ELF Voetbal nieuwsbrief van 15-06-2021
Interview oud-Ajax speler Felix Gasselich: "Oostenrijk wordt een makkie voor Oranje"

Na Oekraïne is Oostenrijk de tweede groepstegenstander van Oranje op EURO 2020. Volgens voormalig Oostenrijks international Felix Gasselich, oud-speler van Ajax, hoeft het Nederlands elftal zich geen zorgen te maken. "Wij maken geen enkele kans."


Lees verder
Oranje in actie: dit zijn de mooiste avondwedstrijden van deze werkweek

Tijdens het EK gaat voor veel mensen het werkende leven gewoon door. Gelukkig staan ook in de avond veel heerlijke affiches ingepland. De volgende prachtduels slepen je door de aankomende werkweek heen.

Lees verder
Nieuwe ELF Voetbal kleurt oranje, zet haar licht op EURO 2020 én spreekt met de volgende generatie

Nederland kleurt Oranje. ELF Voetbal doet daar vrolijk aan mee. De nieuwe editie, nummer zes alweer, kent niet alleen een oranje rand en portretten van Frank de Boer, Owen Wijndal en Brian Brobbey op de cover. Ook het grootste deel van de inhoud heeft raakvlakken met de Europese titelstrijd die tussen 11 juni en 11 juli in elf steden wordt uitgevochten. Maar ook aandacht voor niet-gerelateerde EK-onderwerpen zoals een openhartig interview met Riechedly Bazoer en Tweede Divisie-avonturier Jean-Ruben Desrosiers.

Lees verder
Prijsvraag 2: Herken supporters en verdien De Kortste Weg naar Europa

In het boek ‘De kortste weg naar Europa’ blikt schrijver Ernst Bouwes terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal verscheen al een serie voorpublicaties. Deel 22 gaat net als het vorige deel gepaard met een prijsvraag: herken personen op deze foto van de bekerwinnaars van 1961 en win een exemplaar van De Kortste Weg naar Europa.

Lees verder
Win de biografie van Zinédine Zidane, een levende legende

Zinédine Zidane is een ware (soms omstreden) legende. Het Franse wonderkind past probleemloos in het rijtje Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Nu is de biografie uit over de Franse grootheid, een ideaal Vaderdagcadeau. In samenwerking met Xander Uitgevers geeft ELF Voetbal drie exemplaren weg.

Lees verder
Interview Ron Vlaar: "In 2012 was er onderhuidse onvrede, in 2014 geloofden we erin"

Voor Ron Vlaar liep zijn eerste eindtoernooi uit op een deceptie, maar die teleurstelling werkte achteraf motiverend op weg naar zijn finest moments in Oranje: het WK van 2014 in Brazilië. "Wij geloofden dat we als team iets moois konden presteren, met een sterke teamgeest."

Lees verder
Win het boek Matthijs de Ligt van Luca Caioli en Edwin Krijgsman

In 2019 maakte Matthijs de Ligt op negentienjarige leeftijd de overstap van Ajax naar Juventus. De topclub uit Turijn betaalde een transfersom van 75 miljoen euro, waarmee De Ligt de duurste verdediger uit de geschiedenis van het Italiaanse clubvoetbal werd. Een jongensdroom die uitkwam. Een droom die vanaf nu terug is te lezen in een bijna driehonderd pagina's dikke biografie.

Lees verder
Dit zijn de langszittende bondscoaches op dit EK

Nederland heeft met Frank de Boer één van de kortstzittende bondscoaches van het EK. Bijna negen maanden staat de trainer aan het roer bij Oranje. Alleen Slowakije en Polen switchten nog later van bondscoach in aanloop naar het EK. Wie zijn nou eigenlijk de langstzittende bondscoaches ?

Lees verder
Gazprom lanceert unieke Award voor het EURO 2020 Doelpunt van het Toernooi

Een nieuwe prijs op UEFA EURO 2020. De Award voor het mooiste doelpunt, omgedoopt tot NFT-trofee. Een bijzonder kunstobject van de hand van Pokras Lampas dat voor het eerst in de voetbalgeschiedenis uitgereikt zal worden aan de gelukkige doelpuntenmaker. Bovendien de eerste digitale prijs ooit.

Lees verder