ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-10-2020
Interview Robbert de Vos: ‘Ik voel me onwijs thuis in Emmen’

Stap voor stap groeit Robbert de Vos toe naar het niveau van een stabiele Eredivisiespeler. De middenvelder annex aanvaller genoot zijn opleiding bij Feyenoord, zette zijn eerste stappen als senior bij FC Groningen en brak vorig jaar door bij FC Emmen. Deze zomer verlengde hij zijn contract bij de Drentse club met één seizoen. Een monoloog.


Lees verder
Sergino Dest en zijn knotsgekke eerste week bij FC Barcelona

Op 26 september zat Sergino Dest nog op de bank tegen Vitesse. Acht dagen later moest de nog altijd pas negentienjarige back plots invallen bij FC Barcelona. Dest beleeft een tumultueuze eerste week in Spanje, waar hij nu al een uitstekende indruk maakt. 

Lees verder
ELF Voetbal nr 10 met Nathan Aké, Maxwell, Bozenik, De Roon, Boskamp, Van der Water en meer

De Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal is nog steeds verkrijgbaar, maar vanaf nu ligt ook ELF Voetbal nummer 10 in de winkelschappen. En is online te bestellen. De nieuwe reguliere editie bevat interviews met Róbert Bozenik, Maxwell, Marten de Roon en Jan Boskamp, we speelden De Slimste Mens met Kik Pierie, gingen met Silvester van der Water terug naar zijn roots, jeugdtrainers over hun pupil Nathan Aké en nog veel meer!

Lees verder
De kortste weg naar Europa: Geen Europees debuut voor Piet Keizer

Voorpublicatie uit het boek ‘De kortste weg naar Europa’, dat in het voorjaar van 2021 verschijnt. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal alvast een voorproefje, met een serie voorpublicaties. Deel 4: het Europa Cup II-debuut van Ajax in 1961/62.

Lees verder
Dikke PANNA! Herfst Doeboek is uit: vol interviews, quizzen en spellen!

Regen vervelend? Echt niet! Niet voor een voetballer! Kom maar op met die kletsnatte velden! Kun je straks voldaan binnen in de warmte het PANNA! Herfstdoeboek, het broertje van ELF Voetbal, lezen! Hij is uit en staat boordevol interviews, quizzen en spelletjes over je favoriete spelers. Voor je het weet is er weer een regenachtige herfstdag voorbij!

Lees verder
Berghuis, Bizot en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 4

Speelronde nummer vier in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

Lees verder
Idrissi naar Sevilla: kan hij de negatieve spiraal van AZ'ers in het buitenland doorbreken?

De overstap van Oussama Idrissi naar Sevilla lijkt in kannen en kruiken. De AZ-aanvaller gaat voor zo'n twaalf miljoen euro de overstap maken naar de Zuid-Spaanse stad. In de afgelopen jaren maakten meerdere AZ-spelers voor miljoenenbedragen de stap naar een absolute topcompetitie. Deze transfer pakten echter niet altijd even goed uit. Sterker nog, bijna geen enkele AZ'er wist te slagen in een Europese topcompetitie.

Lees verder
Waarom Justin Kluivert prefect bij de filosofie van RB Leipzig past

Justin Kluivert staat op het punt om op huurbasis naar Leipzig te vertrekken. De Duitse topclub neemt de aanvaller tijdelijk over van AS Roma, maar heeft ook een optie tot koop bedongen. Kluivert, die nog altijd pas 21 jaar jong is, krijgt in Duitsland meer kans op speelminuten. Bovendien lijkt de snelle dribbelaar perfect in de filosofie van Julian Nagelsmann en zijn ploeg te passen.

Lees verder
Portret Nathan Aké: voorbeeldprof op en naast het veld

Na een omweg is Nathan Aké (25) sinds deze zomer op het niveau waarvan hij als kleine jongen droomde: de Europese top. Bij Manchester City samenwerken met Pep Guardiola ziet de geboren Hagenaar als een mooie bonus. Vier jeugdtrainers die Aké hebben meegemaakt verzekeren dat werken met de voetballer zelf ook een feest is. “Nathan is het schoolvoorbeeld van een modelspeler.”

Lees verder