ELF Voetbal nieuwsbrief van 29-05-2020
Interview Sergio en Cristiano, Braziliaanse tandem van NAC en Roda JC: "Had in Nederland moeten blijven"

Ze kwamen bijna tegelijk ter wereld: Sergio en Cristiano. De Braziliaanse tandem kwam in 1996 samen naar Nederland en bleef tien jaar onafscheidelijk. Eerst bij NAC Breda, later bij Roda JC. Op Malta werden ze in de herfst van hun loopbaan tijdelijk herenigd. "Cristiano belde me. 'Kom hierheen', zei hij."


Lees verder
Ibi Afellay; van prijzenpakker tot overbodige aanvoerder bij PSV

Ibrahim Afellay vertrekt deze zomer bij PSV. De 34-jarige middenvelder is niet langer nodig in Eindhoven en trekt de deur van het Philips Stadion achter zich dicht. De terugkeer van de voormalig Oranje-international werd niet wat er vooraf van werd gehoopt.

Lees verder
PANNA! 49 met alle transfertoppers van nu en veel meer!

Alles wordt weer een beetje normaler. De scholen zijn weer open, je mag weer voetballen en straks ook naar de bioscoop. Om het feest compleet te maken, is de nieuwe PANNA! uit. Nummer 49 staat vol met leuke interviews, overzichtjes, tips, strips en deze keer vooral veel transfertoppers!

Lees verder
Speel de Edwin van der Sar Quiz!

Het is vandaag precies negen jaar geleden dat er een einde kwam aan de indrukwekkende loopbaan van Edwin van der Sar. Weet jij alle vragen over de oud-doelman van Ajax, Juventus, Fulham, Manchester United en Oranje goed te beantwoorden? Test snel je kennis!

Lees verder
Erik Nevland: geknipt voor FC Groningen

In het najaar van 2004 wandelde ene Erik Nevland (42) het Oosterpark binnen. De Noorse spits begon van begin af aan met scoren en groeide bij FC Groningen uit tot een van de populairste spelers uit de clubgeschiedenis. Nevland koppelde op het veld drie kernwaarden van de ware Groninger: nuchterheid, hard werken en trots zijn.

Lees verder
Deze spelers bezorgden ADO Den Haag na 23 jaar weer Europees voetbal

Dit seizoen waren ze verwikkeld in de degradatiestrijd, maar precies negen jaar geleden bereikte ADO Den Haag voor het eerst in 23 jaar weer Europees voetbal. FC Groningen werd in de play-offs na strafschoppen verslagen. Een terugblik op de belangrijkste spelers van een succesvol seizoen.

Lees verder
Interview Eric Viscaal: "Ajax was die handelswijze beu, logisch"

Saoedi-Arabië, Mexico, Verenigde Arabische Emiraten en weer Saoedi-Arabië. Waar Eric Viscaal als voetballer zijn stiftjes, kapbewegingen en snoeiharde schoten op een halfjaar na uitsluitend in het shirt van Nederlandse en Belgische clubs toonde, daar predikt de 52-jarige Brabander zijn kennis na zijn afscheid juist ver van huis. "Het blijft jammer dat mijn transfers naar Newcastle United en Ajax door ongelukkige omstandigheden afketsten."

Lees verder