ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-06-2020
Interview Steven Bergwijn (sr): "Lionel Messi zat daar achter een computer"

"Als mijn familie niet hier is, ben ik niet hier", zei Steven Bergwijn al na een paar minuten in zijn eerste interview als speler van Tottenham Hotspur. De band van de 22-jarige aanvaller met zijn familie is hecht. "Al op de dag dat we bij een echo vernamen dat we een zoon zouden krijgen, wist ik: dit wordt een voetballer."


Lees verder
Interview Mido: "Ik besef nu dat ik het Koeman moeilijk heb gemaakt"

Hij kwam in de zomer van 2001 als achttienjarige bij Ajax en hoopte via Amsterdam Europa en de wereld te veroveren. Ahmed Hussein Abdelhamid Hossam, oftewel Mido, wilde ook buiten Egypte een heldenstatus bereiken, maar zijn gedroomde carrière pakte iets anders uit met vijftien clubs in veertien jaar. "Het is mijn droom om ooit bij Ajax trainer te worden."

Lees verder
Interview Giorgi Gakhokidze: "Wat ik bij PSV heb doorgemaakt, wens ik niemand toe"

PSV haalde hem op uit het noorden van de Kaukasus. Een Georgische international van 22 jaar en een van de grootste talenten van Europa. Een eerlijke kans in Eindhoven heeft Giorgi Gakhokidze (44) volgens eigen zeggen nooit gekregen. Bij FC Twente haalde hij revanche. "Bij PSV werd ik vaak aan mijn lot overgelaten."

Lees verder
Interview Philippe Rommens: 'Erg blij met het vertrouwen van TOP Oss'

Philippe Rommens gold afgelopen seizoen als een van de uitblinkers van de Keuken Kampioen Divisie. ELF Voetbal besloot de 22-jarige middenvelder te bellen. Over zijn eerste twee seizoenen bij TOP Oss, voetballen met zijn broer Olivier, zijn jaren in de jeugdopleiding van PSV en samenwonen met meerdere ploeggenoten.

Lees verder
ELF Voetbal 5 met Ajax-aankoop Antony, AZ-parel Boadu, Bergwijn over Bergwijn, Mido en Reis

Wie is Antony, de nieuwe miljoenenaankoop van Ajax? Hoe zag de jeugd van Myron Boadu eruit? Die van Steven Bergwijn? En hoe gaat het met Mido? Dat, plus interviews met onder meer Ludovit Reis en Giorgi Gakhokidze, is te lezen in de nieuwe editie van ELF Voetbal. Nummer 5 ligt vanaf nu in de winkelschappen.

Lees verder