ELF Voetbal nieuwsbrief van 29-07-2022
Interview Soufiane Touzani: "Ze hebben mijn rug bijna van onder tot boven opengehaald"

Een flink rijtje. Wat is hij allemaal? Balgoochelaar, YouTuber, presentator, influencer en rapper. En nu mag Soufiane Touzani zich ook acteur noemen! De Rotterdammer speelt in de film Strijder, die sinds 21 juli in de bioscoop draait. Eigenlijk is de bekendste Nederlandse freestylevoetballer de grootste strijder van allemaal. Op zijn vijftiende zei de dokter dat hij moest stoppen met voetbal. "Ik heb geleerd om nooit op te geven!"


lees verder
Transferoverzicht Eredivisie en Eerste Divisie zomer 2022 (update 4)

Op 1 juli is de transfermarkt weer officieel opengegaan. Twee maanden lang kunnen clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie weer volop spelers kopen en verkopen. Tot nu toe is er veel gebeurd. Wat? Dat is te lezen in onderstaand overzicht dat is geüpdatet.

lees verder
Bestel de Nationale Voetbalgids nu tijdelijk met gratis verzending

Op 5 augustus is het weer zover: dan verschijnt de extra dikke ELF Voetbal Nationale Voetbalgids 2022/23. Speciaal voor voetballiefhebbers die niet kunnen wachten op de start van het nieuwe seizoen is er nu de mogelijkheid om de seizoensgids te pre-orderen. Nu tijdelijk met gratis verzending.

lees verder
Superelf Victor Sikora, vleugelflitser Down Under

Hij was rap, behendig en onvoorspelbaar. In het shirt van Go Ahead Eagles, Vitesse, Ajax, sc Heerenveen en NAC Breda flitste Victor Sikora (43) voorbij menig back. De rechts- annex linksbuiten toonde zijn kwaliteiten ook in de Verenigde Staten en Australië en speelde zes interlands voor het Nederlands elftal. Tegenwoordig woont de geboren Deventenaar in Australië en werkt hij als senior vastgoedmanager in Subiaco nabij Perth.

lees verder
Interview Brian Brobbey: "Thuis sneuvelde het glas weleens"

Zijn definitieve terugkeer naar Ajax is zo goed als rond. Daarmee telt de talentvolle voetbalfamilie van Brian Brobbey weer twee telgen die onder contract staan in de Nederlandse voetbaltop. Wij spraken de twintigjarige spits over de basis voor zijn carrière: een huis vol voetbaltalent.

lees verder
Win het boek Abdelhak Nouri: Een onvervulde droom

Een tragische gebeurtenis in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Op 8 juli 2017 krijgt Ajax-talent Abdelhak Nouri een hartstilstand waardoor hij nooit meer zou kunnen voetballen. Abdelhak Nouri: Een onvervulde droom vertelt het verhaal vanuit het perspectief van vrienden en familie. ELF Voetbal mag twee exemplaren weggeven. Beantwoord de vraag onderaan het artikel.

lees verder
Beachsoccer-international Chelly Drost: "Tijdens onze toernooien is iedereen superrelaxed"

De zomer is aangebroken. Veel voetballers houden hun conditie op peil met beach soccer. Maar hoe werkt dat? En wat zijn handige tips? We vroegen het aan Chelly Drost, niet alleen speelster van Telstar Vrouwen en zaalvoetbalbekerwinnaar Os Lusitanos. Ook beachsoccer-international. "Probeer de bal altijd door de lucht te spelen."

lees verder
Agenda: wanneer gaan de interessante competities weer van start?

De voorbereiding zit er bijna op en dat betekent dat het nieuwe seizoen weer voor de deur staat. Dit weekend gaat de bal alweer rollen in de Jupiler Pro League. De liefhebbers van voetbal uit de Primera División en de Serie A moeten echter nog even geduld hebben.

lees verder
Interview beleidsbepalers NEO over de Wout Weghorst-bijdragen: "Ineens zag ik: een ton overgemaakt"

Er zijn weinig amateurclubs die zo'n goed gevulde spaarrekening hebben als R.K.S.V. NEO uit Borne. Verantwoordelijke daarvoor: Wout Weghorst. Via de zogeheten solidariteitsvergoeding zijn er diverse mooie projecten gerealiseerd bij de Twentse tweedeklasser. "Op het FA-kantoor hadden ze vast nog nooit gehoord van NEO uit Borne."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Manchester City - Crystal Palace27-08-2022
Voetbaltrips.com
Voetbaltrips.com
 
Bekijk alle voetbalreizen