeerd was het beeld van het technisch directeurschap er een van oudere mannen in maatpakken. Tegenwoordig wordt het technisch beleid bij Eredivisie-clubs veelal bepaald door eind dertigers en begin veertigers. Zoals Mark-Jan Fledderus bij FC Groningen. "Je bent op zoveel borden tegelijk aan het schaken."

lees verder
Deze Eredivisieclubs zijn tot dusver nog ongeslagen in de voorbereiding

De Eredivisie is zich aan het voorbereiden op het komende seizoen. Afgelopen weken werd er al geoefend in Eredivisiestadions, op amateurvelden en in het buitenland. Vijf Eredivisieploegen verloren tot dusver nog geen enkel duel. ELF Voetbal zette ze voor je op een rij. 

lees verder
Interview Tim Gilissen: "Ik dacht niet meteen: ik word technisch directeur"

Enigszins gechargeerd was het beeld van het technisch directeurschap er een van oudere mannen in maatpakken. Tegenwoordig wordt het technisch beleid bij Eredivisie-clubs veelal bepaald door eind dertigers en begin veertigers. Zoals Tim Gilissen bij Heracles Almelo. "Vroeger dacht ik: wat doet een technisch directeur nou eigenlijk?"

lees verder
Narsingh, Leemans en meer: deze ex-Eredivisionisten zijn nog transfervrij

De maand juli zit er bijna op. Dat betekent ook dat het nieuwe Eredivisie-seizoen weer voor de deur staat. Hoog tijd voor transfervrije spelers om zich aan te sluiten bij een nieuwe club. De volgende namen stonden vorig seizoen nog onder contract in de Eredivisie, maar zijn momenteel werkloos. 

lees verder
Interview Henk Vos: "Ons kampioensteam bij Feyenoord was zo hecht, zo eensgezind"

Liefst negentien transfers maakte hij: een record voor een Nederlandse profvoetballer. Dat hadden er zelfs nog meer kunnen zijn. Henk Vos keek rond in de Nederlandse, Belgische en Franse keuken. Zijn meest bizarre en lucratieve overstap was die naar Sochaux. Zijn beste periode beleefde de nu 53-jarige West-Brabander bij Feyenoord en Standard Luik. "Zo'n team bij Feyenoord, dat in 1999 landskampioen werd, krijg je nooit meer bij elkaar."

lees verder
Na Ajax ook PSV tegen FC Midtjylland: Wat is er bij de Denen veranderd?

PSV heeft Galatasaray over twee duels compleet overklast. De weg naar de Champions League is echter nog lang. In de volgende ronde wacht volgende week al het Deense FC Midtjylland. Nog geen jaar geleden trof Ajax de Deens kampioen ook al. Destijds wonnen de Amsterdammers twee keer van de Denen: 2-1 en 3-1. Wat is er sindsdien veranderd bij FC Midtjylland.

lees verder
Interview Jordy Zuidam: "Via een arts van het consultatiebureau ging het balletje rollen"

Enigszins gechargeerd was het beeld van het technisch directeurschap er een van oudere mannen in maatpakken. Tegenwoordig wordt het technisch beleid bij Eredivisie-clubs veelal bepaald door eind dertigers en begin veertigers. Zoals Jordy Zuidam bij FC Utrecht. "De arts van het consultatiebureau bleek de zus van Frans van Seumeren."

lees verder