ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-11-2021
Interview pleeggezin Abubakari Yakubu: "Het enige moeilijke aan hem was dat hij niet kon autorijden"

Begin deze eeuw zette Abubakari Yakubu zevenmijlsstappen naar de Europese top, maar even snel ging zijn ontwikkeling ook weer richting dal. Typerend voor de ex-Ajacied die altijd een beetje kind bleef en in 2017 overleed. Na zijn dood bleef zijn gastgezin uit Amsterdam zitten met vragen. Vier jaar na Yakubu's dood geeft een film over zijn leven hen antwoorden. "Hij maakte iets dat op een cactus leek, dat schilderij werd verkocht voor 1.100 euro."


lees verder
Beukema, Wriedt en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 14

Speelronde nummer veertien in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Ook in lege stadions bleef er plaats voor VAR-momenten en wisselende prestaties. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

lees verder
Superelf Peter Hoekstra, Kap- en draaispecialist uit het noorden

Kappen, draaien, voorzetten: de specialiteiten van Peter Hoekstra. Kwaliteiten die hij etaleerde in de shirts van PSV, Ajax, SD Compostela, FC Groningen, Stoke City en het Nederlands elftal. Ook op het EK van 1996 was de nu 48-jarige Assenaar van de partij. Dit seizoen fungeert hij als skillstrainer in de FC Groningen Opleiding.

lees verder
Samenvatting Chelsea - Manchester United (1-1)

Chelsea heeft in eigen huis twee punten laten liggen in de strijd om het landskampioenschap. The Blues kwamen op Stamford Bridge niet verder dan een gelijkspel tegen Manchester United. Bekijk hier de hoogtepunten van de Engelse kraker. 

lees verder
Hattrickheld Sem Steijn: "In de Keuken Kampioen Divisie kan je niemand onderschatten"

Vrijdag ging hij met de wedstrijdbal naar huis. Sem Steijn scoorde voor het eerst drie keer in een betaald voetbalwedstrijd en zorgde er mede daarvoor dat ADO Den Haag ook haar vierde wedstrijd op rij winnend afsloot. Na Almere City (uit 1-3), VVV-Venlo (thuis 2-0) en Telstar (uit 0-2) was het nu FC Dordrecht dat in het eigen Cars Jeans Stadion met 5-1 werd verslagen.  Daarmee is de eredivisiedegradant in de maand november ongeslagen gebleven. "We hebben onderling afgesproken dat we alles tot de winterstop willen winnen."

lees verder
Interview Quinten Timber: "Ik studeerde vaker dan Jurriën, was goed in geschiedenis"

Quinten en Jurriën Timber zijn dit seizoen de bekendste en meest succesvolle tweelingbroers in de Eredivisie. Ze speelden zes jaar samen bij Feyenoord en zeven bij Ajax. Waar Jurriën deze jaargang een onbetwiste basisplaats vervult bij de regerend landskampioen, draagt Quinten sinds afgelopen zomer het shirt van FC Utrecht. Nog altijd delen ze hun slaapkamer. "Ik snurk blijkbaar, maar hij praat vaak in zijn slaap."

lees verder
Interview tweeling Jari en Luc de Koning: "Zelfs in onze Netflix-lijst zie je geen verschil"

Elke week staat de eeneiige tweeling Jari en Luc de Koning aan de zijlijn bij een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Geconcentreerd, met een vlag in de hand. Daarnaast reist het duo als DJ Twinz Nederland rond voor festivals en clubs. "Als een feestje stilvalt, doet Dancing Queen het altijd goed. Maar dat vinden we tegenwoordig te gemakkelijk."

lees verder
PANNA! Winterdoeboek is uit: een elfstedentocht langs 11 voetbalsteden

Londen, Parijs, Barcelona en München. Het zijn vier grote steden waar Europese topclubs spelen. Deze steden en clubs komen uitgebreid aan bod in het eerste doeboek van GOAL! en PANNA!, het Winterboek. En niet alleen deze vier. We maken een elfstedentocht langs liefst elf internationale voetbalsteden! Zorg dat je overal genoeg punten haalt, zodat je aan het einde genoeg stempels hebt voor een mooie medaille.

lees verder
Interview Chedric en Jürgen Seedorf: "Ajax werd van een familieclub plotseling een bedrijf"

Clarence Seedorf kan terugkijken op een glansrijke voetbalcarrière. Voor zijn jongere broers Jürgen en Chedric lonkte eenzelfde toekomst. Het liep anders. Waar Jürgen na zijn afscheid als voetballer een nummer één hit scoorde op Hawaï, hield Chedric zijn voetballoze periode slechts drie maanden vol. Nu is hij trainer van AFC Onder 21. "Ik werd gebeld tijdens de Afrika Cup 2019 in Egypte."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Liverpool FC - Leeds United26-12-2021
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Manchester City - Leicester City26-12-2021
Number 1 Voetbalreizen
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Newcastle United - Manchester United26-12-2021
VoetbalreizenXL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Tottenham Hotspur - Crystal Palace26-12-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
West Ham United - Southampton FC26-12-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Bekijk alle voetbalreizen