ELF Voetbal nieuwsbrief van 21-04-2021
Interview Ramon Hendriks: “Ik heb extra coronakilo’s, maar wel positieve kilo’s”

De door Feyenoord aan NAC Breda verhuurde Ramon Hendriks (19) ontpopt zich in Brabant meer en meer tot serieuze kandidaat om volgend seizoen een positie in de verdediging van Feyenoord te bekleden. Zelf denkt Hendriks daar nog niet te veel aan. “Voor nu is het zaak om te promoveren met NAC Breda.”


Lees verder
Interview aanvoerder Sam Beukema: “Bij Go Ahead voelt het specialer”

Go Ahead Eagles herstelde zich zaterdagavond goed van de beslissende tik in de strijd om plek twee op de Vijverberg. De zure smaak van de 1-0 nederlaag bij De Graafschap werd weggespoeld met de beste wedstrijd van het seizoen. Het elftal van Kees van Wonderen won met 3-0 van Almere City. In deze vorm wil niemand tegen deze ploeg spelen in de play-offs. We praatten na met Sam Beukema.

Lees verder
Een bekerfinale zoals hopelijk nog heel vaak/nooit meer

18 april 2021, een schitterend lentezonnetje verwarmt Rotterdam-Zuid. Veel gebeurt er niet, maar in het hart van de buurt is er altijd wat leven op straat. Er lopen toch nog best veel mensen over de Beijerlandselaan, overgaand in de Groene Hilledijk. Met ruim twee kilometer is dit de langste vreetschuur van Nederland – hier ruik je specialiteiten vanuit de hele wereld, en bij avondwedstrijden zie je in de verte de lichtmasten van De Kuip. Die gaan vandaag op een gegeven moment ook aan.

Lees verder
De zeven meest interessante Eerste Divisie-spelers met een aflopend contract

De seizoensontknoping in de Eerste Divisie nadert. De laatste weken van de competitie zullen in het teken staan van de strijd om de laatste promotieplaatsen. In deze weken zullen de eerste spelers ook al na gaan denken over hun toekomst. Deze zeven uitblinkers beschikken over een aflopend contract 

Lees verder
Hoe vergaat het de huurlingen van Feyenoord?

Feyenoord stuurde dit seizoen een heel legioen van huurspelers naar andere clubs. In Zwitserland, Engeland en uiteraard ook Nederland vinden we dit seizoen de huurlingen van Feyenoord terug. Hoe is het nu met de spelers die Feyenoord tijdelijk liet vertrekken.

Lees verder
PSG, AS Monaco en Olympique Lyon ruiken bloed: Hoe de ontknoping in de Ligue 1 steeds spannender wordt

Het is een belangrijke dag in de Franse Ligue 1. De nummers twee, drie en vier van de competitie komen vandaag allen in actie. AS Monaco, Olympique Lyon en Paris Saint-Germian hebben gezamenlijk één doel voor ogen. Het gat naar koploper LOSC Lille zo snel mogelijk dichten.

Lees verder
Superelf Simon Cziommer, vernederlandste Duitser

Hij kwam ter wereld in Duitsland, maar de voetballoopbaan van Simon Cziommer speelde zich bijna volledig in Nederland af. Als middenvelder droeg hij de shirts van FC Twente, Roda JC, AZ, FC Utrecht, Vitesse en Heracles Almelo. Ook Schalke 04 en Red Bull Salzburg staan op zijn CV. Nu is de veertigjarige Cziommer spelersbegeleider en ontwikkelingscoach en woont hij met zijn Nederlandse vrouw en kinderen in Noord-Holland.

Lees verder
Interview Naoufal Bannis: “Feyenoord is altijd mijn droomclub geweest”

Naoufal Bannis (19) speelt sinds de winter op huurbasis voor FC Dordrecht. Zijn doel om door te breken bij Feyenoord heeft hij allerminst opgegeven. “Ik wil ervoor zorgen dat ik sterker terugkom.”

Lees verder
Win de biografie van Stanley Menzo: "Een vriend zei dat het misschien door voodoo kwam"

Hij zag de beelden nooit meer terug. Als het fragment van zijn fout al op televisie werd uitgezonden, draaide hij zich resoluut van het toestel weg. Stanley Menzo hoefde de beelden uit de UEFA Cup-wedstrijd AJ Auxerre - Ajax niet meer te zien. Wilde het niet meer zien. "Ik ben me altijd blijven afvragen waarom ik deed wat ik deed."

Lees verder