ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-05-2020
Interview Stein Huysegems, oud-aanvaller nu postbode: "Ik hoop ooit een vaste ronde te hebben"

Wie stopt met profvoetbal heeft ogenschijnlijk de keuze uit drie vervolgberoepen: analist, coach of ondernemer. Stein Huysegems gooide het over een heel andere boeg. Als aanvaller van onder meer AZ, Feyenoord, FC Twente en Roda JC bezorgde hij assists; tegenwoordig brieven en pakketjes. "Ik doe dit met veel plezier."


Lees verder
Hoe vrijwel alle aankopen van Marco van Basten bij Ajax mislukten

Zaterdag was het de geboortedag van Dario Cvitanich. De oud-Ajacied is onderdeel van de spelers die Marco van Basten als trainer van Ajax aantrok in de zomer van 2008. Opvallend genoeg mislukten zij (vrijwel) allemaal bij

Lees verder
Vergeten Helden Special: Achttien interviews met uit het oog verloren helden

Jaren, seizoenenlang waren ze de helden van de Eredivisie. Eenmaal verdwenen van de Nederlandse velden raakten ze in de vergetelheid. De een wat meer dan de ander. ELF Voetbal speurde negentien voormalige spelers op en tekende hun verhaal op. Dat leidde tot een extra dik nummer: de Vergeten Helden Special.

Lees verder
Deze opmerkelijke uitspraken doet Chiellini in zijn biografie

De biografie van Giorgio Chiellini komt eraan en om de verkoopcijfers omhoog te duwen, staan er in verschillende Italiaanse kranten interessante voorpublicaties. De stopper van Juventus  gaat los over bekende ploeggenoten als Mario Balotelli, Felipe Melo en Arturo Vidal. Zij reageerden overigens ook pittig terug.

Lees verder
Deze topspelers werden grootgebracht bij; FC Sochaux

Door de gehele wereld breken talenten door bij clubs. De ene club koopt deze talenten graag op, terwijl de andere club naam maakt als talentenfabriek. In deze serie neemt ELF Voetbal de laatstegenoemde categorie onder de loep. In dit twaalfde deel: de talenten die doorbraken of groot werden gebracht bij Ligue 2-club FC Sochaux.

Lees verder
Oud-spelers en supporters: Zo worden de Eredivisieclubs gesteund tijdens de coronacrisis

Doordat het voetbal dit seizoen niet meer wordt hervat in de Eredivisie, lopen veel clubs inkomsten mis. Om uit de financiële zorgen te komen hebben verschillende Eredivisieclubs opgeroepen tot steun. Bij verschillende clubs is er al gehoor gegeven aan deze oproep. Uit verschillende hoeken hebben Erediviseclubs al steun ontvangen.

Lees verder
Interview Marcelo, ex-PSV en nu Lyon: “Hoogtepunt was 10-0 tegen Feyenoord”

Op zijn zitbank in Zuid-Polen schrok hij in het voorjaar van 2010 wakker uit een dutje. Een telefoontje uit Nederland. Marcelo was verrast en tegelijk vereerd dat PSV hem wilde aantrekken. Het betekende een springplank voor een mooie carrière, waarin hij nu voor het derde jaar Olympique Lyon dient. “Ik ben PSV nog altijd dankbaar voor de kans en heb nog veel contacten.”

Lees verder