ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-04-2021
Interview sportvader Lambert Schuurs: "Demi zou Perr verslaan met 6-1, 6-1"

Meld Perr Schuurs aan voor een willekeurige balsport en hij is er goed in. Zijn vader Lambert is Nederlands recordinternational handbal, samen reden ze op trail motors, maar van jongs af aan was de huidige centrale verdediger van Ajax al bezeten van voetbal. "Ook tennis heeft hij vaak gedaan, maar voetbal stond altijd al bovenaan."


Lees verder
De keer dat Ajax de titel verspeelde bij RKC

Ajax heeft donderdag in de Europa League een harde domper te verwerken gekregen. De mannen van Erik ten Hag verloren onverdiend van AS Roma en hebben daardoor een slechte uitgangspositie. In de Eredivisie presteert de ploeg wel erg constant en lijkt het op de titel af te stevenen. RKC Waalwijk is zondag de tegenstander, het was 14 jaar geleden de ploeg die Ajax door Jan Vertonghen kostbaar puntenverlies bezorgde.

Lees verder
Interview Crescendo van Berkel: "De tolk gaf me niet meer informatie, er klopte iets niet"

Werken met kinderen leek hem een mooi doel voor na zijn voetbalcarrière. Maar de stap kwam vier à vijf jaar eerder dan gepland voor Crescendo van Berkel. Na wekelijks aanvallers te hebben geneutraliseerd in de shirts van Sparta, Roda JC en Telstar en in de hoogste divisies van Noorwegen en Hongkong, probeert de sterkhouder van SVV Scheveningen nu kinderen een maatschappelijke toekomst te bieden. "Als ik een jongetje na drie maanden de eerste drie letters van zijn naam zie schrijven, straal ik."

Lees verder
Deze krakers mag je komend weekend niet missen!

Buiten is het koud en guur. De perfecte remedie: een weekendje op de bank met een zak chips op schoot en een biertje in de hand, genietend van enkele heerlijke wedstrijden in het buitenland. Deze vijf krakers staan buiten onze landsgrenzen op het programma!

Lees verder
Interview Nick Bakker: "Fans van FC Emmen zijn ons altijd blijven ondersteunen"

Voorheen kwam Nick Bakker na een nederlaag thuis met een gezicht op onweer. Chagrijnig, kortaf en gefrustreerd. Die nacht deed hij nauwelijks een oog dicht. Nu opent de 28-jarige centrale verdediger van FC Emmen de deur van zijn appartement met een glimlach. "Als Izzy direct kwispelend op me af komt, ben ik de uitslag al bijna vergeten."

Lees verder
Superelf Maarten de Fockert, podcast-ster onder de lat in Kralingen

Maarten de Fockert (26) stond de afgelopen jaren onder contract bij meerdere clubs in de Eredivisie en Eerste Divisie. Nadat hij alle jeugdelftallen doorliep bij Feyenoord speelde hij achtereenvolgens voor sc Heerenveen, VVV, Go Ahead Eagles en Excelsior. Buiten het veld is De Fockert succesvol met 'De Cor Potcast', die hij samen maakt met collega-voetballers Bart Vriends (Sparta) en Thomas Verhaar (Excelsior). Voor ELF Voetbal stelde de Excelsior-keeper zijn Superelf samen.

Lees verder
FiveThirtyEight en de race om lijfsbehoud

Nog zes speelronden tot het eind van de Eredivisie. We weten dat Ajax kampioen wordt, maar verder is ons kampioenschap op veel fronten spannend. De komende weken tekent zich bijvoorbeeld een spannende strijd aan om lijfsbehoud. Er zijn nog zes ploegen die zich daar in meerdere of (veel) mindere mate zorgen over moeten maken

Lees verder
De geruchtenmolen van Feyenoord draait op volle toeren

Hoewel Feyenoord waarschijnlijk niet veel heeft te besteden wordt achter de schermen hard gewerkt aan de selectie voor volgend seizoen. Welke spelers worden genoemd in het geruchtencircuit?

Lees verder
Interview Giannis Botos: “Ons doel is promoveren”

Ineens loopt er in Deventer een fijn voetballertje rond op het middenveld. De aandacht in de Adelaarshorst gaat vooral naar de verdedigende krachten bij Go Ahead Eagles, en gezien de niet-aflatende jacht op clean sheet-records is dat terecht. Maar we moeten niet voorbijgaan aan die nieuwe, jonge jongen die uit Griekenland is komen aanwaaien. Tijd voor nadere kennismaking met Giannis Botos.

Lees verder