ELF Voetbal nieuwsbrief van 01-10-2022
Interview PSV-middenvelder Marco van Ginkel: "Ik vind het leuk om te boksen"

Hij is niet bepaald een groot sportliefhebber. Naast voetbal volgt Marco van Ginkel enkel MMA en kickboksen. "MMA kijk ik graag, maar dat is vaak om vijf uur 's ochtends", vertelt de middenvelder van PSV. "Dat is als voetballer lastig. Ik begon het te volgen toen Connor McGregor doorbrak."


lees verder
Deze geweldige wedstrijden bezorgen je een schitterend weekend

Het is weer weekend en dus kunnen de voetballiefhebbers zich weer gaan verheugen op flink wat mooie wedstrijden in de buitenlandse topcompetities. De interlandbreak zit er eindelijk op en dus is het weer genieten geblazen. In de Premier League staan twee prachtige derby's op het programma en de andere competities bieden ook soelaas.  

lees verder
ELF Voetbal 10 over dertig jaar Champions League en El Ahmadi, Van Ginkel, Ocampos, Hilgers en meer

De eerste winnaar was Olympique Marseille. De meest recente Real Madrid. De Champions League bestaat dit jaar dertig jaar. Een mijlpaal die uitvoerig wordt belicht in ELF Voetbal nummer 10. De editie die vanaf nu verkrijgbaar is. Ook interviews met Karim El Ahmadi, de twee Toulouse FC-zomeraanwinsten Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal en het FC Groningen-duo Liam van Gelderen en Nordin Musampa. We speelden De Slimste Met... Marco van Ginkel van PSV, tekenden het bijzondere levensverhaal van Anthonie Blanker op, Mees Hilgers van FC Twente komt aan bod in de rubriek Inktverhalen en we lieten de hond uit met Thijs Oosting.

lees verder
Deze clubs kenden een dramatische competitiestart in Nederland

Het seizoen in Nederland is alweer even onderweg en we zitten al op een kwart van de competities. We kunnen daarom de eerste conclusies al trekken, bijvoorbeeld welke ploegen erg slecht aan de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zijn begonnen. Clubs die nu al in grote zorgen zitten. 

lees verder
Toulouse-duo Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal: "Ik wist niet dat jij hier ook naar toe kwam"

Het contingent Nederlanders bij Toulouse FC werd afgelopen zomer verdubbeld. Naast Branco van den Boomen en Stijn Spierings trokken ook Zakaria Aboukhlal en Thijs Dallinga het wit-paarse shirt aan van de gepromoveerde volksclub in de Ligue 1. Onze twee 22-jarige landgenoten strijden naast elkaar in de voorste linie. Wij vlogen naar het zuiden van Frankrijk om te peilen hoe dat bevalt. "Sergio Ramos gedroeg zich rustig die avond tegen ons."

lees verder
Arsenal - Tottenham: houd deze spelers in de gaten bij de North London Derby

De North London Derby staat op het programma. Vlak na de interlandperiode staat er meteen een banger van een wedstrijd op het programma in de Premier League. Zaterdag om 13.30 uur neemt Arsenal het in eigen huis op tegen Tottenham Hotspur. Beide teams kenden een heel lekkere transferzomer en dat is te zien: Arsenal staat bovenaan in Engeland, de Spurs volgen op één punt. Check hier de spelers die jij tijdens de North London Derby in de gaten moet houden.

lees verder
Nick Wolters op zijn plek in Zweden: "Ik dacht f*ck it, ik doe het!"

Nick Wolters (29) vertrok na een tegenvallende periode bij FC Dordrecht in 2018 naar Zweden. In het Scandinavische land bloeide de Limburger helemaal op. Op zijn vrije dag vertelt de doelman van AFC Eskilstuna, uitkomend op het tweede niveau van het land, aan de telefoon over lange ballen en kamperen in het bos.

lees verder
Staat Antony straks wel in de basis bij Brazilië op het WK?

Antony is na Vinicius Junior de meest waardevolle Braziliaan in de voetballerij, vindt Transfermarkt.nl. Die eer deelt de aanvaller van Manchester United met superster Neymar. Maar toch is het allerminst zeker dat de 22-jarige Antony deze winter in de basis staat bij Brazilië op het WK. Hij heeft namelijk fikse concurrentie op de vleugels. Brazilië zit weer bomvol samba, bomvol joga bonito.

lees verder
Interview Joshua Zirkzee: "Graziano Pellè voelde als mijn grote broer"

Spits ben je vanaf je geboorte, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Joshua Zirkzee maakte zijn doelpunten in de jeugd van Feyenoord, voor Bayern München, FC Parma, vorig seizoen RSC Anderlecht en in de huidige jaargang voor FC Bologna. Maar van wie leerde hij de kneepjes van het vak? "Graziano Pellè voelde als mijn grote broer."

lees verder