ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-06-2021
Interview Owen Wijndal: "Ik droeg een Oranje-shirt met rugnummer 14"

Tegen Oekraïne viel hij zondag in. Tegen Oostenrijk was Owen Wijndal donderdag goed voor zijn tweede invalbeurt. Dat na een jaar waarin de 21-jarige linksback van AZ al dik vierduizend speelminuten in de benen heeft. "We zijn dit EK geen topfavoriet, maar kunnen met onze selectie wel ver komen."


lees verder
Samenvatting Nederland - Oostenrijk 2-0 (EURO 2020)

Het Nederlands elftal heeft zich na twee wedstrijden reeds geplaatst voor de achtste finale van EURO 2020. Donderdagavond werd Oostenrijk in de Johan Cruijff ArenA met 2-0 verslagen waardoor Oranje zes punten achter haar naam heeft staan en groepswinst niet meer ontlopen kan worden.

lees verder
Drie redenen waarom Oranje Noord-Macedonië serieus moet nemen

Nederland neemt het in de laatste speelronde op tegen Noord-Macedonië, het kleine voetballand dat voor het eerst meedoet aan een EK. De Noord-Macedoniërs staan na twee wedstrijden op nul punten na nederlagen tegen Oostenrijk (3-1) en Oekraïne (2-1). Nederland haalde zes punten uit twee wedstrijden en is het aan zijn stand verplicht te winnen van de nationale ploeg van het iets meer dan twee miljoen inwoners tellende land. Desalniettemin geven wij drie redenen waarom het Nederlands elftal Noord-Macedonië niet moet onderschatten.

lees verder
Interview doelman Steven van Dijk: "Ambitie om in het buitenland te spelen"

Hij doorliep de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles, verdedigde het doel van Vitesse en maakte zijn onofficiële debuut voor NEC. Bij FC Den Bosch raakte Steven van Dijk het plezier in het voetbal kwijt. Na twee uitstapjes in de Derde Divisie is de 24-jarige sluitpost nu transfervrij. "Ik sta open voor een nieuwe uitdaging. Een buitenlandse club lijkt me geweldig. Laat me maar een week meetrainen!"

lees verder
Nieuwe ELF Voetbal kleurt oranje, zet haar licht op EURO 2020 én spreekt met de volgende generatie

Nederland kleurt Oranje. ELF Voetbal doet daar vrolijk aan mee. De nieuwe editie, nummer zes alweer, kent niet alleen een oranje rand en portretten van Frank de Boer, Owen Wijndal en Brian Brobbey op de cover. Ook het grootste deel van de inhoud heeft raakvlakken met de Europese titelstrijd die tussen 11 juni en 11 juli in elf steden wordt uitgevochten. Maar ook aandacht voor niet-gerelateerde EK-onderwerpen zoals een openhartig interview met Riechedly Bazoer en Tweede Divisie-avonturier Jean-Ruben Desrosiers.

lees verder
Interview Tyrell Malacia: "Als Rotterdammer was Feyenoord voor mij de enige club"

Tyrell Malacia loopt nu al een aantal jaar rond bij het eerste van Feyenoord. In het afgelopen seizoen brak de 21-jarige linksback onder Dick Advocaat pas echt door tot vaste waarde in het basiselftal van de Rotterdammers. Met ELF Voetbal ging hij in gesprek over zijn jeugd, waar tot op heden tamelijk weinig bekend over was. "Na een jaar bij Feyenoord dacht ik eraan om te stoppen met voetbal."

lees verder
Interview Robin Schoonbrood: "Ik heb heel veel zin in een nieuwe uitdaging"

Na veertien jaar komt er deze zomer een einde aan de samenwerking tussen Robin Schoonbrood (22) en PSV. De middenvelder is op zoek naar een nieuwe club en verwacht binnenkort witte rook. “Het laatste halfjaar bij PSV was een smetje.”

lees verder
Dit zijn de langszittende bondscoaches op dit EK

Nederland heeft met Frank de Boer één van de kortstzittende bondscoaches van het EK. Bijna negen maanden staat de trainer aan het roer bij Oranje. Alleen Slowakije en Polen switchten nog later van bondscoach in aanloop naar het EK. Wie zijn nou eigenlijk de langstzittende bondscoaches ?

lees verder
Prijsvraag 2: Herken supporters en verdien De Kortste Weg naar Europa

In het boek ‘De kortste weg naar Europa’ blikt schrijver Ernst Bouwes terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal verscheen al een serie voorpublicaties. Deel 22 gaat net als het vorige deel gepaard met een prijsvraag: herken personen op deze foto van de bekerwinnaars van 1961 en win een exemplaar van De Kortste Weg naar Europa.

lees verder