ELF Voetbal nieuwsbrief van 29-10-2020
Interview Oussama Bouyaghlafen: 'Met Almere City naar de Eredivisie is een mooi doel'

Oussama Bouyaghlafen liet FC Den Bosch deze zomer achter zich en ging aan de slag bij Almere City FC. ELF Voetbal besloot de 22-jarige aanvaller te bellen. Over voetballen in lege stadions, mooie jaren in de jeugd van verschillende clubs, een periode bij FC Den Bosch, zijn nieuwe uitdaging bij het verrassende Almere City, de uitstekende seizoensstart met zijn nieuwe werkgever, de jacht op de Eredivisie en mooie dromen voor de toekomst.


Lees verder
Interview Ruben Roosken: 'Bij TOP Oss kan ik lekker veel minuten maken'

Ruben Roosken liet FC Emmen deze zomer achter zich om bij TOP Oss veel vlieguren te kunnen maken. ELF Voetbal besloot de 20-jarige vleugelverdediger te bellen. Over de gevolgen van het coronavirus in het betaald voetbal, hoe hij per toeval in de jeugd van Emmen belandde, zijn tijd bij de hoofdmacht van de club uit Drenthe, een nieuwe uitdaging bij TOP Oss, de eerste maanden in de Keuken Kampioen Divisie, wonen in Noord-Brabant en dromen van de Eredivisie.

Lees verder
PANNA! 52 met de nieuwe smaakmakers van de Eredivisie, De Roon, Bozenik en Akkamist

Wat een feest. De nieuwe FIFA 21 is net verschenen en nu is ook PANNA! 52 uit! Het Kidsmagazine, broertje van ELF Voetbal, met de leukste verhalen. Wat dacht je deze keer van een interview met Marten de Roon, een gesprek met Feyenoord-aanvaller Róbert Bozenik, we gingen op bezoek bij Akkamist, speelden een potje FIFA 21 met PSV eSporter Ali Riza en natuurlijk weer veel feitjes, weetjes en prijsvragen.

Lees verder
Hoe Davy Klaassen de cirkel rondmaakt bij Ajax

Op de valreep keerde Davy Klaassen terug bij Ajax. Nog geen maand na de transfer is hij al niet meer weg te denken op het Amsterdamse middenveld. Zowel in de Eredivisie als in de grote Champions League maakt Klaassen tot dusver een ijzersterke indruk. 

Lees verder
Samenvatting Juventus - Barcelona (0-2)

FC Barcelona heeft op bezoek bij Juventus drie belangrijke punten gepakt in groep G van de Champions League. Ronald Koeman zag zijn ploeg drie doelpunten incasseren, maar alle treffers van Juventus-spits Alvaro Morata werden afgekeurd. Ousmane Dembélé en Lionel Messi bepaalden de eindstand: 0-2. 

Lees verder
Interview Milan van Ewijk: "Ik hoop me nu verder te ontwikkelen"

Niet alleen zijn eerste doelpunt. Ook zijn eerste assist in zijn betaald voetbalcarrière. Milan van Ewijk kon terugkijken op een uitstekende wedstrijd zondagavond. Met ADO Den Haag speelde hij met 2-2 gelijk tegen AZ. "Ik hoop dat ik mij verder kan ontwikkelen en in de toekomst meer assists kan geven."

Lees verder
Interview Pieter Langedijk: 'Het werd tijd voor iets anders buiten Nederland'

Pieter Langedijk liet de Nederlandse velden onlangs achter zich voor een avontuur bij FK Pardubice. ELF Voetbal besloot de 26-jarige aanvaller te bellen. Over een lockdown in Tsjechië, zijn jeugd bij Sparta Rotterdam, jaren in het shirt van RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles, de krankzinnige finale van de nacompetitie in 2019, zijn eerste indruk van Tsjechië, een nieuwe uitdaging bij het ambitieuze Pardubice, Tsjechische les en mooie plannen voor de toekomst.

Lees verder
Interview Jan Boskamp: "Ik heb vanaf mijn vijftiende nooit meer een dag gewerkt"

Jan Boskamp heeft nooit één dag in zijn leven hoeven werken. Zo vat de authentieke analist zijn lange carrière in het voetbal samen. Je zou bijna vergeten dat de rasechte Rotterdammer naast de nationale knuffelbeer van Veronica Inside ooit een verdienstelijk voetballer en trainer was. "Bij Feyenoord werd alles gezegd, zeker als je iets verkeerd doet."

Lees verder
Interview Jip Molenaar: "Matthijs de Ligt en ik kwamen tot dertig kernkwaliteiten"

Vader Keje Molenaar speelde als verdediger bij FC Volendam, Ajax en Feyenoord. Zus Annekee Molenaar heeft een relatie met Matthijs de Ligt. Jip Molenaar keerde afgelopen zomer van Eintracht Frankfurt terug naar FC Volendam. Nu heeft hij nieuwe doelen geformuleerd. "Als verdediger wil ik Oranje halen."

Lees verder