ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-05-2021
Interview Pim Balkestein: "Brentford in de Premier League is een kwestie van tijd"

Pim Balkestein speelde tussen 2009 en 2012 in het shirt van Brentford FC, dat nu hoopt te promoveren naar de Premier League. ELF Voetbal besloot de 34-jarige centrumverdediger te bellen. Over zijn tijd bij het ambitieuze Brentford, de finale van de nacompetitie tegen Swansea City, het iconische stadion Griffin Park, de ongekende opmars van The Bees in de afgelopen jaren, de intense manier waarop het voetbal wordt beleefd in Engeland en zijn keuze om er nog een jaar aan vast te plakken bij De Treffers.


Lees verder
Samenvatting: Penalty Shootout Manchester United-Villarreal

Dacht u woensdagavond aan de wekker die vanmorgen af zou gaan en heeft u het slot van de Europa League-finale daardoor gemist? Bekijk hier dan de samenvatting van de Penalty Shootout terug. Die uiteindelijk eindigde in 10-11 en waarin Manchester United-keeper David de Gea de schlemiel werd. 

Lees verder
De weg naar de Champions League-finale van Manchester City en Chelsea

De apotheose van het Europese clubvoetbal vindt komende zaterdag plaats in Porto. De Champions League-finale wordt gespeeld in het Estádio do Dragao. In eerste instantie zou het in Istanboel plaatsvinden, maar de coronasituatie in Turkije liet dit niet toe. Hoe kwamen de beide Engelse teams tot de finale?

Lees verder
Nathan Aké: voorbeeldprof op en naast het veld

Na een omweg is Nathan Aké (25) sinds deze zomer op het niveau waarvan hij als kleine jongen droomde: de Europese top. Bij Manchester City samenwerken met Pep Guardiola ziet de geboren Hagenaar als een mooie bonus. Vier jeugdtrainers die Aké hebben meegemaakt verzekeren dat werken met de voetballer zelf ook een feest is. “Nathan is het schoolvoorbeeld van een modelspeler.”

Lees verder
Update: de geruchtenmolen van Feyenoord draait op volle toeren

Hoewel Feyenoord waarschijnlijk niet veel heeft te besteden wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de selectie voor volgend seizoen. Vorige maand werden onder anderen Jordy Clasie en Santos Borré gelinkt aan de Rotterdammers. Inmiddels lijken de pijlen gericht op anderen. Welke spelers worden genoemd in het geruchtencircuit?

Lees verder
Dit zijn de Franse sterren die Jong Oranje tegenkomt in de kwartfinale van het jeugd-EK

Jong Oranje is afgelopen maandag begonnen met de voorbereidingen op het restant van het jeugd-EK. Op 31 mei nemen Erwin van de Looi en zijn mannen het op tegen Jong Frankrijk. De Fransen hebben over talent niets te klagen. ELF Voetbal licht de belangrijkste namen uit de Franse selectie uit. 

Lees verder
Interview Will Grigg: "Hoe het voelt als veertigduizend mensen jouw naam beginnen te zingen?"

Hij speelde geen minuut op het EK van 2016. Maar Will Grigg was met afstand de meest bezongen speler van het EK van 2016. Op de tribunes was de international van Noord-Ierland on fire. De hoofdrolspeler, tegenwoordig actief bij MK Dons, had na het toernooi veel geld kunnen verdienen met een reclamespotje. "Verzekeringstechnisch bleken er nogal wat problemen te kleven aan het vrijwillig jezelf in brand steken."

Lees verder
Robert Lewandowski officieuze winnaar ESM Gouden Schoen, Depay en Weghorst eerste Nederlanders

De officieuze eindstand van de ESM Gouden Schoen is bekend. Winnaar Robert Lewandowski zorgde tevens voor een nieuwe mijlpaal in het Europese topscorersklassement. Nooit eerder scoorde een speler uit de Bundesliga zoveel doelpunten in een jaargang. Zijn productie van 41 doelpunten betekent omgerekend dat de Poolse aanvaller met 82 punten met een gigantische voorsprong de aanvallersprijs in de wacht sleept.

Lees verder
Dit moeten de sterspelers worden bij Jong Oranje in de knock-outs van het EK

Komende week wordt de EK-selectie van het Nederlands elftal bekend. Erwin van der Looi maakte vrijdag reeds de selectie bekend van Jong Oranje voor de knock-outs van het jeugd-EK. In dit artikel kijken we naar de spelers die voor Jong Oranje de kar moeten gaan trekken en voor de eindzege moeten gaan zorgen. 

Lees verder