ELF Voetbal nieuwsbrief van 31-10-2020
Interview Ruben Stuiver: 'Voor wedstrijden vliegen we naar alle hoeken van Amerika'

Ruben Stuiver liet Friesland in de zomer van 2017 achter zich voor een bijzonder avontuur in de Verenigde Staten. ELF Voetbal besloot de 22-jarige doelman te bellen. Over zijn jaren in de jeugdopleiding van sc Heerenveen, hoe hij terecht is gekomen bij de San Francisco Dons, het combineren van studie en voetbal aan de Universiteit van San Francisco, wonen in de stad van de Golden Gate Bridge en Alcatraz, hoe hij dankzij het voetbal heel Amerika ziet, de Amerikaanse manier van voetballen, een mooi uitstapje naar Orange County SC en toekomstplannen.


Lees verder
Dit zijn de belangrijkste momenten uit de loopbaan van de jarige Marco van Basten

Vandaag viert één van de beste Nederlandse spelers aller tijden zijn verjaardag. Marco van Basten wordt op deze dag namelijk 56 jaar oud en het is daarom tijd om hem in het zonnetje te zetten. De voormalig superspits was een supertalent bij Ajax, een held in Milaan en maakte het Nederlands Elftal Europees kampioen. Als trainer had hij minder succes en als analist kreeg hij heel Nederland over zich heen.

Lees verder
ELF Voetbal Zeroes Special: alles over de krankzinnige voetbaljaren 2000-2010

De UEFA Cup-winst van Feyenoord, de halve finale van PSV in de Champions League tegen AC Milan, Ajax dat haar Waterloo in San Siro vond, NEC en Roda JC Europa in en Oranje dat hoogtepunten afwisselde met dieptepunten. En wat dacht je van de knotsgekke CL-finale tussen Liverpool en AC Milan? En die in de UEFA Cup tussen Liverpool en Alavés? Allemaal komen ze aan bod in de extra dikke Zeroes Special van ELF Voetbal, die vandaag is verschenen.

Lees verder
Speel de Marcus Rashford Quiz!

Het is vandaag de verjaardag van niemand minder dan Marcus Rashford. Deze goaltjesdief is al jarenlang een bekend gezicht in de selectie van Manchester United en de nationale ploeg van Engeland. Weet jij alle vragen over de spits goed te beantwoorden? Test snel je kennis!

Lees verder
Interview Alex, De Tank van PSV: "Zat ik plotseling middenin de carnavalsoptocht"

Hij vormde het slot op de deur van het meest succesvolle Nederlandse team van de Zeroes: Alex, bijgenaamd De Tank. In al zijn drie dienstjaren bij PSV veroverde hij de landstitel en verder won hij de KNVB Beker en stond hij op de rand van een Champions League-finale. De 38-jarige Braziliaan is nu profvoetballer af en blikt met genoegen terug op zijn tijd in Nederland. "Ik heb één keer proberen te fietsen, maar dat was levensgevaarlijk."

Lees verder
Waarom het goed is dat er geen fans welkom zijn bij Helmond Sport-MVV

Vrijdagavond stond in de Keuken Kampioen Divisie het treffen tussen Helmond Sport en MVV Maastricht op de rol. Zonder fans uiteraard, al zal niet iedereen daar ontevreden mee zijn.

Lees verder
Superelf Martin van Geel, Goirlese dirigent

Martin van Geel speelde vierhonderd wedstrijden in de Eredivisie. De linkermiddenvelder liet zijn teamgenoten bij Ajax, Roda JC, Feyenoord en Willem II daarin 126 keer juichen. De 59-jarige Goirlenaar maakte na zijn afscheid in 1995 naam als technisch directeur bij dezelfde vier clubs aangevuld met AZ. Sinds juli 2019 werkt hij opnieuw in het Koning Willem II Stadion. Nu als algemeen directeur. Voor ELF Voetbal stelde hij zijn Superelf samen.

Lees verder
Interview Oussama Bouyaghlafen: 'Met Almere City naar de Eredivisie is een mooi doel'

Oussama Bouyaghlafen liet FC Den Bosch deze zomer achter zich en ging aan de slag bij Almere City FC. ELF Voetbal besloot de 22-jarige aanvaller te bellen. Over voetballen in lege stadions, mooie jaren in de jeugd van verschillende clubs, een periode bij FC Den Bosch, zijn nieuwe uitdaging bij het verrassende Almere City, de uitstekende seizoensstart met zijn nieuwe werkgever, de jacht op de Eredivisie en mooie dromen voor de toekomst.

Lees verder
Interview ADO-doelman Luuk Koopmans: "De bal kwam precies op mijn hoofd terecht"

Na vijf jaar scoorde weer eens een keeper in het Nederlands betaald voetbal. Luuk Koopmans kopte woensdagavond namens ADO Den Haag de gelijkmaker binnen tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam in de strijd in de eerste hoofdronde van de KNVB Beker. "Ik zag dat niemand van Sparta mij oppakte en ruimte had om een loopactie naar de bal te maken."

Lees verder