ELF Voetbal nieuwsbrief van 07-03-2020
Interview PSV-aanvaller Cody Gakpo: "Ik kan alles tegen mijn vader zeggen"

Zijn ouders zijn belangrijk geweest voor Cody Gakpo. Bij uitstek op momenten van tegenslag. Het helpt dat zijn ouders zijn werk begrijpen. Vader Johnny was jeugdinternational van Togo, moeder Ank Nederlands rugbyinternational. "Mijn moeder was op een andere manier belangrijk dan mijn vader."


Lees verder
Interview Xavier Mbuyamba: "Mijn ogen bleven even hangen bij Messi"

Een half jaar na het binnenhengelen van zijn havodiploma stond Maastrichtenaar Xavier Mbuyamba plotseling in een rondo met Lionel Messi. De 1,96 meter lange verdediger maakte in de zomer een droomtransfer van MVV naar FC Barcelona. "Gerard Piqué was heel geïnteresseerd en vroeg hoe lang ik al bij Barça speelde."

Lees verder
Deze records kan Liverpool nog wél verbreken

3-0 tegen Watford en 2-0 tegen Chelsea. Deze pijnlijke nederlagen hebben voor Liverpool een streep gezet door een paar doelen. Ongeslagen kampioen worden kan niet meer en de bekeruitschakeling maakt de treble winnen niet langer mogelijk. Toch zijn er nog genoeg records die de ploeg van Jürgen Klopp wel kan verbreken dit seizoen.

Lees verder
Speel de sc Heerenveen - Ajax Quiz!

Zaterdagavond staan sc Heerenveen en Ajax voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. Weet jij alles over dit duel? Laat het zien met de grote ELF Voetbal sc Heerenveen – Ajax Quiz!

Lees verder
Samenvatting Fortuna Sittard - PEC Zwolle (1-1)

In de onderste regionen van de Eredivisie vond vrijdag een onderling duel plaats tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle. De thuisploeg leek er door een treffer van George Cox met de zege vandoor te gaan, maar in de slotfase maakt PEC via een strafschop van Lennart Thy gelijk. Bekijk de samenvatting van het duel hieronder.

Lees verder
De laatste keer dat sc Heerenveen in eigen stadion van Ajax wist te winnen

Na de pijnlijke nederlagen tegen Heracles Almelo Getafe, AZ en FC Utrecht is het crisis bij Ajax. Zaterdag wacht voor de Amsterdammers opnieuw een lastig uitduel bij sc Heerenveen. Hoewel de statistieken een ander verhaal vertellen. In 2008 verloor Ajax namelijk voor het laatst in Friesland, toen het overigens 5-2 werd. Wie stonden er toen in het veld?

Lees verder
Waarom Joshua Zirkzee een betere spits is dan Haaland en Lewandowski

Sinds de winterstop is heel voetbalminnend Duitsland in de ban van Erling Braut Haaland. De winteraanwinst van Borussia Dortmund schiet de bal uit alle hoeken en standen binnen. Maar eigenlijk zou de aandacht moeten gaan naar Joshua Zirkzee en niet naar Haaland of Robert Lewandowski. Lees hier waarom.

Lees verder
Hoe Liverpool-doelman Adrián de glans van een droomseizoen dreigt weg te nemen

Liverpool leek lang op weg naar het ultieme seizoen met alle prijzen van dien. De huidige vorm neemt echter in korte tijd enige glans weg. Kampioen worden ze nog steeds, maar vooral in bekerverband dreigt het seizoen in rook op te gaan. Een acuut keepersprobleem gooit meer roet in het eten van Jürgen Klopp. 

Lees verder
Wat gebeurde er deze week in de Europese bekertoernooien?

Terwijl er een gloednieuw voetbal-weekend voor de deur staat, is het tijd om terug te blikken op het bekervoetbal van eerder deze week. In Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje en Frankrijk werd er gespeeld. De duels in Italië werden door het coronavirus afgelast.

Lees verder
Bayer Leverkusen - Wolfsburg VfL04-04-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Arsenal FC - Norwich City04-04-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Everton FC - Leicester City04-04-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
Manchester City - Liverpool FC04-04-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Crystal Palace - Burnley FC04-04-2020
VoetbalreizenXL
Equipo Voetbalreizen