ELF Voetbal nieuwsbrief van 07-11-2020
Interview Stijn Schaars: "Provocerende pressing-tactiek van Van Gaal pakte uitstekend uit"

Indrukwekkende cijfers. Liefst 28 duels op rij ongeslagen, tien wedstrijden achtereen zonder tegentreffer en zeges op Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente. AZ pakt in het seizoen 2008/09 met overmacht de titel. De tweede uit de historie. Stijn Schaars prijst de rol van Louis van Gaal in het Alkmaarse succesverhaal. "Zijn tactiek van provocerende pressing pakte uitstekend uit."


Lees verder
De laatste speelronde voor de interlandperiode, deze wedstrijden zie je dit weekend!

De vorige interlandperiode is net voorbij en de volgende staat alweer voor de deur. De onder veel supporters gevreesde maar onvermijdelijke onderbreking van het clubvoetbal. Maar voordat het zover is is er dit weekend nog genoeg te genieten.

Lees verder
ELF Voetbal Zeroes Special: alles over de krankzinnige voetbaljaren 2000-2010

De UEFA Cup-winst van Feyenoord, de halve finale van PSV in de Champions League tegen AC Milan, Ajax dat haar Waterloo in San Siro vond, NEC en Roda JC Europa in en Oranje dat hoogtepunten afwisselde met dieptepunten. En wat dacht je van de knotsgekke CL-finale tussen Liverpool en AC Milan? En die in de UEFA Cup tussen Liverpool en Alavés? Allemaal komen ze aan bod in de extra dikke Zeroes Special van ELF Voetbal.

Lees verder
Van Memphis Depay tot Ryan Babel: Deze Nederlandse voetballers timmeren ook aan de weg als rapper

De gemiddelde profvoetballer heeft naast de trainingen en wedstrijden nog veel tijd over en kan daarom makkelijk een andere hobby oppakken. Veel voetballers steken veel tijd in het rappen en een klein groepje heeft daar ook succes in. Vanwege de verjaardag van Mitchell Burgzorg, alias Priester, nemen we een kijkje in de meest succesvolle rappende voetballers.

Lees verder
Win het boek: ‘De Golden Boys, het verloren team van Ajax’

Wie herinnert het zich niet dat Ajax in 1995 de Wereldbeker veroverde? Komende maand precies 25 jaar geleden. Onbekend is echter het verhaal dat zich drie jaar later afspeelde.

Lees verder
Interview Roda JC-iconen Senden, Luijpers en Vrede: "Zonder mij doelpunt nooit gemaakt"

De tweede keer de KNVB Beker in handen, bijzondere UEFA Cup-trips en natuurlijk de zege in San Siro tegen AC Milan. Het begin van de Zeroes stond bij Roda JC in het teken van vele hoogtepunten. "Zonder mij had je dat doelpunt nooit gemaakt."

Lees verder
Vacature: Stage lopen als redacteur bij ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

Lees verder
Dit kan John van den Brom verwachten in Genk

Bommetje: John van den Brom gaat FC Utrecht voor Racing Genk verruilen. Jordy Zuidam, Frans van Seumeren en de rest van de beleidsbepalers in de Galgenwaard zullen het lastig krijgen om op korte termijn met een geschikte opvolger komen voor de Amersfoorter, die na Anderlecht voor de tweede keer een klus bij onze zuiderburen aanneemt. Wat kan hij zoal verwachten in de Luminus Arena? Antwoord op een paar voor de hand liggende vragen.

Lees verder
Interview Oranje-kwelgeest Jason McAteer: "De arrogantie droop van de artikelen af"

Op de middag van 1 september 2001 maakte Jason McAteer zich eensklaps onmetelijk impopulair in Nederland. Met zijn doelpunt tegen Oranje schonk hij Ierland een van ‘s lands sportieve hoogtepunten en dompelde hij Nederland in rouw. Geen WK. "We hoorden zelfs dat de teamleiding van Oranje het hotel in Japan voor het WK alvast had uitgezocht."

Lees verder