ELF Voetbal nieuwsbrief van 09-06-2023
Interview PSV-middenvelder Joey Veerman: "Eerste Oranje-shirt houd ik zelf"

De batterij is in korte tijd weer helemaal opgeladen. Een korte vakantie op Ibiza deed Joey Veerman goed. Uitgerust meldde de 24-jarige middenvelder van PSV zich maandag in Zeist om zich met Oranje voor te bereiden op de UEFA Nations League Finals. "Ik heb er zin in. Hopelijk kan ik komende week eindelijk mijn debuut in het Nederlands elftal maken."


lees verder
Win het boek The Champ, de biografie van trainer Pieter de Jongh

Van Hollandse jongen tot voetbalkoning van Afrika. Pieter de Jongh was enkele jaren geleden een Nederlandse voetbaltrainer in het buitenland. Nauwelijks bekend totdat een filmpje van hem viral gaat. Sindsdien gaat hij door het leven als de meest kleurrijke trainer buiten onze landsgrenzen. De transferformatie, en nog veel meer, is te lezen in The Champ. De biografie van de 52-jarige oefenmeester is nu officieel verschenen en via elfvoetbal.nl te winnen.

lees verder
Eindstand ESM Gouden Schoen 2022/23: Erling Haaland winnaar, Kevin van Veen en Quincy Promes eerste Nederlanders

Nu is het definitief. Erling Haaland is de winnaar van de ESM Gouden Schoen 2022/23. Voor de eerste keer in de historie wint een Noorse speler de prijs voor de Europees Topscorer van het Seizoen. Daarnaast krijgt Manchester City voor het eerst de eer een speler af te vaardigen die het vaakst doel trof in alle 54 continentale competities dit seizoen. Ereplaatsen zijn er voor Harry Kane en Kylian Mbappé.

lees verder
Waarom Inter Miami helemaal niet klaar is voor Lionel Messi

Nick Marsman en Lionel Messi zijn vanaf nu ploeggenoten. Een enorme eer voor Messi, natuurlijk. Vlak voor de komst van de Argentijnse superster officieel werd gemaakt, vroeg ESPN aan Marsman of hij blij was met de deal. En de keeper gaf een verrassend eerlijk antwoord. Blij was hij zeker, maar of het slim is om de zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar naar Miami te halen? Dat wist Marsman niet zeker. 

lees verder
PANNA! 76 met de grootste transfermissers, interviews met twee PSV-parels, Memphis, Rensch en OranjeLeeuwin Casparij

De grootste transfermissers ooit. Een dubbelinterview met PSV-parels Johan Bakayoko en Ismael Saibari en we geven het woord aan Memphis Depay én aan Devyne Rensch. Dat komt allemaal aan bod in PANNA! 76 die zojuist is verschenen. Daarin ook volop aandacht voor het WK Vrouwen, een Q&A met OranjeLeeuwin Kerstin Casparij, een interview van PANNA!-lezer Jules met Sven Mijnans en de vette auto's van Cristiano Ronaldo.

lees verder
Op welke zender is de finale van de Champions League?

Dit weekend is het zover: de finale van de Champions League. Inter was in de halve finale te sterk voor stadsgenoot en aartsrivaal AC Milan. Manchester City hoopt op zijn eerste Champions League-winst ooit, nadat het de cupfighters van Real Madrid in de halve finale versloeg. Maar wanneer en hoe laat staan ze tegenover elkaar? En op welke zender kan je naar de finale van de Champions League kijken? 

lees verder
Interview Vitesse-sterkhouder Melle Meulensteen: "Ik wil ooit terug naar Engeland"

Hij is de jongste telg van een ware voetbalfamilie. Vader René trainde clubs in zeven landen en fungeert nu als assistent-bondscoach van Australië, broer Joppe werkt als hoofdanalist in de Engelse League Two, zus Pien is als commentator te horen bij de BBC en Melle Meulensteen draagt sinds dit seizoen het shirt van Vitesse. Wij sloten aan bij een wandeling met Bruno, Meulensteens labrador van ruim een jaar. "Wij dachten dat Brabants gewoon Nederlands is."

lees verder
Maak kennis met Arda Güler, het toptalent waar Ajax achteraan zit

De naam van Arda Güler valt steeds vaker in combinatie met Ajax. De Amsterdamse club zou wel oren hebben naar het Turkse toptalent. Momenteel is Güler 'gewoon' speler van Fenerbahçe en zit Ajax in de wachtkamer. Tijd om eens kennis te maken met de potentiële topper van morgen. Zondag komt hij overigens nog in actie: Fenerbahçe neemt het dan in de Turkse bekerfinale op tegen Istanbul Basaksehir. De wedstrijd begint om 19.45 uur. De kans is aanwezig dat hij (veel) minuten maakt. 

lees verder
VACATURE: Stage content creator voor ELF Voetbal & PANNA! Magazine

Ben jij een content creator in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voor voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste content creator stagiair(e).

lees verder