ELF Voetbal nieuwsbrief van 09-02-2021
Interview Stefan Thesker: 'Ik vond het prima dat Lewandowski op de bank zat'

Stefan Thesker was halverwege januari als speler van Holstein Kiel medeverantwoordelijk voor de bekeruitschakeling van Bayern München. ELF Voetbal besloot de 29-jarige verdediger te bellen. Over de sensatie tegen Bayern, zijn bijzondere band met FC Twente, prachtige momenten bij de Tukkers, jaren in de Bundesliga, hoe hij zich terug knokte na een vreselijke ziekte, een pijnlijke degradatie, zijn club Holstein Kiel, de jacht op promotie en de ijzersterke 2. Bundesliga.


Lees verder
Viertal klasbakken jaagt op koppositie Lewandowski in ESM Gouden Schoen

Kylian Mbappé, Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah en Luis Suárez. Het viertal is gestart met haar jacht op de koppositie van Robert Lewandowski. De Poolse goalgetter staat al zes weken op de eerste plaats in het klassement van de ESM Gouden Schoen en leek onbedreigd op weg naar de eindwinst.

Lees verder
Ajax, PSV en Feyenoord in actie: deze bekerkrakers mag je echt niet missen

In de meeste reguliere competities zijn veel kaarten inmiddels geschud. De beker blijft echter tot het bittere eind onvoorspelbaar. Deze week barst overal ter wereld het bekervoetbal weer los. Zet de volgende krakers alvast in je agenda!

Lees verder
Hoop voor NEC en Excelsior: Deze Eerste Divisie-clubs haalden de halve finale van de beker

Nu de 21ste speelronde van de Eredivisie vroegtijdig is beëindigd, kunnen de blikken vooruit worden gericht op het midweekse speelschema. De kwartfinales in de KNVB Beker staan namelijk op het programma. Met NEC en Excelsior zitten er nog twee ploegen uit de Eerste Divisie bij de laatste acht. Hoe vaak lukte het een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie in de afgelopen tien jaar om zich bij de laatste acht te scharen?

Lees verder
Zo bereidden LOSC Lille en Olympiakos zich voor op de duels met Ajax en PSV

Over anderhalve week wordt de bal weer aan het rollen gebracht in de Europa League. Alleen Ajax en PSV zijn namens Nederland nog in de race om de titel. Ajax zal op 18 februari afreizen naar Lille, terwijl PSV naar Griekenland afreist voor een duel met Olympiakos. Hoe zijn de tegenstanders van Ajax en PSV aan 2021 begonnen? En hoe bereiden zij zich voor op de Europa League-duels?

Lees verder
Hoe uitblinker Memphis Depay steeds belangrijker wordt voor Olympique Lyon

In Nederland kenden we een voetbalvrije zaterdagavond, maar in het buitenland kwamen nog genoeg Nederlanders in actie. Zo schitterde Noa Lang opnieuw bij Club Brugge, maar ook in Frankrijk greep een Nederlander de hoofdrol. Memphis Depay is bij Olympique Lyon namelijk stiekem weer aan een uitstekend seizoen bezig.

Lees verder
Wat is er met Liverpool aan de hand?

Liverpool FC, uittredend kampioen? Wie de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (0-1) heeft bekeken, trekt die conclusie vrij makkelijk. Het team van Jürgen Klopp was geen schim van zichzelf en kon zelfs in de slotfase geen serieuze kansen afdwingen om een tweede thuisnederlaag in twee weken af te dingen, na een ongeslagen reeks van bijna vier jaar op eigen veld in de Premier League. What’s up?

Lees verder
Interview Sofyan Amrabat: "De waardering van La Gazzetta is mij veel meer waard"

De carrière van Sofyan Amrabat vat de grilligheid van de voetbalwereld aardig samen. Het zaadje dat in de jeugd van FC Utrecht werd geplant en overvloedig bewaterd, kwam pas sinds zijn transfer naar Italië volledig tot bloei. "Het gaat er niet om hoe vaak je op je bek gaat, maar hoe vaak je weer opstaat."

Lees verder
Van De Boer tot Maradona: de dopingzondaars die Onana voorgingen

Vrijdag werd bekend dat de populaire Ajax-doelman André Onana wordt geschorst voor het gebruik van doping. Hoewel meteen al naar buiten kwam dat hij het middel furosemide niet bewust heeft gebruikt, schorst de FIFA hem voor 12 (!) maanden. ELF Voetbal zocht uit welke dopingzondaars Onana voorgingen.

Lees verder