ELF Voetbal nieuwsbrief van 26-04-2021
Interview Sander van Looy: "Het avontuur in Zweden is me goed bevallen"

Sander van Looy is na een jaar in Zweden terug op Nederlandse bodem. ELF Voetbal besloot de 23-jarige centrumverdediger nog een keertje te bellen. Over zijn seizoen in het shirt van Falkenbergs FF, waarom hij die club vroegtijdig achter zich liet, het maken van stappen in de Allsvenskan, lange busreizen naar uitwedstrijden, de mooie ervaring van het leven in Zweden, hoe hij de afgelopen maanden fit bleef en de zoektocht naar een nieuwe uitdaging.


Lees verder
Samenvatting finale EFL Cup: Manchester City - Tottenham Hotspur (1-0)

Manchester City is voor de vierde keer op rij winnaar van de EFL Cup. De ploeg van Pep Guardiola won op Wembley met 1-0 van Tottenham Hotspur, dat wederom zonder prijs afdruipt. Bekijk hier de hoogtepunten van het Engels onderonsje. 

Lees verder
Eredivisieclubs onder de loep: welke clubs zijn het gevaarlijkst uit standaardsituaties?

Welke ploegen in de Eredivisie zijn het gevaarlijkste uit corners en vrije trappen? ELF Voetbal zocht het aan de hand van de statistieken van Whoscored voor je uit. Dit zijn de vijf gevaarlijkste Eredivisieploegen uit standaardsituaties.

Lees verder
Hoe het vertrouwen van Lukkien in Pena dubbel en dwars wordt uitbetaald

Vorig jaar was Sergio Pena de absolute uitblinker van FC Emmen. De Peruviaanse spelmaker wa,s totdat de competitie werd stilgelegd, één van de absolute revelaties in de Eredivisie. Na de zomer was daar echter weinig meer van terug te zien.

Lees verder
Hoe vergaat het de huurlingen van FC Groningen?

FC Groningen stuurde dit seizoen enkele huurspelers naar andere clubs om ervaring op te doen in het profvoetbal. In onder andere Denemarken en uiteraard ook Nederland vinden we dit seizoen de vier huurlingen van FC Groningen terug. Hoe is het nu met de spelers die FC Groningen tijdelijk liet vertrekken.

Lees verder
Samenvatting Liverpool - Newcastle United (1-1)

Liverpool is er opnieuw niet in geslaagd om een overwinning te boeken in de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp leek er met een driepunter vandoor te gaan door een treffer van Mohamed Salah, maar door treffer van Joe Willock in extremis pakte Newcastle United alsnog een punt. 

Lees verder
Naar welke club vertrekt Nico Tagliafico deze zomer?

De interesse voor Nico Tagliafico begint langzaam op gang te komen en dus is het de vraag waar de sterkhouder van Ajax na deze zomer gaat voetballen. In dit artikel kijken we welke clubs interesse in hem hebben en waar hij het best voor kan kiezen.

Lees verder
Interview Doke Schmidt: "Dit is toch wel een kleine opluchting"

Doke Schmidt promoveerde afgelopen weekend na twee bewogen seizoenen eindelijk naar de Eredivisie met SC Cambuur. ELF Voetbal besloot de 29-jarige verdediger nog een keertje te bellen. Over de beslissende wedstrijd tegen Helmond Sport, groot feest in Leeuwarden, een bijzondere felicitatie van sc Heerenveen, de jacht op het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie, een belangrijke rol in de succesploeg en zijn toekomst bij de club.

Lees verder
Het extra dikke EK-Special Doeboek van PANNA! is uit!

Nog zeven weken en dan gaat het EK van start. Eindelijk! Na zeven jaar afwezigheid staat ook het Nederlands elftal weer op een eindtoernooi. Na negen jaar weer op een Europese titelstrijd. Wat is er leuker dan je voor te bereiden op het EK, dan dat te doen met het extra dikke EK-Special Doeboek van PANNA!? Het broertje van ELF Voetbal. Vanaf nu verkrijgbaar.

Lees verder