ELF Voetbal nieuwsbrief van 26-10-2020
Interview Pieter Langedijk: 'Het werd tijd voor iets anders buiten Nederland'

Pieter Langedijk liet de Nederlandse velden onlangs achter zich voor een avontuur bij FK Pardubice. ELF Voetbal besloot de 26-jarige aanvaller te bellen. Over een lockdown in Tsjechië, zijn jeugd bij Sparta Rotterdam, jaren in het shirt van RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles, de krankzinnige finale van de nacompetitie in 2019, zijn eerste indruk van Tsjechië, een nieuwe uitdaging bij het ambitieuze Pardubice, Tsjechische les en mooie plannen voor de toekomst.


Lees verder
Samenvatting: Arsenal-Leicester City (0-1)

Het duel tussen Arsenal en Leicester City was er eentje voor de aansluiting met de top. In eigen huis zagen de Londenaren Leicester City door een doelpunt van Jamie Vardy uitlopen. 

Lees verder
PANNA! 52 met de nieuwe smaakmakers van de Eredivisie, De Roon, Bozenik en Akkamist

Wat een feest. De nieuwe FIFA 21 is net verschenen en nu is ook PANNA! 52 uit! Het Kidsmagazine, broertje van ELF Voetbal, met de leukste verhalen. Wat dacht je deze keer van een interview met Marten de Roon, een gesprek met Feyenoord-aanvaller Róbert Bozenik, we gingen op bezoek bij Akkamist, speelden een potje FIFA 21 met PSV eSporter Ali Riza en natuurlijk weer veel feitjes, weetjes en prijsvragen.

Lees verder
Zo verliep de voorbereiding van Atalanta op het duel met Ajax

Dinsdagavond treffen Ajax en Atalanta elkaar voor een nu al cruciaal duel in de Champions League. Bij een verliespartij voor Ajax gaat het immers waarschijnlijk een lastige taak worden om overwintering in de Champions League veilig te stellen. Na de 13-0 overwinning op VVV-Venlo zal Ajax in ieder geval met een goed gevoel afreizen naar Bergamo. Wat is de stand van zaken bij Atalanta?

Lees verder
Interview Jip Molenaar: "Matthijs de Ligt en ik kwamen tot dertig kernkwaliteiten"

Vader Keje Molenaar speelde als verdediger bij FC Volendam, Ajax en Feyenoord. Zus Annekee Molenaar heeft een relatie met Matthijs de Ligt. Jip Molenaar keerde afgelopen zomer van Eintracht Frankfurt terug naar FC Volendam. Nu heeft hij nieuwe doelen geformuleerd. "Als verdediger wil ik Oranje halen."

Lees verder
Vijf doelpunten in een wedstrijd: Deze Eredivisiespelers gingen Traoré voor

Vijf keer wist Lassina Franck Traoré het net te vinden in Venlo. De man uit Burkino Faso, verbreekt daarmee geen records, maar schaart zich wel in een mooi rijtje. Deze spelers gingen hem voor.

Lees verder
Interview Jan Boskamp: "Ik heb vanaf mijn vijftiende nooit meer een dag gewerkt"

Jan Boskamp heeft nooit één dag in zijn leven hoeven werken. Zo vat de authentieke analist zijn lange carrière in het voetbal samen. Je zou bijna vergeten dat de rasechte Rotterdammer naast de nationale knuffelbeer van Veronica Inside ooit een verdienstelijk voetballer en trainer was. "Bij Feyenoord werd alles gezegd, zeker als je iets verkeerd doet."

Lees verder
Het kan altijd erger: de geschiedenis van monsteruitslagen

De 13-0 overwinning van Ajax op VVV-Venlo gaat de hele wereld over. ELF Voetbal besloot de geschiedenisboeken in te duiken en stuitte op een aantal indrukwekkende uitslagen. En zoals je misschien al verwachtte, het kan altijd erger.

Lees verder
Interview Berkay Sezer: 'Ik had nooit durven dromen dat ik ooit voor Trabzonspor zou spelen'

Berkay Sezer greep in 2017 de kans om profvoetballer te worden in Turkije. ELF Voetbal besloot de twintigjarige aanvaller te bellen. Over de coronacrisis in de voetbalwereld, zijn jeugd bij CVV Vriendenschaar in Culemborg, hoe hij terechtkwam bij de Turkse topclub Trabzonspor, zijn avontuur bij 1461 Trabzon, een nieuwe uitdaging bij Yomraspor, de verschillen tussen voetbal in Nederland en Turkije, zijn indruk van de TFF 3. Lig en mooie plannen voor de toekomst.

Lees verder