ELF Voetbal nieuwsbrief van 07-09-2021
Interview Richonell Margaret: "Ik hoop dat Manchester City over een paar jaar terugkomt"

Richonell Margaret (21) transfereerde afgelopen zomer op huurbasis van Jong AZ naar TOP Oss. In Brabant gaat hij op zoek naar de voor de spits broodnodige doelpunten. “Mijn rendement moet omhoog.”


lees verder
De topaffiches die je deze week niet mag missen

Deze week nog geen clubvoetbal, maar de laatste wedstrijden van de interlandperiode. Natuurlijk, iedere voetbalfan zal klaarzitten voor Nederland-Turkije, maar welke wedstrijden moet je nog meer in de gaten houden? 

lees verder
Zo verliepen de vijf meest recente duels tussen Oranje en Turkije

Dinsdagavond om 20:45 uur staat voor het Nederlands elftal het belangrijkste kwalificatieduel tot nu toe op het programma. In een thuiswedstrijd tegen Turkije moet Oranje winnen om de koppositie in de poule  over te nemen. Uit de meest recente duels kan Louis van Gaal echter weinig vertrouwen putten. 

lees verder
Deze Eredivisie-bekenden treft Nederland tegen Turkije

Dinsdagavond vervolgt het Nederlands elftal onder Louis van Gaal de kwalificatie voor het WK van 2022. Na eerdere duels met Noorwegen en Montenegro komt nu Turkije op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Drie spelers van de aankomende tegenstander weten alles over het Nederlands voetbal. 

lees verder
Na Oranje is het nu weer de beurt aan de Eredivisie

Dit weekend staan er na de interlandbreak weer Eredivisiewedstrijden voor de deur. Zo komen onder andere Ajax en PSV in actie, staat de Derby van het Noorden op het programma en zien we voor het eerst een AZ zonder een van zijn sterkhouders. De voetballiefhebbers hoeven zich dit weekend dus absoluut niet te vervelen. De vraag blijft of er na dit weekend een nieuwe koploper is in de Eredivisie.

lees verder
Interview Hamit Altintop: "Orkun Kökcü is voor ons zeer waardevol"

Hij veroverde de landstitel met Bayern München, Real Madrid en Galatasaray. Op het middenveld van de Turkse nationale ploeg vulde hij tijdens het EK van 2008 een sleutelrol in en in 2010 nam hij de FIFA Puskas Award voor het mooiste mondiale doelpunt van dat jaar in ontvangst. Een doelpunt dat hij exact elf jaar geleden maakte. Hamit Altintop steekt zijn energie nu in de ontwikkeling van de nationale ploeg van Turkije, dat dinsdag in Amsterdam tegen Oranje aantreedt. "Alle krachten verenigen is nu het belangrijkst."

lees verder
Interview Jong Oranje debutant-Jeremie Frimpong: ‘’Sancho en Foden zijn trots’’

Bondscoach Erwin van de Looi riep maar liefst vijftien debutanten op voor Jong Oranje. Jeremie Frimpong is één van de nieuwe namen bij de selectie. De rechtsback van Bayer Leverkusen is opgegroeid in Engeland en speelde nooit voor een Nederlandse club. ELF Voetbal sprak tijdens de voorbereiding op het kwalificatieduel met Jong Moldavië met Jeremie Frimpong. 

lees verder
Interview PSV-talent en Jong Oranje-debutant Fodé Fofana: "Ik ben een perfectionist"

De voorbereiding meelopen met het eerste elftal, zijn Europese debuut en als klap op de vuurpijl zijn eerste selectie voor Jong Oranje. Het seizoen is nog nauwelijks begonnen of Fodé Fofana kan al enkele nieuwe hoogtepunten in zijn carrière bijschrijven. Al zal de achttienjarige aanvaller van PSV niet euforisch worden. "Ik ben een perfectionist. Ik leg de lat altijd hoger."

lees verder
Gyrano Kerk naar Rusland: deze landgenoten gingen hem voor

Op deadline day maakte Gyrano Kerk de stap naar het Russische Lokomotiv Moskou. De Russen betaalden naar verluidt zeven miljoen euro voor de buitenspeler, die sinds 2012 deel uitmaakte van de jeugdopleiding van FC Utrecht en 175 wedstrijden voor de Domstedelingen afwerkte. Het lijstje met Nederlandse voetballers in Rusland door de jaren heen is niet lang, maar er is een aantal landgenoten geweest dat Kerk voorging. Een overzicht van de, niet altijd even succesvolle, Russische avonturen van Nederlandse voetballers.

lees verder