ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-07-2020
Interview Roy Makaay, Champions League-recordhouder: "Ik zet het niet op mijn CV"

Roy Makaay maakte op 7 maart 2007 het snelste doelpunt in de Champions League. Dat deed hij als spits van Bayern München in de return van de achtste finale tegen Real Madrid. Met plezier denkt Makaay terug aan die avond. Vooral omdat Real met 2-1 werd verslagen. "Anders had dat record voor mij geen waarde gehad."


Lees verder
Interview Guido Budziak, jongste speler betaald voetbal: "Voor de warming-up had ik geen tijd meer"

Een paar ballen vangen, trainingspak uittrekken en snel plaatsnemen onder de lat in een poging een vrije trap te keren. In het kort de voorbereiding van Guido Budziak op zijn profdebuut. Met vijftien jaar en 61 dagen is hij nog steeds de jongste ooit. Achteraf misschien wel een breekpunt in een veelbelovende carrière. "Op jonge leeftijd heb ik te zwaar getraind. Op mijn 23ste moest ik een stap terugdoen."

Lees verder
Nieuwe ELF Voetbal: extra dikke special over Nederlandse voetbalrecords

Iedere voetballer droomt ervan: een plek in de geschiedenisboeken. De nieuwe editie van ELF Voetbal is zo’n geschiedenisboek. Van de eerste tot de laatste pagina gevuld met Nederlandse voetbalrecords; daaronder verstaan we records door Nederlanders of in Nederland.

Lees verder
Interview Nico van Zoghel: "Tonny van der Linden zei: 'neem jij 'm maar'"

"Neem jij 'm maar." DOS-legende Tonny van der Linden keek zijn keeper Nico van Zoghel aan. Na een sprint over honderd meter knalde de doelman vanaf elf meter raak. De nu 77-jarige sluitpost kroonde zich tot meest scorende doelman in de Eredivisie. "Als ik bekerwedstrijden meetel, kom ik gemakkelijk op vijftien."

Lees verder
PANNA! 50: Jubileumnummer met Berghuis, Bergwijn, Ajax-aanwinst Antony en veel meer!

Cinquanta, Fünfzig, Fifty, cincuenta: vijftig dus. Het is feest bij PANNA! De vijftigste is er! Weer een superleuk nummer met interviews met Ajax-aanwinst Antony, vader Steven Bergwijn over zijn zoon Steven Bergwijn, Vitesse-toptalent Jesaja Mustapha, een quiz met Mark van der Maarel, Orestis Kiomourtzoglou geeft tips over ballen onderscheppen en waarom is Steven Berghuis de beste speler van Feyenoord?

Lees verder
Mohammed Kudus nieuwste aanwinst Ajax: deze Ghanezen gingen hem voor

Recent werd bekend gemaakt dat Mohammed Kudus een contract bij Ajax heeft getekend. De aanvallende middenvelder komt voor negen miljoen euro over van het Deense Nordsjaelland. Daarmee tekent er eindelijk weer eens een Ghanees bij Ajax. Welke landgenoten gingen hem voor?

Lees verder
Interview Hans Martijn Ostendorp: "Mensen staan te trappelen om stadion weer in te mogen"

De Graafschap leek hard op weg naar promotie naar de Eredivisie. Leek, want medio maart werd de competitie stilgezet en twee weken later werd besloten dat er dit seizoen geen promotie plaatsvindt. Een hard gelag voor de Doetinchemmers. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp blijft positief. "Het is prachtig dat iedereen snapt dat we het samen moeten doen."

Lees verder